Connect with us

Hrvatska

Darko Horvat, najizgledniji nasljednik Martine Dalić

Objavljeno

-

Andrej Plenković će na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a predložiti novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade. Neki mediji su već ranije objavili da će nasljednik Martine Dalić na poziciji ministra vjerojatno biti Darko Horvat, dok će potpredsjednik Vlade vjerojatno postati Tomislav Tolušić.

I Plenković i Horvat su u središnjicu stranke došli skoro dva sata ranije, ni jedan ni drugi nisu htjeli potvrditi da je već sve riješeno, ali iz njihovih izjava je potpuno jasno da je premijer prelomio i donio odluku koju će danas objaviti članovima.

– I Horvat i Tolušić su odlična rješenja. Izjave ćete dobiti nakon Predsjedništva – rekao je Plenković, a piše Dnevnik.hr.

Malo rječitiji je bio izgledni budući ministar gospodarstva Darko Horvat.

– Nema još nikakve konačne odluke. Popila se jedna kava, porazgovaralo se, sad ću s kolegama malo prodiskutirati – rekao je Horvat koji se nije htio uvući u polemiku tko bi u budućnosti trebao biti odgovoran za Agrokor, on ili Tolušić.

– Biti član HDZ-a i potpredsjednik jedne takve stranke, a bojati se ući u bilo kakvu polemiku ne bi bilo fer ni korektno. Ako smo se poželjeli baviti politikom, onda su ovo novi izazovi – rekao je Horvat, a citirao ga je Dnevnik.hr.

U međuvremenu je sjednica stranačkog Predsjedništva i Nacionalnog vijeća započela oko 17 sati, a nakon nje bi i službeno trebala biti predstavljena nova kadrovska rješenja u Vladi.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kazao je u ponedjeljak nakon sastanka u Vladi kako će se danas znati ime novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade. Nije želio otkriti o kome je riječ, ali je rekao da informacije koje iznose mediji otprilike idu u tom smjeru.

Jandroković je, upitan je li uzdrmana pozicija premijera Andreja Plenkovića u HDZ-u, odgovorio da će Sabor HDZ-a u subotu pokazati zajedništvo i snagu i očekuje snažnu potporu Plenkoviću.

Jandroković: Očekujem da ćemo u petak s minimalno 77 glasova potvrditi novoga ministra gospodarstva

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari