Connect with us

Hrvatska

Davor Bernardić izabran za novog šefa SDP-a

Objavljeno

on

Bernardić je osvojio 64,54 posto glasova i uvjerljivo pobijedio protukandidata u drugom krugu Ranka Ostojića.

Privremeni neslužbeni rezultati izbora objavljeni su u subotu navečer u središnjici stranke gdje su članovi pljeskom i skandiranjem “Bero, Bero” dočekali nasljednika Zorana Milanovića koji je SDP vodio prethodnih devet godina.

Bernardić je došao na objavu rezultata u društvu protukandidata Ranka Ostojića i dosadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića koji je pozvao članove da pomognu Bernardiću.

“Predsjednik je Davor Bernardić i svi u stranci mu dugujemo potporu”, istaknuo je Milanović.

Predsjednik Središnje izborne komisije (SIK) SDP-a Vedrana Lendić rekao je da je su prvi neslužbeni rezultati  dobiveni na temelju 91 posto obrađenih biračkih mjesta.

Službeni rezultati bit će objavljeni u ponedjeljak u 14 sati.

Bernardić: Hvala vam drugarice i drugovi moji

“Danas je pobijedio SDP, hvala svima od srca. Hvala Zoranu Milanoviću na svemu što je napravio za SDP. Hvala na demokratskom iskoraku na upravljanju za vrijeme naše vlade. Hvala ljudima koji su me podržavali svih ovih godina u vremenima kad je bilo najteže. Hvala vam, drugarice i drugovi moji. SDP je pokazao da se može mijenjati u ključnim trenucima za Hrvatsku i od sutra krećemo graditi dobro društvo, jednakih mogućnosti, u kojem svatko može dati svoj doprinos. Brinemo o onima koji su siromašni, ali brinemo i o onima koji rade u kreativnim industrijama, ali uvijek u zaštitu radnika, ljudi koji žive od svoga rada”, rekao je u svojem govoru novi predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari