Pratite nas

BiH

Dario i Venera Kordić

Objavljeno

na

Ovih dana i ja sam kao i svi normalni Hrvati katolici pratio izlazak Darija Kordića, ne mogu reći na slobodu, nego gdje je dobio malo veću slobodu kretanja, jer Dario Kordić čim je prihvatio Krista, on je bio slobodan. Samo si u Kristu slobodan, i Dario i njegova žena Venera.

3dario kordicDario je bio u zatvoru, a kaže Venera, ja sam s njim uvijek bila u kontaktu, jer smo u kontaktu u Kristu, od čije ljubavi te ne mogu zatvorske zidine dijeliti. Jer, kako pjeva u pjesmi Crvena jabuka „Vjetar se vezat ne može, tu samo ljubav pomaže”. A vjetar je Duh Sveti i slobodni smo kad smo zarobljeni Isusovom ljubavlju.

Sveta obitelj

Dario je za mene svetac. On taj duhovni život živi intenzivno već 16-17 godina. Njegovo suđenje je suđenje isto kao i Isusu Kristu. Ecce Homo! Evo čovjeka! Kaže Pilat kada izvodi Isusa pred narod. I kaže ne vidim na njemu nikakve krivice. Perući ruke kaže predajem ga vama, vi radite s njim što hoćete. I tako već skoro 2000 godina ponavljaju se iste stvari samo s drugim imenima.

Na internetu sam našao intervju Venere Kordić u Glasu koncila. Kao svaki čovjek s dušom i pameću, počeo sam plakati. Jedno bez drugoga ne može nikako. Venera je podnijela križ isto kao i Dario, i to veličanstveno. Ostati sama bez egzistencije s troje male djece, to je junak nad junacima. Puno puta je Katolička crkva proglašavala kompletnu obitelj svetom. Ja mislim da su Venera i Dario Kordić prošli ovozemaljski prag, oni su za mene sveti ljudi.

Svatko se pita hoće li se Dario koristiti za dnevne političke svrhe, ne može. Jer Dario je ljubav, a politikom se ne možeš baviti ako nemaš barem malo mržnje. Dario je Novi zavjet, a politika je više Stari zavjet. Darija treba samo pustiti da normalno živi evanđelje. Za ovo 17 godina Dario je skoro pola zatvora u Beču preobratio. Ja mislim da su ga ranije pustili jer se Beč prepao da ne bi slučajno ponovno postao kršćanski. Potjeraj tog Darija u Bosnu, preobratit će nas i što ćemo onda. Neka je Dario na slobodi, neka nastavi ovaj zemaljski život, Bog blagoslovio njega, njegovu ženu Veneru i cijelu obitelj, jer sad su oni moralna i duhovna vertikala hrvatskog naroda Herceg Bosne.

Vidim da bosanski intelektualci, među njima i Bosanac iz Posušja Slavo Kukić, govore da je Dario osuđen kao ratni zločinac i po njima bi on to trebao biti do kraja svog zemaljskog života, jer su sudovi zemaljski po njima mjera pravde i pravednosti, a ne dragi Bog. Po toj analogiji, da je zemaljski sud tako mjerodavan, a da ne pričam o tome kako je to sve mimo dokaza bilo. Onda mi kršćani 2014. slavimo čovjeka koji je zločinac. Isus Krist je pravio urotu protiv države i osuđen je od Rimskog Carstva i po rimskim zakonima.

Bog je zemaljski osuđen, ako je sud jedino mjerilo, a ne Bog, onda smo mi sljedbenici kriminalca, po Slavi Kukiću i inim Kukićima i komunistima. Znači, svi kršćani svijeta slave kriminalca Isusa, a stalno je pravilo, to će reći svi mudri ljudi, da je ludost križa spasila svijet. Mi slavimo Zrinski i Frankopane, a legalna Austro-Ugarska Monarhija uhitila ih je, odrubila im glave. Za nas su sveci, cijela Hrvatska se klanja Zrinskim i Frankopanima. Primjer najbliži nama je kardinal Stepinac. Komunistički sotonski sud osudio ga je kao ratnog zločinca i bio je 16 godina u tamnici. Ali dođe nova povijest, novi ljudi, nova sloboda, nova demokracija i on je uzdignut na čast oltara, on je blaženi, svi ga zovu sveti kardinal Alojzije Stepinac. Do prije 24 godine u Mostaru se tretirao kao ratni zločinac, a sada ima najljepšu ulicu u Mostaru. Gospodar povijesti je Bog, a ne zemaljski sudovi.

Ram 1, Ram 2; Bleiburg 1, Bleiburg 2

Sada se vratimo ovozemaljskoj relaciji i poslušajmo jednu od najpametnijih Hrvatica, ako ikada Hrvatska bude imala normalnu državu, ona mora raditi u političko-strateškoj analitici. Višnja Starešina najbolje poznaje svjetsku i hrvatsku politiku. U jednom tekstu ona to fino i stručno elaborira „Hrvatska treba tražiti međunarodnu ekspertizu Kordićeve presude zbog vlastite i europske sigurnosti”. Ona to obrazloži fino i analitički, a ja ću to objasniti po mostarski.

Velikosrpska politika preko JNA nije uspjela ostvariti vojni plan da napravi liniju Virovitica – Karlovac – Karlobag, jer je spriječio HVO organiziran u Hercegovini, središnjoj Bosni i Posavini. Onda se išlo na drugu varijantu, odnosno RAM 2 koji se provodi preko tzv. Armije RBiH. Svi oficiri iz JNA su bili u Armiji koja je ponovno napala obranjene prostore središnje Bosne, Hercegovine i Posavine. Uspjeli se i tada koliko-toliko obraniti, a središnja Bosna najviše zahvaljujući Dariju Kordiću i njegovim hrvatskim vitezovima. U tzv. Armiji RBiH bilo je veliki broj tzv. mudžahedina koji su bili jezgra buduće Al-Quaide. A ta ista Al-Quaida je sedam godina kasnije napala Ameriku i srušila blizance. I zato je to važno za europsku i američku sigurnost.

Dario Kordić je bio stup obrane euroatlantskih integracija, a to se tek sada vidi. Ali taj proces vode Englezi koji znaju raditi samo s komunistima. Kad nije uspio Ram 1 i Rama, oživjeli su Bleiburg 1 i Bleiburg 2. Britanski general Patrick Scott na Bleiburgu je predao Hrvate komunistima i partizanima da ih pobiju, a dobru su pobili hrvatsku vojsku i civile. Zanimljivo je kako glavni tužitelj protiv uglednika Herceg Bosne u Haagu nosi prezime Scott. Oni sada mirnim putem, tj. uhićenjem glavnih hrvatskih lidera, što vojnih, što političkih, skidaju ih sa scene.

Žele ponovno preko komunista napraviti novu Jugoslaviju. No, sada im je na put stala Amerika koja je shvatila da Englezi rade gluposti oživljavanjem Jugoslavije. Franklin Roosevelt je rekao kako Hrvati i Srbi nikad ne smiju živjeti u jednoj državi. To su sve nebuloze Engleza i njihove politike. U prilog im ne ide i jačanje Putina. Amerikanac Theodor Meron je izrekao oslobađajuću presudu generalu Gotovini i Markaču i počeo se povijesni kotač vraćati prema središnjoj Bosni, počela se vraćati euroatlantska kršćanska civilizacija. Kad je Dario Kordić uhićen, to mi je bio jedan od najtužnijih dana u životu. Slika 10 vitezova s aerodroma u Splitu, koji su branili svoj dom, a optuženi su za zločinački pothvat. Ja sam tada govorio ljudima kako je to početak destrukcije Herceg Bosne i Hrvatske.

To vam je kad na džemperu isparaš donju nit, ako je odmah ne zašiješ. ide ona dalje i na kraju su došli do hrvatskog stožera, do generala Gotovine, a bio bi tu i Tuđman da nije preminuo. Ali zahvaljujući mojoj Americi, nit se vraća, raspadaju se komunisti u Hrvatskoj, a ovdje će biti izbori gdje će komunisti izgubiti. Kad bi kod nas pobijedila treća komunistička platforma, definitivno bi nas postrojili kao na Bleiburgu u četverored i mršnuli za Hrvatsku.

Hrvati ovdje imaju četiri opcije. Jedna je opcija kofer i ona je već aktualna. Mladi bježe odavde, upis u prve razrede osnovnih škola je 30 posto manji nego prije pet godina. Druga opcija je kesa, zatjerat će nas odavde vojno ako dođu na vlast. Treća mogućnost je puška, da se pokušamo obraniti, a četvrta izaći na izbore. No, mi ne izlazimo na izbore. Olovkom možemo puno toga napraviti, jer mi smo europski građani, naša leđa čuva Europska unija i Amerika.

Mi smo ovdje Europa, ali moramo se bojati izdajica, jer uvijek su nalazili domaće izdajice. Kako je A. G. Matoš govorio „Vidjeh u Hrvatskoj svakakvih čuda, al’ nigdje dovoljno špaga za toliko Juda”. Uvijek je izdaja hrvatstva bila veliki biznis, ali povijest se vraća u pozitivnom smislu.

Doći će vrijeme blagog naroda

Poslije ovih izbora, koji su nažalost po užasnim pravilima, moramo konstituirati Hrvatski narodni sabor s novim izabranim legalnim predstavnicima i samo s jednom točkom dnevnog reda: Prostori koje je branio HVO mogu ući samo u euroatlantske integracije, odnosno NATO i Europsku uniju. Jer ova ekipa iz Sarajeva, Beograda i Ankare bi nas odvela u neke euroazijske integracije, pa bi nam centrala bila Moskva, Beograd, Ankara, a ne Bruxelles.

Neće moći ove noći, jer nas čuva Isus Krist i mi ćemo pobijediti u ime Gospodnje. Kad sam vidio Darija Kordića kako ljubi hrvatsko tlo, mislio sam da je Mahatma Gandhi oživio. On je isti Mahatma Gandhi, čovjek ljubavi, oni je hrvatski narod, on je simbol hrvatskog naroda, a ne samo on nego i njegova žena Venera Kordić, majka hrvatska. Na kraju pjesma našeg akademika Veselka Koromana „Doći će vrijeme blagog naroda” i doći će vrijeme hrvatskog naroda.

 

Doći će vrijeme (Veselko Koroman)

Doći će vrijeme blagog naroda. Onog što ima
obilje rana, obilje časti, obilje tuge.
Naroda što ima višu a plemenitu moć,
ravnicu i more, knjige i anđele.

Doći će vrijeme blagog naroda. Onog što ima
najveće groblje, najveću glavu, vjetar i tminu.
Naroda što je rasut, što živi dugo
na sjeveru i jugu, u srpu mjeseca.

Doći će vrijeme blagog naroda. Onog što ima
bijele gore, otoke i sunce, stoljeća i tminu.
Naroda što misli, što velik je i miran
na sjeveru i jugu, u srpu vremena.

 

Marin Topić / Pogled.ba

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Za čak 11.800 pripadnika Oružanih snaga BiH uskoro se vraća stari iznos mirovine

Objavljeno

na

Objavio

Tri zakona o braniteljima i njihovim obiteljima uskoro bi trebala stupiti na snagu, piše Večernji list BiH. Naime, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je početkom ovoga tjedna ukaz o proglašenju zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, ukaz o proglašenju zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata.

Povoljnije umirovljenje

Iako su sva tri zakona za branitelje i njihove obitelji jednako važna, bitno je naglasiti kako zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju rješava pitanje diskriminacije prema određenom broju branitelja. Dakle, riječ je o 11.800 pripadnika Oružanih snaga koji su otišli u mirovinu po jednoj odluci. Nakon toga im je, pa čak i do 50 posto, bila smanjena mirovina.

– Ovim zakonom u iduće tri godine im u potpunosti vraćamo njihovo stečeno pravo na isplatni koeficijent 1,485. Ovim usvojenim zakonom u Parlamentu je ispravljena diskriminacija prema tim ljudima – kazao je nedavno ministar za pitanja branitelja FBiH Salko Bukvarević.

Registar branitelja

Najviše bure izazvao je Zakon o pravima branitelja i njihovih obitelji s obzirom na to da on predviđa izradu registra branitelja koji je trebao biti javno objavljen. Međutim, zahvaljujući amandmanima zastupnika HDZ-a BiH, odredba koja se odnosila na objavu registra brisana je iz zakona. Tako sada u zakonu stoji kako će se registar branitelja izraditi, ali ne i da će biti objavljen. Do eventualne objave tog registra može doći ako Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donese poseban zakon koji treba uskladiti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka u BiH jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka u BiH na te odredbe dala negativno mišljenje s detaljnim obrazloženjem. Stupanjem na snagu Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji bit će provedena presuda Ustavnog suda FBiH od 7. studenoga 2012. godine kojom je utvrđeno kako članak ovog zakona, kojim je propisan cenzus za korisnike prava na mjesečni novčani dodatak po osnovi ratnog priznanja ili odličja, nije u suglasnosti s Ustavom FBiH. (večernji.ba)

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Vijeće ministara jednoglasno usvojilo proračun. On iznosi 950 milijuna KM

Objavljeno

na

Objavio

Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojilo dokument Okvirnog proračuna Bosne i Hercegovine za razdoblje 2018.-2020. godine.

”Poslije toga smo jednoglasno usvojili ažurirani Program javnih investicija BiH za razdoblje 2018.-2020. godina”, kazao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na press-konferenciji nakon sjednice.

Po njegovim riječima, i jedan i drugi dokument su bili ključna baza, ključna smjernica, ključna podloga za usvajanje ”današnjeg najvažnijeg dokumenta“ koji je Vijeće ministara BiH usvojilo jednoglasno, a to je proračun institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu.

”Proračun je usvojen jednoglasno. On iznosi 950 milijuna KM”, kazao je predsjedavajući Zvizdić.

Vijeće ministara BiH je danas utvrdilo i Prijedlog zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i on ide u dalju parlamentarnu proceduru.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari