Connect with us

Komentar

Đapić: U nepuna dva mjeseca Andrej Plenković dva je puta šahovskim rječnikom matirao Aleksandra Vučića

Objavljeno

-

U nepuna dva mjeseca Andrej Plenković dva je puta šahovskim rječnikom matirao Aleksandra Vučića, nekadašnjeg nosača pivskih gajbi Vojislavu Šešelju i Tomislavu Nikoliću, a danas predsjednika države Srbije.

Prvo mu je u srpnju ove godine pokazao kako je prostor općine Jasenovac, hrvatski državni prostor i kako se Vučić ne će našetavati po Hrvatskoj kako želi i širiti obmane, laži o hrvatskom narodu u vlastitoj državi. Od te pljuske Beograd se još nije oporavio, a stigla je nova, snažnija koja pokazuje koliko hrvatska službena politika vodi računa o nacionalnim interesima!

Odluka europske komisije da na hrvatski prijedlog onemogući dostavu ruske nafte Srbiji još je jedan potez koji jasno pokazuje Srbiji da Hrvatska politika ima jasnu strategiju odnosa sa svojim susjedima, ali prije svega ne dopušta da naši vlastiti napori kao članice EU i NATOa budu obezvrijeđeni i omalovažavani!

Naime, mnogi su u Hrvatskoj bili skeptični, pa i predsjednik Republike Milanović oko čvrstog pravca koji je Hrvatska vlada zauzela oko “ ukrajinske krize” i vrlo jasnog pozicioniranja kao vjerodostojne članice euroatlantskih asocijacija,a ta se politika pokazala apsolutno ispravnim!

Kritičari mogu tražiti različite kontraargumente ovakvoj politici, ali u vremenima tektonskih poremećaja Hrvatska se sa svim rizicima ispravno postavila! Plač i škrgut zuba iz beogradske čaršije samo potvrđuje ovu činjenicu! Vučićeve izjave o Plenkovićevom ustaštvu i 1941. samo dodatno razgolićuju bijedu srpske politike i nemoć, a potvrđuju snagu hrvatske pozicije!

Ante Đapić/facebook

Vučić: ‘Tko su oni da odlučuju koju ćemo mi naftu da uzmemo…’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas