Connect with us

Iz Svijeta

David Cameron podnio ostavku

Objavljeno

on

Britanski premijer David Cameron najavio je na konferenciji za medije svoju ostavku, nakon odluke Brianaca na referendumu za izlazak iz Europske unije.

[ad id=”93788″]

Premijer David Cameron u obraćanju javnosti nakon referenduma kazao da nema sumnje što se tiče rezultata. Nije u redu da ostanem kapetan koji će voditi zemlju prema novoj destinaciji. Moja je želja da imamo novo vodstvo do listopada, rekao je Cameron.

Premijer je kazao da je u njegovu mandatu napravljeno mnogo reformi i da je očuvana britanska gospodarska snaga. Narod je na referendumu odlučio onako kako je glasovao. Guverner će također dati izjavu o stabilizaciju financijskih tržišta. Pregovori s Europskom unijom tzrebali bi početi pod vodstvom novog premijera. Britanski narod donio je odluku koju treba poštovati. Onima koji su izgubili, kao ja, treba objasniti kako bi to sada izgledalo. Sve ću učiniti u budućnosti da pomogonem ovoj zemlji u budućnosti da uspije, dodao je.

Na kraju je britanski premijer, sad u ostavci, poručio da bi strana koja je izgubila, uključujući i njega samog, trebala pomoći u tranziciji zemlje iz EU u samostalnost.

“Iako odlazak iz Europe nije put koji sam preporučio, prvi sam od onih koji će pohvaliti nevjerojatnu snagu našeg naroda. Rekao sam i prije da Velika Britanija može preživjeti izvan EU te da doista možemo pronaći put, sad kad je i donesena odluka za izlazak, da moramo pronaći najbolji put i učinit ću sve što mogu da pomognem”, poručio je Cameron.

“Volim ovu zemlju i osjećam se počašćeno da sam joj služio i ubuduće ću činiti sve da pomognem ovoj velikoj zemlji da uspije”, rekao je Cameron na kraju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari