Connect with us

Komentar

DAVOR DOMAZET LOŠO: Krajnji cilj je da se prolije hrvatska krv

Published

on

Admiral Davor Domazet Lošo je za Direktno.hr komentirao je aktualna politička previranja. Kapa koju je ministar kulture Zlatko Hasanabegović nosio 1993. godine, objavljenu u svim medijima, admiral naziva “malim slučajem” zbog kojeg se javnosti zamagljuju oči kako ne bi vidjeli pravo stanje u državi.

[ad id=”68099″]

Upitan za komentar cijele situacije admiral kaže:

“Hrvatska je nažalost došla u ono stanje koje sam prije tri godine označio kao unutarnja agresija. Dakle blokada svih stvaralačkih snaga Hrvatskih i državnih institucija. Mi imamo stanje u kojem gotovo više od četiri mjeseca nitko ne obnaša vlast. Mi smo europska država, a snage koje vrše unutarnju agresiju ne dopuštaju da se obnaša vlast. Budući da su oni izgubili sve što su imali, ideologiju komunizma, Jugoslaviju, potom su išli osudama u Haagu da se Hrvatska proglasi zločinačkom, i to su izgubili. Sve su to nekako podnijeli dok su bili na vlasti, kad su izgubili vlast, sada žele potpuno destabilizirati Hrvatsku”, rekao je Domazet Lošo.

Smatra da se kontinuirano stvaraju događaji kojima bi se Hrvatska okarakterizirala kao ustaška država. Zaslužne za takve medijske hajke i oštre napade vidi u takozvanim nevladinim udrugama.

“Ti koji su izgubili vlast neprekidno proizvode virtualne događaje u kojima se silno trude Hrvatsku prikazati zločinačkom ustaškom državom. Ima izreka ‘vlast se valja na ulicama’ – to znači da onaj tko je izabran ne upravlja državom i da nju na ulici može uzeti bilo tko. Ona je čak u Hrvatskoj došla u ono stanje – ni to nije nego su tu vlast koja se valja na ulicama uzele marginalne tzv. nevladine udruge koje vrlo dobro znamo. One su operativne unutar država i služe za vanjske interese da se ta država destabilizira”, rekao je Lošo.

Ukazuje na vakuumski prostor u kojem vlada bezvlađe, a prema njegovim riječima, glavnu ulogu ima produžena ruka onih koji ovoj zemlji žele zlo, a to su “pojedini mediji na čelu s Hrvatskom radiotelevizijom”.

“Također, kod nas je matrica vrlo jednostavna, jedan list objavi fotografiju i onda cijeli dan po tome. Dakle, netko iz centra vodi igru, a želi se dovesti do apsolutnog kaosa u državi. Oni koji su dobili povjerenje od naroda, Domoljubna koalicija, oni se u ovoj situaciji ne snalaze. Mi se bavimo malim slučajem, a ne vidimo stanje. Problem je što je stanje bezvlašća. Ili bolje rečeno, vlast su preuzele te takozvane hrvatske nevladine udruge i pojedini mediji na čelu s Hrvatskom radiotelevizijom. Oni određuju tko će biti ministar, tko valja, tko ne valja. Iz toga proizlaze i dvostruki kriteriji. To je govor mržnje, pa oni govore najveći govor mržnje o svemu što je hrvatsko. Oni nas neprekidno vraćaju u 10. travnja i 29. studenog”, rekao je Lošo.

Hrvatski narod treba što prije izaći na referendum i zatražiti očitovanje od naroda da je temelj Hrvatske države Domovinski rat i ništa više, dodao je admiral.

Objasnio je kako Hrvatska dugi niz godina ima problem s dvije krize. Upravo one, po Lošinim riječima, prouzrokuju ovakvo stanje.

“Hrvatska ima dvije ključne krize, krizu identiteta i krizu autoriteta. Mi još ne znamo što je temelj? Pa fašizam je davno nestao – 1943. godine. Ali se neprekidno vraćaju i stvaraju te neke fašiste, ti veliki antifašistički borci koji se kriju iza kojekakvih udruga, pogotovo ove čudna naziva za mirovne studije. Molim preko medija neka taj za mirovne studije tu glupost što priča, neka u svom tom mirovnjaštvu ide u Izrael, Afganistan, Siriju, neka tamo ode i prodaje to svoje. Također, neka ode u demokratske države, Norvešku, Veliku Britaniju ili negdje drugdje. Oni su sebe legitimirali bez društva, nitko ih nije izabrao. Nikome ne odgovaraju, a primaju novac od te države koju napadaju. I oni su sad preuzeli vlast”, upozorio je Lošo.

Trenutnom stanju ne pridonosi niti, kako kaže, nesnalaženje nove Vlade.

“U ovom ratu, ovi koji su od naroda dobili vlast apsolutno se ne snalaze. Onda je u tu priču pomno odabran ministar kulture Hasanbegović. On je namjerno izabran. Naravno da treba nova kultura jer ovo što je do sada bilo je antikultura. Hrvatska kultura mora biti na temelju ovog identiteta i temelja koji je Domovinski rat. A autoritet su sav srušili. Više nikakvog autoriteta nema. I što se događa, Jutarnji list objavi fotografiju i onda na Hrvatskoj radioteleviziji se neke osobe ne skidaju s ekrana, od jutra do navečer. Bilo da je riječ o Peđi Grbinu, bilo da je riječ o Nenadu Staziću ili Sveznadaru Rimcu ili pak Jasmini Popović. I onda oni tumače je li to sporna kapa ili nije”.

Upozorava da se ne gleda samo na fotografiju Hasanbegovića s kapom ili njegove riječi, da ne treba secirati ono što određeni mediji plasiraju. Lošo ističe da se srž problema nalazi u tome tko plasira takve informacije. Upozorava da javnost ne smije zatvoriti oči na očito.

“A ako žele da se financiraju ove novine (Novosti op.a.) onda treba eliminirati dvostruka mjerila. Pogledajte tko napada Hasanbegovića. Fotografija koja je nastala 1993. godine, u vrijeme vrhunca Domovinskog rata, kada je bilo pitanje hoćemo li imati državu ili ne. Sada njega napadaju oni koji su bili protiv hrvatske države, koji su bili na suprotnoj strani, ako ne u odori onda ideološki. To je bit problema. Ovo što izgovara Stazić u Saboru, to je strahota, a da predsjednik Sabora Reiner, koji je fin i uljudan čovjek, ne daje mu ni opomenu. Trebalo ga je izbaciti van”, kazao je admiral.

“Zamislite vi državu u kojoj zastupnik u parlamentu bilo koje države na svijetu prozove predsjednika Vlade da i on treba staviti slovo U. To nema nigdje”, oštro je osudio Lošo.

Napisao sam knjigu ‘Strategija vučjeg čopora’, oni točno tako djeluju. Jednoga zgrabe i kad ga ‘pridave’ onda idu na drugog. I tako jednog po jednog i cijelo stado nestade. Njihov je krajnji cilj da se prolije hrvatska krv, a ova izabrana vlast se bavi sama sobom. Dogovaraju se tko će gdje sjediti pa izaberu krivo i onda se taj vakuum iskoristi i zabavljaju narode. Pogledajte, sada se cijeli narod zabavlja jednom kapetinom. I zamislite vi državu koja je sve svela na jednu kapetinu”, zaključio je admiral Lošo za Direktno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari