Connect with us

Vijesti

Kada čujemo himnu, umora nema, prođu te trnci i ideš u boj, u boj, za narod svoj

Objavljeno

on


Prije početka treninga Vatrenih na Parku prinčeva, kapetan Darijo Srna poručio je kako će reprezentacija učiniti sve da cijela nacija bude ponosna na njih.

[ad id=”93788″]

Hrvatska u potragu za prvim bodovima na Europskom prvenstvu u Francuskoj kreće protiv dobrog poznanika, Turske, u sklopu prvog kola natjecanja u Skupini D.

“Tenzije se dižu, osjeća se pozitivna nervoza, ali mogu reći da smo dobro odradili pripreme, da smo fizički i psihički spremni. Protivnik je jako dobar, bilo je i lijepih i loših trenutaka s Turcima, ali sve je to nogomet. Vidjeli smo na otvaranju da favorita nema, sve je 50-50, ali vjerujem u momčad i stručni stožer, vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat i napraviti prvi korak”, rekao je kapetan Vatrenih Darijo Srna.

Posebno se pamti susret s Turcima na Europskom prvenstvu 2008. godine u Austriji i Švicarskoj.

“Ta utakmica boli mene, kao i svakog hrvatskog navijača, a Turci su tada dokazali da se svaka utakmica igra do kraja. Puno su puta i prije i poslije zabijali u zadnjim minutama, što pokazuje da imaju snažan karakter. Treba biti oprezan, ali ne idemo po nikakav revanš. Pred nama su nakon ove prve još dvije utakmice u skupini”, istaknuo je Srna.

Uloga favorita neće biti posebno važna, smatra kapetan.

“Mislim da su Španjolci favoriti skupine na papiru, Hrvatska je možda na papiru favorit za drugo mjesto, no svima će biti teško u ovoj skupini. Ipak, znam kakve igrače imamo, dugo smo zajedno i mislim da možemo odgovoriti svima. U Hrvatskoj uvijek vlada euforija prije velikih natjecanja, od nas se očekuje veliki rezultat i možda imamo jednu od najjačih reprezentacija Hrvatske u povijesti, ali to ništa ne znači ako nismo zajedno na terenu, ako nismo na 100 posto i koncentrirani. Tada ćemo teško ćemo pobijediti bilo koga. Možemo puno, ali ne mogu tvrditi da ćemo osvojiti medalju”, upozorava.

Izabranici Ante Čačića nadaju se bučnoj podršci, a nakon Lijepe naše na Parku prinčeva Vatreni će zaboraviti sve moguće poteškoće.

“Navijači su uvijek bili 12. igrač Hrvatske, oni najbolje znaju što nam znači njihova podrška. Mi ćemo pokušati Lijepu našu učiniti ponosnom i ujediniti narod, a uvjeren sam da problema s navijačima neće biti. Sve reprezentacije imaju isti problem s umorom igrača, ali imali smo tijekom priprema dosta vremena za odmor, radili smo u grupama po planu i programu. No, kada sutra istrčimo na teren, sve će to pasti u zaborav. Kada čujemo himnu, umora nema, prođu te trnci i ideš u boj, u boj, za narod svoj. To se od nas sutra očekuje i nadam se da ćemo ostati što dulje u Francuskoj”, zaključio je Darijo Srna.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari