Pratite nas

Iz Svijeta

Daruje kuću i zemlju na deset godina, uz jedan uvjet

Objavljeno

na

Zvonimir Boljat iz Kaštela odlučio se na nešto neuobičajeno za ova krizna vremena – darovati kuću i zemlju na deset godina, pod uvjetom da se zemlja obrađuje. Nesvakidašnju ponudu je oglasio na internetskom malom oglasniku.

 

“Da vam iskreno kažem, puno sam razmišljao, žao mi je da mi djedovina u Vučevici propada jer ja s obitelji, suprugom i dvoje djece, živim u Kaštelima, a gore mi je, na domak autoceste, stara kuća i jako dobra zemlja. Ne znam točnu površinu, no mislim da ima oko 13.000 kvadrata. Mogla bi se tu posaditi loza ili voćnjak, a u kući se odmah može živjeti”, rekao je Boljat za Slobodnu Dalmaciju. Kaže da je primio mnogo poziva, a među onima koji zovu ima znatiželjnih, ima onih koji bi se samo zezali, ali ima i ozbiljnih sugovornika. “Računao sam na to da će biti i takvih poziva jer ljudima je nevjerojatno da to ništa ne košta, da im netko nešto daruje, a ja sam se upravo zbog toga odlučio na nešto takvo jer živimo u teškim vremenima”, kazao je Boljat.

Inače, u selu Vučevici u Kaštelanskoj zagori je samo nekoliko stanovnika, a od autoceste do kuće se stigne za nekoliko minuta.

Mogao bi ovo biti primjer i drugima jer nije Boljatova djedovina jedina prepuštena zaboravu. U selima Dalmatinske zagore brojne su kuće na rubu propadanja, a u nekadašnjim maslinicima i vinogradima raste samo korov.

M.P./Slobodna Dalmacija

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari