Pratite nas

Dario Kordić i protuhrvatski nametnici

Objavljeno

na

Da kojim slučajem nije Hrvat i da je, recimo, bio na strani agresorske vojske koja je razarala i ubijala po Vukovaru ili bilo kojem drugom hrvatskom gradu, Dario Kordić bio bi pošteđen svih medijsko-političkih primitivnih napada kojima je sada izložen po povratku iz zatvora u Grazu nakon što je odslužio dvije trećine presuđene mu kazne od 25 godina zatvora.

Kada su oslobođeni Veselin Šljivančanin, koji je kraće vrijeme bio u zatvoru zbog dokazanoga masovnog zločina na Ovčari, a oficir Miroslav Radić nije ni bio osuđen, samoproglašeni čuvari ljudskih prava i građanskih vrijednosti nisu pustili glasa.

Njima je normalno ovo drugo (puštanje agresora), a nenormalno ono prvo (zakonito puštanje osuđenoga Kordića na slobodu). Aktivisti vladinih udruga, koje se lažno nazivaju nevladinima, nazivaju Kordića ubojicom, a jugosrpski orijentirani kolumnisti po hrvatskim medijima ispisuju ogorčene pamflete u kojima pokazuju dvoličnost, licemjerje, pristranost, neznanje ili nezainteresiranost za činjenice.

Stotinjak predstavnika tih udruga prepoznatljive političke i svjetonazorske usmjerenosti, koje godinama teroriziraju hrvatski narod, okupilo se par dana poslije Kordićeva dolaska iz zatvora ispred zagrebačke katedrale noseći u rukama papire s imenima žrtava u Ahmićima. Da nije bilo spontano okupljenih hrvatskih branitelja, možda bi nasilno i upali u katedralu i tako prosvjedovali protiv činjenice što je msgr. Pozaić služio misu na kojoj je bio Dario Kordić.

Već i na formalno-pravnoj razini lažni nevladini aktivisti krše zakon jer ako je netko odradio svoju sankciju za kazneno djelo zbog kojega je osuđen, taj je čist pred zakonom kao i svaki drugi hrvatski državljanin. Nitko ga više ne smije javno demonizirati jer time čini kazneno djelo predbacivanja i može biti osuđen. To se u Hrvatskoj, zemlji selektivne pravde, ne će, dakako, dogoditi jer ovdje te udruge uživaju status svetih krava i iznad su zakona.

Mrzitelji hrvatske državotvorne politike

Kad je riječ o sadržanoj razini slučaja Kordić, one koji ga nazivaju ubojicom ili sotonom uopće ne zanima što on nije ni zapovjedio napad na Ahmiće niti je u njemu sudjelovao. Kordić, naime, nije bio vojnik.

Zoran Pusić, Vesna Teršelič i mnogi drugi nametnici su i predatori koji ustrajno „piju krv” hrvatskome narodu i to će činiti sve dok imaju povlašteni medijsko-politički status. Nema sumnje da bi mnoge ozbiljne države zabranile rad takvih udruga. Hrvatska to ne bi trebala učiniti, ali bi žurno morala uskratiti im zadnju proračunsku lipu. Jednostavno, neka ih plaća onaj čije interese štite.
Osuđen je zbog političke odgovornosti. Nakon što je poslije odsluženih devet godina zatvora pušten Tihomir Blaškić, iste udruge i isti lažni pravednici po novinama nisu prosvjedovali niti napisali riječ prosvjeda. A upravo je, dokumentirano je, Blaškić izdao zapovijed za napad na Ahmiće te nakon akcije pohvalio i nagradio podčinjene vojnike za uspješno provedenu akciju. Tada nisu u znak prosvjeda ispisivali imena žrtava u Ahmićima.

Darija je Kordića politički instrumentalizirani Haaški sud osudio kao HDZ-ova političara jer je tada trebalo osuditi hrvatsku politiku prema BiH. Prvo su mu pokušali imputirati da je bio na sastanku u Busovači kad se odlučivalo o napadu na Ahmiće. Imali su snimku sastanka, ali kako nije na njoj bilo Kordića, tragali su za nekom osobom koja bi mu bila fizički slična i montirali na postojeću snimku. Ali nisu pronašli nikoga tko bi mu sličio pa su izmislili vojni sastanak u Vitezu.

Dokaza da je na njemu Kordić bio, nije bilo, ali su problem premostili iskazom zaštićenoga svjedoka koji je rekao da je sastanak održan i da je Kordić na njemu, premda se tada iz Busovače u Vitez nije fizički moglo doći. To je istina o Kordiću koja ne zanima prošlotjedne prosvjednike. Da su uistinu ono kakvim se predstavljaju, dakle zaštitnici ljudskih prava i prava žrtava, onda bi se odavno zauzimali za Darija Kordića, a ne protiv njega.

Međutim, to nisu nikakvi čuvari ljudskih prava, nego isturena šaka komunističko-anacionalne ideologije i neskriveni protivnici, čak i mrzitelji hrvatske državotvorne politike. Dobivaju izdašne financijske potpore iz stranih izvora, ali najviše iz državnoga proračuna. Tako Hrvati svojim novcem financiraju svoje neprijatelje. U tom pogledu, Zoran Pusić, Vesna Teršelič i mnogi drugi nametnici su i predatori koji ustrajno „piju krv” hrvatskome narodu i to će činiti sve dok imaju povlašteni medijsko-politički status. Nema sumnje da bi mnoge ozbiljne države zabranile rad takvih udruga. Hrvatska to ne bi trebala učiniti, ali bi žurno morala uskratiti im zadnju proračunsku lipu. Jednostavno, neka ih plaća onaj čije interese štite.

Ivica Marijačić
Hrvatski tjednik

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

26 godina od stradanja Vukovara – Položeni vijenci na Memorijalnom groblju

Objavljeno

na

Objavio

U Vukovaru se obilježava 26. godišnjica stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

U grad su stigli brojni hrvatski građani kako bi odali počast poginulima i ubijenima u agresiji bivše Jugoslavenske vojske i srpskih paravojnih postrojbi na taj grad. Među onima koji će s pokloniti žrtvi Vukovara, hrvatskih branitelja i civila tijekom Domovinskog rata cijeli je državni vrh predvođen predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović.

Sudionici Kolone sjećanja stigli su na Memorijalno groblje. Državna i druga izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru čime su odali počast žrtvi toga grada u Domovinskom ratu i obilježili 26. obljetnicu stradanja grada heroja. U spomen na branitelje i civile stradale u agresiji JNA i paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine, zajednički vijenac položili su i svijeće zapalili predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i Vlade Andrej Plenković.

Počast stradalima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odala su i izaslanstva vukovarskih branitelja te grada Vukovara, a potom su vijence položila i svijeće zapalila i druga brojna izaslanstva među kojima i grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem te brojnih drugih hrvatskih gradova, županija te braniteljskih i stradalničkih udruga.

Molitvu za poginule i nestale molio je đakovački i osječki nadbiskup msgr. Đuro Hranić, dok misu zadušnicu na groblju predvodi požeški biskup Antun Škvorčević.

isječak HRT

Do Memorijalnog groblja državni vrh i ostali sudionici obilježavanja Dana sjećanja došli su u koloni sjećanja od vukovarske bolnice, u kojoj je bio održan prigodan komemorativni program pod nazivom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”. Kolonu su predvodili branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nestalih branitelja, a slijedili su ih nositelji 186 zastava hrvatskih ratnih postrojbi te državni vrh. Brojni hodočasnici koji su u Vukovar došli iz svih krajeva Hrvatske i okolnih država bili su zaogrnuti hrvatskim zastavama i nosili su transparente s domoljubnim porukama.

Nakon polaganja vijenaca na groblju, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović vijenac će položiti i na mjestu masovne grobnice na Ovčari, a nakon mise, to će učiniti predsjednik Sabora Gordan Jandroković i Vlade Andrej Plenković.

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

PENAVA ISPUNIO OBEĆANJE: HOS prvi put zajedno uz zastave brigada Domovinskog rata na čelu kolone

Objavljeno

na

Objavio

Slika koju vidite izuzetno je rijedak trenutak u HRT-ovom prijenosu kolone sjećanja u Vukovaru, kada se vidi zastava HOS.

Vukovar se nikada neće odreći branitelja i postrojbi koje su ga branile, tako ni HOS-a! U Koloni sjećanja vijorit će se njihova zastava, a sliku Jean-Michel Nicoliera s grbom HOS-a na njegovu ramenu čuvam ispred svog ureda – izjavio je u Bujici vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i tako jasno stao uz postrojbu koja je pod pozdravom ‘Za dom spremni’ branila i Grad heroj.

Penava se u program Z1 i partnerskih televizija javio uživo iz Hrvatskog doma u Vukovaru tijekom ‘Večeri pijeteta’ koji svake godine organizira Nacionalni sindikat policije.

“Niti je ikada itko pomislio – niti će se dogoditi da se Vukovar odriče branitelja i svojih postrojbi. HOS-ova zastava uvijek u sklopu svih ratnih postrojbi, predvodi Kolonu sjećanja, tako će biti i u subotu, most u središtu Vukovara nosi ponosno ime HOS-ovca Jean-Michel Nicoliera, a ispred mog ureda stoji njegova slika s grbom HOS-a na njegovu ramenu. Ne možemo ih se odreći, to bi značilo da se odričemo Domovinskog rata! Ne pričam o konotacijama pozdrava ZDS u Drugom svjetskom ratu, što se tiče Domovinskog rata – tu je stvar čista. Sviđa mi se izjava u kojoj se reklo da ako je i bilo prljavštine na tom pozdravu, branitelji HOS-a isprali su je svojom krvlju,“ rekao je Penava izvjestitelju Bujice iz Vukovara Igoru Petroviću, dodavši da pri obilježavanju Dana sjećanja uvijek daje svoj maksimum i nema razloga da i ove godine ne bude tako.

“Pozivamo sve da nam se pridruže, a oni koji ne mogu, neka upale  lampion u svom domu. Želim svima sretan put prema Vukovaru i odlasku iz njega i da u miru i sa pijetetom mislimo na žrtve, da prođemo u koloni dostojanstveno i odamo im dužno poštovanje. Koliko god se neki trudili prikazati drugačije, mi smo jedinstveni, a sve će i ove subote biti korektno i ispravno. Krenule su razne inicijative – poput one da se odjednom ne pale lampioni diljem Hrvatske i da se umjesto toga donese hrana za gladne Vukovarce… Poručujem im: gladnih Vukovaraca nema, za to smo se pobrinuli, a lampione za heroje Domovinskog rata trebamo paliti dok je svijeta i vijeka,“ zaključio je Penava, bez dlake na jeziku u Bujici., piše Priznajem.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari