Pratite nas

Komentar

Davor Domazet Lošo: Istrage protiv hrvatskih časnika su pritisak na Haag zbog Prlića i ostalih

Objavljeno

na

Spekulacije o navodnim istragama koje Sarajevo provodi nad časnicima HV-a i HVO-a samo su dio šireg plana čiji je cilj prebacivanje krivnje na branitelje i osloboditelje BiH: Hrvate koji su u četiri navrata spasili tu zemlju od propasti, kao i iskrivljivanje povijesti u režiji srpskih i bošnjačkih krugova, tvrdi u razgovoru za Dnevni list umirovljeni admiral i vojni strateg Davor Domazet Lošo, koji je jedan od glavnih planera vojno-redarstvenih operacija koje su dovele i do završetka rata na ovim prostorima.

[ad id=”68099″] Tematiku o navodnim istragama ovog je vikenda ponovno aktualizirao predsjednik Hrvatskog generalskog zbora, umirovljeni general Pavao Miljavac koji je naglasio kako već postoji primjer pozivanja hrvatskih časnika za svjedoke, ali i da postoje informacije o optužnicama protiv za sada nepoznatih osoba. Admiral Domazet slaže se s Miljavcem te tvrdi kako se hrvatski vojni arhiv ‘češlja’ i to sve u skladu s provedbom protokola između Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Tužiteljstva BiH o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela, upozorivši kako se ovdje radi o najizravnijem narušavanju pravnog suvereniteta Hrvatske – članice EU-a i NATO saveza.

Svatko ima svoje razloge

Ovakav razvoj događaja, ističe Domazet, odgovara i srpskoj i bošnjačkoj strani, čije elite očito stoje u namjeri mijenjanja povijesnih činjenica, svaka zbog svojih razloga. Srpska politika na taj način želi prikazati, dodao je, kako je u BiH bio građanski rat, a ne agresija, a bošnjačka jer im ne odgovara činjenica da su zapravo Hrvati četiri puta spasili i obranili BiH.
U konačnici, najave o istragama protiv visokih hrvatskih časnika stvaraju i psihozu te su, sumnja Domazet, i moguća vrsta pritiska na Haaški tribunal uoči donošenja drugostupanjske presude šestorici bivših dužnosnika Herceg Bosne i HVO-a. Povijesne činjenice pak govore drukčije pa Domazet podsjeća kako je BiH prvi put spašena još 1991. kada je spriječeno izbijanje na liniju Virovitica – Karlovac – Karlobag, čime je praktično spašena i BiH.
Drugi put na proljeće 1992., kada je krenula otvorena agresija zatvaranjem kliješta od Kupresa, Livna i Tomislavgrada prema Splitu, odnosno dolinom Neretve. Da su se ona zatvorila, tada bi BiH šaptom pala, ali i trećina Hrvatske. Hrvatske snage su to zaustavile, napominje Domazet, te dalje tvrdi kako su treći put Hrvati spasili BiH pokrećući operaciju Zima 94 u vrijeme kada je Bihać bio pred padom. Tad su Britanci uz pomoć još nekih europskih država imali tezu da se Srbi proglase pobjednicima, no Hrvati su im, ističe, pomrsili plan i spriječili pad Bihaća. Četvrti put ponovno se spašava Bihaćka enklava te kroz akcije Ljeto i Oluja, ističe Domazet, spriječen je i novi genocid koji bi uslijedio nakon Srebrenice.

Nelogično ponašanje

Pored haaških presuda iz kojih je vidljivo tko je bio agresor u BiH, Domazet podsjeća kako se tijekom devedesetih godina radilo o jednom jedinstvenom ratištu Hrvatske i BiH, a ne dva rata. Srpska politika stoga kroz najave istraga protiv hrvatskih časnika želi promijeniti percepciju te im odgovara da se ide u smjeru sotoniziranja oslobodilačkih operacija, tim više što je presuda za generale Gotovinu i Markača pokazala kako je Oluja bila najčišća vojna akcija.
Logično je da srpska politika to želi poništiti, a i bošnjačka ima razlog jer su svjesni toga da su Hrvati obranili BiH, upozorio je Domazet, koji smatra kako je zbog toga i krenula priča o istragama protiv hrvatskih časnika, a što im je omogućilo i potpisivanje već spomenutog protokola od tri državna tužitelja. I dok ga ne čudi njihovo ponašanje, Domazet je zapanjen reakcijom hrvatskog državnog vrha i hrvatske politika koja je pristala da “BiH poziva naše visoke časnike da idu svjedočiti”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Glasnović: Rat nije gotov, borba se vodi dalje samo na drugoj razini

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska diaspora je u 20 godina od 1990 do 2011 dala 100 milijardi dolara za obranu Hrvatske. Da Hrvatskog iseljeništva nije bilo ja danas ovdje ne bi stajao jer ne bi čime imao efikasno braniti Hrvatsku. Ali rat nije gotov, borba se vodi dalje samo na drugoj razini.

Današnje mainstream medije stvaraju lažnu percepciju kroz laži i poluistine. Hrvatska predsjeda 2020 Europskom Unijom, ali što čeka EU 2020 godine?

Stručnjaci koji su predvidjeli ekonomsku krizu 2008 godini vide početak ekonomskog kolapsa u trećem kvartalu godine 2020. Nemojte očeljavati, moramo vratiti duh Hrvatskog zajedništva jer onda smo nepobjedivi na svim poljima i nitko nam nije ravan, komentirao je Željko Glasnović.

 

Glasnović: Kroz medije jugozomboidi definiraju što su ljudska prava

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Kakav to katolik osuđuje čin kojeg blagoslovi Utjelovljeni Bog, Sveta Katolička Crkva i Papa

Objavljeno

na

Objavio

media servis

Velika se buka digla ovih dana, naravno opet oko neke  stvari  koja nije od suštinske važnosti. Riječ je o izjavi Predsjednice RH da bi Bandiću u zatvor donijela kolače. Odmah  su angažirani kojekakvi društveno-politički radnici koji su svoj zanat  ispekli što u komunizmu što u detuđmanizaciji i osudili tu izjavu koja zapravo ne može biti normalnija nego što jest.

Nije nikakvo čudo što su zbog ovakve izjave Predsjednicu  napali komunisti, sotonisti i  slični antikristi, nego i  neki koji bi se prodali pod velike kršćanske vjernike, neke koji pjevaju da  im vjera svetinja dok u drugoj ženi poručuju da se mani Očenaša. Takvi ljudi samo glume vjernike, jer je  očito da niti idu u Crkvu niti čitaju Sveto Pismo jer da to čine onda bi se, prije nego što osude jednu normalnu izjavu, zapitali što bi Isus rekao o tome.

A Isus je o tome rekao u  Evanđelju po Mateju, u poglavlju 25:

“Kad Sin Čovječji dođe u slavi i svi anđeli njegovi s njime, sjest će na prijestolje slave svoje. sabrat će se pred njim svi narodi, a on će ih jedne od drugih razlučiti kao što pastir razlučuje ovce od jaraca. Postavit će ovce sebi zdesna, a jarce slijeva.

“Tada će kralj reći onima sebi zdesna: `Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.”

Tada će mu pravednici odgovoriti: `Gospodine, kada te to vidjesmo gladna i nahranismo te; ili žedna i napojismo te? Kada te vidjesmo kao stranca i primismo; ili gola i zaogrnusmo te? Kada te vidjesmo bolesna ili u tamnici i dođosmo k tebi?` A kralj će im odgovoriti: `Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!`”

Zatim će reći i onima slijeva: `Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim! Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me!`”

Tada će mu i oni odgovoriti: `Gospodine, a kada te to vidjesmo gladna, ili žedna, ili stranca, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne poslužismo te? Tada će im on odgovoriti: `Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste.” I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni. (Mt, 25. 31. – 46.)Kristove rječi su jasne. Zatvorenike  treba posjećivati. Najveći teolog 21. stoljeća Joseph Ratzinger još dok je bio Papa Benedikt XVI  tijekom svog posjeta rimskom zatvoru Rebibbia rekao je slijedeće:

Papa je govor započeo rečenicom iz Matejeva evanđelja: “Bijah u tamnici, i dođoste k meni”. “To su riječi o posljednjem sudu, a te Gospodinove riječi, u kojima se poistovjećuje sa zatvorenicima, zacijelo izražavaju smisao mojega posjeta. Gdje god ima gladnih, stranaca, bolesnika, zatvorenika, tamo je i Krist koji očekuje naš posjet i pomoć. A to je glavni razlog što sam ovdje, da se možemo moliti, razgovarati i čuti. Crkva oduvijek smatra posjet zatvorenicima djelom milosrđa, a to znači da se za zatvorenika ima naći vremena i prostora u vlastitoj kući, prijateljstvu, zakonima i u gradu. Želio bih porazgovarati sa svakim od vas, ali to nažalost nije moguće, ali svima želim reći da vas Bog ljubi neizmjernom ljubavlju i da ste uvijek njegova djeca. I sam je Sin Božji, Gospodin Isus, iskusio zatvor i bio priveden na sud i osuđen na užasnu smrtnu kaznu”, kazao je Benedikt XVI.
(Izvor: http://www.rmb.hr/gdje-god-ima-zatvorenika-tamo-je-i-krist-koji-ocekuje-nas-posjet-i-nasu-pomoc/ )

Prema tome, ako Isus  Krist i Papa Benedikt XVI kažu da je posjet zatvorenicima ne samo čin  koji je  za pohvalu, nego i uvjet  za ulazak u Kraljevstvo Božje, valja se zapitati kakav to katolik (možda onaj koji se ”tri puta ženio”) koje  povodeći se  za notornim sotonjarskim marxistima osuđuje čin kojeg blagoslovi Utjelovljeni  Bog, Sveta Katolička  Crkva i  Papa koji je sad doduše Emeritus ali je svoju izjavu dao kad je bio Papa na Petrovoj stolici?

Dakle, komunisti, anarhisti, sotonisti, soroševci i slični mogu napasti  takvu izjavu Predsjednice Kolinde  Grabar Kitarović, ali pravi kršćani, pravi katolici to nikad neće učiniti jer njima su poznati kanoni  i tradicija Katoličke Crkve, teološki pogled na tu temu i  ono najvažnije, učenje Spasitelja i Otkupitelja  Isusa Krista o toj temi…

Predrag Nebihi

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari