Pratite nas

Pregled

Dariju Kordiću priređen doček u rodnoj mu Busovači: Ja sam Kristov i ničiji drugo

Objavljeno

na

Bivšem dopredsjedniku Hrvatske republike Herceg Bosne, predsjedniku HDZ BiH, simbolu obrane Hrvata u Središnjoj Bosni i haškog osuđeniku Dariju Kordiću priređen je doček u njegovoj rodnoj Busovači, u koju je stigao nakon 17 godina, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

kordic-busovacaKordića je po političkoj odgovornosti osudio Tribunal u Haagu na 25 godina zatvora, za pokolj bošnjačkih civila u Ahmićima, uz tvrdnju zaštićenog svjedoka da je Kordić nazočio sastanku na kojem se planirao napad na Ahmiće.

No svijedok u istražnom postupku Paško Ljubičić kasnije je priznao kako je njegovo svjedočenje bilo neistinito.

Umjesto da  dozvoli svjedočenje Paške Ljubičića,tijekom procesa, Haški ga je sud deportirao Tužiteljstvu BiH u Sarajevo, kako bi spriječio njegovo izmjenjeno svijedočenje, koje Kordića oslobađa krivnje. Nakon što je odslužio dvije trećine kazne u zatvoru u Austriji, Haški sud Kordića je pustio na slobodu.

“Najljubljenija braćo i sestre s ponosom kažem da sam simbol Kristove vjere u najljepšoj crkvi. Kada sam čuo čitanja Bog nam je davao odgovore i ja mogu samo uskliknuti. hvala Svemogućem Bogu. Ovo je milosni dan i ja mogu reći da sam samo Kristov i ničiji drugo”, kazao je Kordić okupljenim, nakon mise služene u crkvi sv. Ante u Busovači, pozdravljen gromoglasnim pljeskom.

Među okupljenim mnoštvom koje je Kordiću priredilo doček bio je i predsjednik HDZ BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović./HMS/

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

VIDEO! Bujica objavila snimku cijele komemoracije iz Lisinskog!

Objavljeno

na

Objavio

U specijalnom izdanju Bujice, u srijedu navečer na Z1 i partnerskim televizijama u Hrvatskoj i BiH, emitirana je snimka komemoracije za generala Slobodana Praljka.
Komemoracija je održana u ponedjeljak 11. prosinca, a Bujica donosi u cijelosti govore generala Stanka Sopte i Pave Miljavca, prof. dr. Miroslava Tuđmana, kao i upečatljive scenske nastupe Zlatka Viteza i Dragana Despota te ženskih klapa iz Mostara i Čapljine Narente i Drače.
U emisiji je puštena i propovijed vojnog ordinarija, biskupa Jure Bogdana sa mise zadušnice za generala Praljka, iz jarunske Crkve Sv. Mati Slobode.

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Ruža Tomašić: Moramo se odreći komunističkog nasljeđa koje se propagira i u ovom domu

Objavljeno

na

Objavio

Na plenarnoj sjednici u Strasbourgu jučer se raspravljalo se o zabrani nacističkih i fašističkih simbola i slogana u cijeloj Europskoj uniji.

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić istaknula je da nacistički i fašistički simboli ne smiju biti dobrodošli u javnom prostoru.

Moramo učiniti sve što je u našoj moći kako bi građani postali u potpunosti svjesni grozota koje ta ideologija predstavlja i odrekli se njezina nasljeđa. Isto moramo učiniti i s komunističkim nasljeđem koje se, nažalost, nerijetko slavi i propagira, pa i u ovom domu. No, da bismo građane mogli uspješno uputiti na sve prednosti demokracije, moramo i sami vjerovati u nju. Europska unija u posljednjih je 20 godina više puta pokazala da priznaje demokratske procese samo onda kad joj se sviđa ishod – rekla je Ruža Tomašić.

Pokušaj da se s europske razine mijenja nešto što nije prošlo kroz nacionalne parlamente također je izigravanje demokracije. Unatoč plemenitim namjerama, opasno je građanima slati poruku kako je u redu zaobilaziti procedure i nametati svoju volju bez demokratskog legitimiteta. To je, vjerovali ili ne, prvi korak prema novom totalitarizmu – dodala je.

Na kraju je istaknula činjenicu da je u ime komunističke ideologije živote izgubilo neusporedivo veći broj osoba nego u ime fašističke i nacističke ideologije te da smatra skandaloznim to da u navedenu raspravu nije uključen i komunizam, piše Večernji list

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari