Connect with us

Politika

Darijo Žepina: Ministarstvo uprave opstruira osnivanje ogranaka Domovinskog pokreta

Objavljeno

-

Foto: Arhiva

Organizacijski tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina uputio je u ponedjeljak pismo ministru pravosuđa i uprave Ivanu Malenici optužujući ministarstvo da opstruira registriranje novoosnovanih mjesnih, općinskih i gradskih ogranaka te stranke diljem Hrvatske.

U pismu se navodi kako je Domovinski pokret dostavio više od 80 zahtjeva za regsitracijom ogranaka, a svakodnevno dostavljaju dokumente potrebne za upis u Registar političkih stranaka.

Pozivaju se na Zakon o političkim strankama, po kojem su dužni prijaviti osnivanje i djelovanje ustrojstvenih oblika Ministarstvu uprave u roku od 15 dana. To su, tvrdi Žepina, ispoštovali, ali od ministarstva do danas nema odgovora.

“Možda je Domovinski pokret kao stranka već i zabranjen (samo nam niste još javili) kako je naš vrli potpredsjednik Vlade Tomo Medved zavapio nakon teškog pokušaja ubojstva policijskog službenika na osiguranju zgrade Vlade”, stoji u pismu.

Žepina tvrdi da su zločin pred Banskim dvorima kao stranka precizno i jasno osudili, kao i svaki drugi oblik radikalizacije i pribjegavanja nedemokratskim metodama.

“Pala vam je u vodu priča kako većina našeg članstva stoji u redovima ispred vaših vrata, kako nam se osipa i ono malo ljudi što smo imali. Ni sve medijske hajke nisu urodile plodom. Znamo da vam nije lako gledati i slušati da ogranci Domovinskog pokreta niču svakodnevno”, stoji u pismu.(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari