Connect with us

Herceg Bosna

Darinka Orčik iz Mađarske proglašena je najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Objavljeno

-

Darinka Orčik iz Mađarske proglašena je najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

darinka-orcik-nosnja1Ona se na sinoćnjem izboru održanom u Tomislavgradu predstavila u santovačkoj šokačkoj nošnji Hrvata iz Mađarske.

Prva pratilja je Ivana Kljajić iz Bosne i Hercegovine, u gradskoj nošnji Hrvatica iz Dervente, dok je za drugu pratilju izabrana Slavica Draghi iz Rumunjske, u nošnji Hrvatica iz Karaševa.

Prema internetskom glasovanju, za miss fotogeničnosti s 1068 glasova odabrana je Hrvatica iz Brazila, Ingrid Maria Reis Toth.

Za laskavu titulu najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske borilo se 26 djevojaka iz 21 države.

Žiri su sačinjavali: savjetnica predsjedatelja Vijeća ministara BiH Željana Zovko, manekenka i bivša miss Hrvatske te prva pratilja miss svijeta Anica Kovač, producentica RTL televizije Martina Budak, predsjednik Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske Nevenko Herceg, ministar znanosti prosvjete, kulture i športa u Vladi HBŽ-a Petar Galić i zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista za BiH Franjo Vukoja.

Izbor se održao pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH i Općine Tomislavgrad, a uz pomoć Vlade Hercegbosanske županije, Udruge za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ i Hrvatske matice iseljenika iz Zagreba.

mis-bandic

Posjetitelji u GSD u Tomislavgradu sinoć nisu dočekali gradonačelnika Zagreba Milana Bandića na Izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji?

A on se, ipak, pojavio, iznenada banuo u kasnim večernjim satima, u Hotel Tomislav, gdje su ljepotice, nakon Izbora, bile na večari s domaćinima i uzvanicima. Bandić je bio u žurbi, kao uvijek! Ali ne u tolikoj da ga suradnik našeg Portala ne snimi s ljepoticama i načelnikom Tomislavgrada!

tomislavnews.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas