Pratite nas

Razgovor

Davor Božinović: Hrvatska neće biti hot spot za migrante

Objavljeno

na

O tome kako teku pripreme za hrvatsko predsjedanje i što nam donosi Šengen u Dnevniku Nove TV govorio je potpredsjednik Vlade Davor Božinović.

Izabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u službenom je posjetu Hrvatskoj. U Banskim dvorima razgovarala je s premijerom Andrejem Plenkovićem o predsjedanju Hrvatske Europskom unijom, ulasku Hrvatske u šengenski prostor, višegodišnjem financijskom okviru te o drugim aktualnim temama.

Ulazi li Hrvatska do kraja godine u Šengen?

“Ovo je bio sjajan sastanak i sjajne poruke vezane i za Šengen. U posljednje dvije godine smo napravili ogroman iskorak kad je u pitanju pristupanje Šengenu. Utoliko da smo naslijedili od komisije oko 270 preporuka i sve ih uspješno rješavamo”, kazao je na početku razgovora Božinović.

“Još je aktualna Junckerova komisija, on je kazao da je u interesu njegove komisije da Hrvatska ispuni sve uvjete”, kaže Božinović.

Što kaže šefica komisije na sve to?

U ovom trenutku gospođa Ursula de Layen je još buduća predsjednica komisije i još je akutalna komisija koju vodi predsjednik Jean Claude Juncker, koji je nedavno bio u Zagrebu, i kazao da je interes i želja njegove komisije da Hrvatska u mandatu postojeće komisije ispuni sve uvjete za pristup Šengenu.

Hoće li nam Slovenija stvarati probleme?

Siguran sam da je ulazak Hrvatkse u Šengen u slovenskom nacionalnom interesu. Slovenski građani, siguran sam, prepoznaju ono što radi Hrvatska, pogotovo granična policija koja štiti hrvatsku granicu od ilegalnih migracija i time ne samo da omogućava jedan nesmetani životni tijek u Hrvatskoj, već i Sloveniji.

Jedno su građani, drugo je slovenska politika…

Ja mislim da politika ovisi o svojim građanima

Ministar se u razgovoru osvrnuo i na ilegalne migracije

“Nećemo biti hot spot jer naša policija ne dopušta ilegalne migracije. Mi smo otvorena zemlja, nismo dizali žice….Svaki prigovor smo istražili i svi se oni vrte oko iste priče – anonimni policajac i slično. Nitko nije vidio to nasilje”, kazao je Božinović.

 

Turska zaprijetila: Ako pustimo migrante, nijedna vlada u Europi ih neće zadržati

 

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Razgovor

Fra Mario Knezović: Komšić da napusti Predsjedništvo, BiH nije Republika, RS nastala na etničkom čišćenju

Objavljeno

na

Objavio

Mnogi ste čekali pored televizora, a razgovor pomaknut za 45 minuta kasnije pa su neki mislili da je zabranjen ili što drugo. Ali evo sada možete vidjeti emisiju i gostovanje na Face TV u “Centralnome Dnevniku”, komentirao je fra Mario Knezović

Dotaknuli smo mi i puno važnije teme od ovoga što je istaknuto u naslovu ove Face objave. Neki javljaju da im se zadnje rečenice na samome kraju gostovanja o Napoleonu posebno svidješe.

 

Fra Mario Knezović: Meritokracija ili vladari s malim IQ, a velikim egom

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Razgovor

Zašto nakon 28 godina nije do kraja istražen zločin na Ovčari?

Objavljeno

na

Objavio

Argumenti: Zašto nakon 28 godina nije do kraja istražen zločin na Ovčari?

Gosti:

Zorica Gregurić – predsjednica zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara,
prof. dr. Josip Jurčević – povjesničar s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu

Urednik i voditelj:
Ivan Tašev novinar Glasa Koncila

Ivan Penava: Institucije gotovo 30 godina nakon Ovčare okreću glavu

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari