Pratite nas

Vijesti

Darijo Srna pobjedu posvetio djeci Donjecka

Objavljeno

na

NEKOLIKO sati uoči utakmice protiv BATE-a, igrači i vodstvo Šahtara primili su vijest da je u njihovom gradu došlo do stravične tragedije. Dvojica dječaka poginula su u bombardiranju Donjecka. Do tragedije je došlo na školskom igralištu dok je skupina mladih igrala nogomet. Bomba je pala na nogometno igralište te je odnijela dva mlada života.

“Recite mi, koliko je još mrtve djece i suza potrebno da se ovaj rat završi? Pozivam sve: Prekinite pucnjavu! Prestanite ubijati civile! Prestanite ubijati djecu”, rekao je vlasnik Šahtara Rinat Ahmetov.

Srna: Stravično je što djeca pate

“Prije utakmice smo čuli što se dogodilo. To nas je potreslo, ali nam je, na neki način, dalo i snagu da igramo još bolje. Stravično je to što se događa u našem gradu, stravično je što djeca pate. Oni su budućnost Ukrajine, Donjecka i Donbasa. Neki od njih će se baviti nogometom…”, rekao je kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

“Ovu pobjedu posvećujemo djeci Donjecka i njihovim roditeljima. Njima je najteže, ali mi ćemo im pomoći”, rekao je Srna.

S nešto vedrije strane, Srna je pohvalio Luiza Adriana. Brazilac je s devet pogodaka trenutačno najbolji strijelac Lige prvaka.

“On je vrlo važan član naše ekipe. Definitivno je zaslužio poziv u brazilsku reprezentaciju. I ne samo on, Šahtar ima još nekoliko Brazilaca koji bi u budućnosti mogli nositi dres svoje reprezentacije”, zaključio je Srna, koji je u pobjedi svoje ekipe postigao pogodak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Predsjednica RH o sabotažama u HDZ-u oko njezine kandidature za drugi mandat

Objavljeno

na

Objavio

Jutros je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dala kratku izjavu novinarima nakon sudjelovanja na prvoj međunarodnoj konferenciji na temu domovinske sigurnosti “Domovinska sigurnost i upravljanje u krizama” .

Nije htjela komentirati medijske napise o sabotažama u vrhu HDZ-a vezano uz njenu predsjedničku kandidaturu.

“Postala sam predsjednicom Republike Hrvatske zahvaljujući povjerenju građana, zahvaljujući radu članova HDZ-a na terenu, zahvaljujući mnogobrojnim volonterima. Ne razmišljam ni o kakvim sabotažama, piše N1.

Vjerujem da će, kako članovi HDZ-a, tako svi oni ostali koji vjeruju i cijene moj rad, izaći na izbore i dati svoj glas. Ja se osjećam pozitivno i optimistično i isto tako ulazim u razdoblje koje je pred nama,” rekla je predsjednica Grabar-Kitarović.

Podsjećamo kako je jučer u središnjici HDZ-a održana je zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Nakon sjednice izjavu je dao premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

“Razgovarali smo o punoj i snažnoj podršci našoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović i maksimalnom angažmanu svih članova i članica HDZ-a. Također, razgovarali smo o pripremamam sjednica Saboru, smjeru u kojem vodimo Vladu i smjeru u kojem vodimo državu. Na sjednici je bila čvrsta i jasna potpora smjeru koji je osigurao političku stabilnost i snažnije europsko i međunarodno pozicioniranje Hrvatske”, kazao je jučer Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Predsjednica će tijekom puta u SAD posjetiti kćer, obavijestila je Povjerenstvo

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlazi u četvrtak u SAD na Generalnu skupštinu UN-a. No, predsjednica će dio putovanja provesti privatno i to u posjeti kćeri na Harvardu zbog čega je informirala i Povjerenstvo za sukob interesa, nežluzbeno doznaje N1 iz Ureda predsjednice.

Predsjednica je dopisom od 9. rujna 2019.g. izvijestila Povjerenstvo:

“…želim Vas izvijestiti da ću boraviti u Sjedinjenim Američkim Državama u razdoblju od 19. do 28. rujna 2019. godine. Službeni dio posjeta Sjedinjenim Američkim Državama završava 26. rujna 2019. te ću 26. i 27. rujna 2019. u Sjedinjenim Američkim Državama boraviti privatno.

Sve troškove prijevoza i smještaja, kao i sve ostale troškove u vrijeme privatnog boravka osobno ću podmiriti.
Dakle, trošak boravka nastao u tom razdoblju (dana 26. i 27. rujna 2019.) neće teretiti sredstva Državnog proračuna Republike Hrvatske, niti će mi se isplatiti dnevnica za te dane.”, navela je predsjednica.

Povjerenstvo je zahvalilo Predsjednici na dostavljenoj obavijesti te u svom odgovoru navelo da zaprimljena obavijest predstavlja primjer dobre prakse i postupanje u skladu s načelima obnašanja javnih dužnosti te Povjerenstvo smatra da bi bilo uputno da, u cilju podizanja razine transparentnosti te jačanja povjerenja građana u tijela javne vlasti, Predsjednica navedene informacije o boravku u Sjedinjenim Američkim Državama javno objavi na mrežnim stranicama svojeg Ureda.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari