Connect with us

Razgovor

Dario Kordić u Čavoglavama – Inat hrvatskog naroda nemoguće je sputati

Published

on

Sjećate li se kako je Darija Kordića pri povratku iz Haaga ( Naravno, Kordić nije čitavu svoju kaznu odslužio u Haagu, politički sud je ovdje zapravo personifikacija. ), nakon punih sedamnaest godina, dočekala ‘napredna hrvatska intelektualna javnost’? Paraziti, odreda pijavice priključene na državni budžet, zajedno s osuđenicima iz Jutarnjeg lista, a u novinama novog gazde lihvara puno je osuđenika, pripremile su se kao da je uskrsnuo Hitler osobno.

Dario_Kordic_Marko_Perkovic_ThompsonS druge strane narod kao narod reagirao je posve suprotno očekivanju osuđenika Jutarnjeg lista i parazita koji u svakoj prilici izvlače novce iz državne blagajne, narod je namirisao političku klopku, političku presudu za zločin koji Kordić nije mogao počiniti, za koji je bio kriv samo zato što je u vrijeme masakra u Ahmićima bio na čelu Herceg Bosne, što je, dakako, engleskim lopovima itekako odgovaralo.

Naime, upravo su engleski lopovi bili oni koji su najviše dijelili Bosnu i Hercegovinu, engleski lopovi i krvavi britanski lordovi, uz Miloševića i njegovog malog prijatelja Carla Bildta britanskim gospodarima života i smrti u BiH pjena je krenula na usta nakon što je u Splitu potpisana, uz posredništvo Amerikanaca, Splitska deklaracija između hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića, tom deklaracijom Izetbegović je zatražio i službeno pomoć hrvatske vojske u oslobađanju Bosne i Hercegovine. Splitskom deklaracijom propali su svi britanski planovi o podjeli Bosne i Hercegovine i Velikoj Srbiji.

Povratkom iz Haaga Dario Kordić, za jedan manji, ali vrlo opasni, dio Hrvatske, postao je, za razliku od Blaškića, persona non grata, čovjek koji nema nikakva prava, pa ni pravo radovati se slobodi. Na udaru je bila katolička crkva, između ostaloga i zbog činjenice da je Kordića u zagrebačkoj zračnoj luci dočekao sisački biskup Vlado Košić, a koji se, zamislite zločina, usudio na aerodromu ‘povesti molitvu’. Sve da je i kriv, mnogi, da ne kažemo većina, ne vjeruju u to, po zapovjednoj odgovornosti, Kordić je svoj dug društvu odslužio, on je slobodan građanin koji, unatoč presudi, ima pravo vjerovati da nije kriv, ako zaista vjeruje da nije kriv.

Naravno, kao slobodan čovjek Kordić ima pravo kretati se kamo god želi, družiti se s kim god to poželi, čak i to mu je pravo htjela oduzeti hrvatska ljevičarska pošast, mada ne možemo govoriti o klasičnoj hrvatskoj ljevici budući da Hrvatska ima dobrim dijelom parazitsku ljevicu. Sve je legalno, ali je itekako bogato, desetke udruga koje se navodno bore za ljudska prava, a koje su osnovane tek radi legalnog izvlačenja novca iz državnog proračuna, dok istovremeno dobivaju donacije izvana, koštaju Hrvatsku kao svi korisnici socijalne skrbi zajedno. Njima je do ljudskih prava stalo koliko i Vesni Teršelič do istine.

U narodu je takva povampirena reakcija jednog parazitskog dijela hrvatske javnosti izazvala bunt, opravdani inat, što se ne bi dogodilo da su paraziti ignorirali povratak Kordića iz Haaga, kao što su to učinili s Blaškićem, koji je također osuđen, a koji je od jednog dijela ekstremista, koji danas pljuju po Kordiću, dočekan kao heroj, ‘Tuđmanova žrtva’. Kad smo već kod ‘Tuđmanovih žrtava’, zanimljivo da su u Hrvatskoj sve ‘Tuđmanove žrtve’ mahom vrlo bogate, dobro potkožene, i na sisi državne blagajne, dok ‘Tuđmanovci’ prekapaju po kontejnerima i traže razloge svoje nesreće u aktualnom režimu, koji već tri godine vodi državu putem katastrofe.

Inat je, naravno, rezultirao, otporom hrvatskog naroda koji je Kordića prihvatio, uz one koji ga se nikad nisu niti odrekli, i koji su uvijek vjerovali u njegovu nevinost, uglavnom njegovi prijatelji poput Marka Perkovića Thompsona. Ne zaboravimo da je Thompson, zajedno s Matom Bulićem, sudjelovao u humanitarnoj akciji za obitelj Darija Kordića, što su također hrvatski paraziti smatrali spornim, njima, naravno, nije bilo sporno to što je država nekim tajkunima otpisivala dugove, sporna im je humanitarna akcija…

Ove godine u kultnim i nikad pokorenim Čavoglavama Dario Kordić biti će na neki način počasni gost tijekom najveće hrvatske proslave Oluje. Radi se o pučkoj proslavi na kojoj redovito sudjeluje preko 100 000 ljudi. – Proslavi “Oluje” u Čavoglavama prisustvovat će i Dario Kordić. “Zadovoljstvo nam je izvjestiti Vas da će nam se na proslavi 05.08. u Čavoglavama pridružiti i zajedno s nama proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, naš prijatelj i heroj Dario Kordić – stoji na službenoj Facbook stanici Marka Perkovića Thompsona.

Naravno, možda Thompson nije najveći humanitarac na svijetu, možda se čovjek okružio, i ne znajući, nekim ljudima koji svojim postupcima nisu ni izbliza ono za što se predstavljaju, pa ipak, to ne znači da Thompson nije bio onaj koji je među prvima Kordiću pružio ruku.

Ivana/Tinolovka-news

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari