Connect with us

Pregled

Dariju Kordiću priređen doček u rodnoj mu Busovači: Ja sam Kristov i ničiji drugo

Published

on

Bivšem dopredsjedniku Hrvatske republike Herceg Bosne, predsjedniku HDZ BiH, simbolu obrane Hrvata u Središnjoj Bosni i haškog osuđeniku Dariju Kordiću priređen je doček u njegovoj rodnoj Busovači, u koju je stigao nakon 17 godina, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

kordic-busovacaKordića je po političkoj odgovornosti osudio Tribunal u Haagu na 25 godina zatvora, za pokolj bošnjačkih civila u Ahmićima, uz tvrdnju zaštićenog svjedoka da je Kordić nazočio sastanku na kojem se planirao napad na Ahmiće.

No svijedok u istražnom postupku Paško Ljubičić kasnije je priznao kako je njegovo svjedočenje bilo neistinito.

Umjesto da  dozvoli svjedočenje Paške Ljubičića,tijekom procesa, Haški ga je sud deportirao Tužiteljstvu BiH u Sarajevo, kako bi spriječio njegovo izmjenjeno svijedočenje, koje Kordića oslobađa krivnje. Nakon što je odslužio dvije trećine kazne u zatvoru u Austriji, Haški sud Kordića je pustio na slobodu.

“Najljubljenija braćo i sestre s ponosom kažem da sam simbol Kristove vjere u najljepšoj crkvi. Kada sam čuo čitanja Bog nam je davao odgovore i ja mogu samo uskliknuti. hvala Svemogućem Bogu. Ovo je milosni dan i ja mogu reći da sam samo Kristov i ničiji drugo”, kazao je Kordić okupljenim, nakon mise služene u crkvi sv. Ante u Busovači, pozdravljen gromoglasnim pljeskom.

Među okupljenim mnoštvom koje je Kordiću priredilo doček bio je i predsjednik HDZ BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari