Pratite nas

Vijesti

DARIJO SRNA: Sutra nas čeka teška utakmica, ali isto tako vjerujem u svoju momčad

Objavljeno

na

Dan uoči susreta 2. kola skupine D između Hrvatske i Češke, pred medijima su govorili izbornik Čačić te kapetan Darijo Srna

[ad id=”93788″]

Po pobjedi nad Turskom u Parizu, kapetan Vatrenih Darijo Srna otputovao je u Metković na pogreb svog oca te se dan prije dvoboja Češkom obratio predstavnicima medija.

“Bio je to jako težak trenutak za mene i moju obitelj. Htio bih se zahvaliti od srca svim ljudima koji su bili uz mene i moju obitelj u ovim teškim trenucima, pogotovo onima iz reprezentacije i saveza, koji su odmah pomogli i bili uz mene iz sata u sat. Dobio sam bezbroj poruka od navijača, hvala puno i njima. Spreman sam, a svi znaju kakva je bila želja mog oca, da se vratim igrati za Hrvatsku. On je najsretniji kada sam ja na terenu i igram nogomet, pogotovo za reprezentaciju, a izbornik će odlučiti o najboljih i najspremnijih 11”, ispričao je Srna u Saint Etienneu.

Na krilima pariškog uspjeha, Hrvatska protiv Češke može osigurati plasman u osminu finala Europskog prvenstva.

“Naš je cilj drugi krug i svi znamo da nam je ovaj drugi korak jako važan. Imamo dobru momčad, ali Češka je dobra, disciplinirana, kompaktna u obrani i bit će nam teško. Nema favorita na Europskom prvenstvu, no vjerujem u sebe, svoj maksimum i svoje suigrače. Prošli smo dug i težak put da budemo ovdje, zaslužili smo biti, i sada smo koncentrirani na Čehe. Češkoj trebaju bodovi i nadam se da će biti otvoreniji. Moramo iskoristiti njihove mane, a iskoristiti svoje vrline”, rekao je Srna.

“Češka ima svog Luku Modrića, to je Tomaš Rosicky. U protunapad izlaze s četvoricom ili petoricom, imaju brza krila i dobre prekide, dobro su zatvarali i Španjolce, a imaju i odličnog trenera koji ih homogenizira. Međutim, ponovimo li partiju protiv Turske, s pravom se možemo nadati dobrom rezultatu. Na papiru smo bolji nego 1998. godine, ali to ne znači da ćemo uzeti medalju. Na nama je izaći, igrati nogomet, ali u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji, zato i jest toliko interesantan. Mi ćemo na terenu ostaviti srce”, nastavio je.

Nekoliko je riječi posvetio i podršci hrvatskoj reprezentaciji na Parku prinčeva.

“Ponašali su se kako se pravi navijači trebaju ponašati, bili su borbeni i treba ih pohvaliti. Napravili su nam fantastičnu atmosferu protiv Turaka”, zaključio je kapetan.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

U znak potpore Živkoviću došli branitelji i gradonačelnik Vukovara

Objavljeno

na

Objavio

Općinski sud je u prvostupanjskoj presudi oslobodio Marijana Živkovića.

Pred Općinskim sudom u Vukovaru održano je ponovljeno suđenje Marijanu Živkoviću zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi PP Vukovar u rujnu 2013. godine.

Ovaj sud je u prvostupanjskoj presudi oslobodio Živkovića da bi slučaj bio vraćen na početak poslije žalbe Državnog odvjetništva i presude Županijskog suda u Puli.

Kao potpora Živkoviću, koji je u Domovinskom ratu ostao bez dva sina, pred sudom se okupilo 50-ak branitelja. Potporu je došao dati i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. piše vecernji.hr

Mučno suđenje i šlampavost na suđenju Marijanu Živkoviću samo je pravi prikaz površnosti pravosudnog sustava u cijelini

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Mučno suđenje i šlampavost na suđenju Marijanu Živkoviću samo je pravi prikaz površnosti pravosudnog sustava u cijelini

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što je sudski vještak ustanovio da je Marijan Živković bio neubrojiv kod samog čina razbijanja plastične ploče u Vukovaru na kojoj se nalazio dvojeszični (ćirilični i latinični naziv) sud je ponajprije uzeo u obzir vještvo sudskog vještaka, da bi to isto vještvo, kako nam govore vukovarci, sud poništio i suđenje hrvatskom branitelju Marijanu Živkoviću se nastavlja…, piše Braniteljski portal.

Marijan Živković je u domovinskom ratu i srpskoj agresiji na Vukovar izgubio i dvojicu sinova koje i dana on i njegova supruha traže. Zbog nesposobnosti hrvatskih institucija , kao i nečinjenja druge strane, one srpske, koja je ujedno i izvršila strašnu agresiju na Vukovar i Hrvatsku,Hrvatska i dalje traži 1900 osoba nestalih (likvidiranih) od strane srba na hrvatskom teritoriju, želeći u svojoj agresiji uz, palež, ubijanja, silovanja, likvidacije ovladati hrvatskim teritorijem i pretvoriti ga u tzv veliku srbiju, piše Braniteljski portal.

Ovo mučno suđenje i šlampavost na ovom suđenju, samo je pravi prikaz i površnosti pravosudnog sustava u cijelini. Naime, dok Vukovarom slobodno šetaju srbi silovatelji, ubojice, ratni zločinci, po svemu sudeći, hrvatskom pravosuđu je prioritet osuditi po kratkom postupku bolesnog hrvatskog branitelja, piše portal.

Nastala je pomutnja oko smanjene i bitno smanjene ubrojivosti marijana Živkovića, oko čega su se doktorica i sutkinja koja sebe stavlja u poziciju psihijatrijskog stručnjaka, koja navodi da su ove dvije kvalifikacije oprečne te da Marijan po tom ne može biti oslobođen. Odvjetnik Marijana Živkovića je zatražio ponovno vještačenje. Očito nervozan odlukama i navodima sutkinje, odvjetnik je naveo da je psihijatrijska navela više od sto puta da je Marijan bio neubrojiv, ali sutkinja ustrajava na dosadašnjem vještačenju koje su, kako je rekla u cijelosti proturječna.

Sutkinja navodi da se protivi prijedlogu branjenika Marijana Živkovića, da bi se provelo i treće psihijatrijsko vještačenje.

Sutkinja se u jednom trenutku skočila na noge i napomenula da je dobila iz dijaspore nekakve prijetnje, ne navodeći kakve i od koga.

U jednom trenutku se na noge digao Marijan Živković i rekao da on ne želi nikakve privilegije, spominjući i svoja dva pokojna sina, na što je sutkinja rekla da ne maše sa sudbinom svojih sinova po sudnici, piše Braniteljski portal.

Kako je vidljivo na snimci (posljednjih nekoliko minuta), sutkinja je pokazala Živkoviću kako treba žaliti za svojim sinovima i odobrila treće vještačenje oko Živkovićeve ubrojivosti u trenutku razbijanja ploča u Vukovaru.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari