Connect with us

Istaknuto

DAVOR DOMAZET LOŠO: ‘Milanović imbecilnom politikom omogućio Srbiji da slavi pobjedu nad Hrvatskom!’

Objavljeno

-

Tek kada je dobio po prstima od EU, vratio se u normalu. No, pogledajte što je sve u sedam dana napravio: proizveo je raspad sustava, pogrešno je prijetio Srbiji te omogućio da Srbija trijumfira. Naslađivanja zbog ‘pobjede’ nad ‘Zagrebom’ im je on omogućio. Sljedbenicima četnika dao je oružje da nadjačaju Hrvate! Sve sam uvjereniji da to radi namjerno, ističe Domazet Lošo, piše Dnevno.hr

[ad id=”68099″]

Hrvatski mediji danima su ismijavali kritiku Kolinde Grabar Kitarović na račun njemačke kancelarke Merkel, danima su joj se rugali zbog ‘neprimjerenog istupa’ protiv najmoćnije žene Europe, odnosno zbog riječi ‘da je Angela Merkel najprije pozvala izbjeglice, a potom povukla ručnu’, pa ih je, valjda, posve iznenadio bliski susret dvije državnice u petak u New Yorku.

Kolinda i Angela normalno su, gle čuda, razgovarale, a hrvatski novinari – koji su se do jučer pjenili zbog navodno skandalozne izjave Kolinde Grabar Kitarović – odjednom su zašutjeli.

S desetak dana zakašnjenja i do njih je, valjda, došla vijest da je kritička opaska hrvatske predsjednice na račun njemačke kancelarke tek kamilica naspram lavine kritika koja se na Merkel sručila zbog neracionalne politike prema izbjeglicama; kako od strane Merkeličin koalicijskih partnera, tako i od brojnih njemačkih medija, ali i njemačke javnosti.

Mnogi su primijetili da je kancelarka Merkel nanijela veliku štetu mnogim europskim državama – svojim pozivima izbjeglicama da dođu u Njemačku. Zbog svoje nerazborite politike Merkel je, čak štoviše, u kratko vrijeme pala na ljestvici najpopularnijih političara u Njemačkoj s drugog na četvrto mjesto! I kada se ispostavilo da je hrvatska predsjednica rekla istinu o Merkel te kada su vijesti iz Njemačke, s danima zakašnjenja, potvrdile da u tome nije nimalo usamljena, hrvatski su režimski mediji brzo prešli na druge teme?!

Zašto tolike kritike na račun hrvatske predsjednicu, iako je izjavila što i mnogi drugi u Njemačkoj i Europi? Bjesne li Milanović i ministri te njihove novinarske uzdanice, jer se ispostavilo da je predsjednica učinila ono što je premijer propustio napraviti, upitali smo geostratega i geopolitičkog analitičara Davora Domazeta Lošu.

”Točno tako. Hrvatska je predsjednica problemu izbjegličke krize pristupila državnički, za razliku od premijera Milanovića, koji je zemlju doveo u vrlo nezgodnu situaciju. Upravo zato su mediji u službi vladajućih tako krvnički nasrnuli na Kolindu Grabar Kitarović. Jer, Vlada – koja je dužna osigurati nacionalnu sigurnost države – učinila je najveću moguću strahotu. Zatvorili su službeni ulaz u EU, a otvorili širom ilegalne ulaze! Milanović je učinio isto što i četnici početkom devedesetih: postavio je balvane na cestu! Zbog tako teškog kršenja Ustava RH, premijer će jednog dana morati odgovarati. U tako kaotičnoj situaciji, hrvatska predsjednica je morala nešto poduzeti jer je suodgovorna za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku. I kada je počela popravljati ono što je Milanović zabrljao, mediji pod kontrolom Milanovića i Josipovića, napali su je divljački. Ti mediji već mjesecima ni ne rade ništa drugo, nego napadaju Kolindu. Ona je najveća meta jer se prisutnima na inauguraciji obratila sa: Hrvatice i Hrvati, jer je poljubila hrvatsku zastavu, što je najveći mogući prijestup za zagovaratelje Jugoslavije”, primjećuje Domazet.

Dodaje potom da su je isti mediji, baš kao i premijer te ministri, ismijavali kada je prije nekoliko tjedana najavila da će u Hrvatsku stići najmanje 50.000 izbjeglica. No, brzo se pokazalo da je bila u pravu.

”Tada su se smijali, a što sada rade? Postavljaju balvane! Jer je izbjeglica i više nego što je predsjednica najavila. Zato se vojska mora upotrijebiti. Vojsku, uostalom, koriste i Njemačka, Austrija, Slovenija i Mađarska te druge zemlje i nitko im se zato ne smije, kao što se hrvatski mediji rugaju onima koji se ‘usude’ predložiti da vojska stane na granicu. Zbog izjave o vojsci, hrvatsku predsjednicu prva je napala Vesna Pusić, koja nema pojma ni o čemu. Napali su i Hebranga jer radi točno ono što oni ne rade. Kolinda je osnovala tijelo koje se bavi izbjeglicama, zato jer u Hrvatskoj nije normalna situacija. Raspušten je Sabor te imamo tehničku vladu. Zato je predsjednica oformila tijelo koje će prosuđivati o poduzimanju mjera u vezi s izbjegličkom krizom. Ona ima na to pravo, jer je po Ustavu odgovorna za vojsku, nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku. I rekla je istinu kada je prozvala Merkel. Njemačka kancelarka prvo je pozvala izbjeglice, pa se predomislila i rekla: nemojte doći! I drugi su o tome pisali. U Njemačkoj su se otvorili brojni prijepori oko toga. Bavarska – kao ekonomski najsnažnija njemačka savezna država – ima vrlo snažan otklon od politike Angele Merkel. Bavarski premijer ugostio je Orbana te javno pohvalio njegovu politiku, a kritizirao postupke njemačke kancelarke. I umjesto da se i Hrvatska pridruži Mađarskoj i Bavarskoj te zajednički osnujemo stožer, Milanović se odlučio na balvane i tako se zamjerio baš svima”, podsjeća umirovljeni admiral Domazat.

Zatim se vratio na Milanovićevu omiljenu: ‘Pucaj u vlastitu nogu’ politiku.

”Tek kada je dobio po prstima od Europske Unije, vratio se u normalu. No, pogledajte što je sve u zadnjih sedam dana napravio! Proizveo je raspad sustava i još jednom potvrdio da ova vlada nema strategiju očuvanja hrvatskih nacionalnih interesa. A kada netko drugi predloži ono što je on trebao učiniti, medijski korifeji krenu udarati iz svih oružja. Premijer je posve pogrešno prijetio Srbiji te omogućio da Srbija trijumfira. Naslađivanja zbog ‘pobjede’ nad Zagrebom im je on omogućio. Sljedbenicima četnika dao je oružje da nadjačaju Hrvate, jer jer vodio imbecilnu protuhrvatsku politiku! Pitam se, jesu li on i njegovi suradnici nesposobni, ili sve to namjerno čine. Sve sam uvjereniji da to rade namjerno”, podvlači bivši glavni strateg Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Naš sugovornik primijetio je zatim da predsjedničin govor u Ujedinjenim narodima izgleda sasvim drugačije od premijerovog uvijek namrgođenog nastupa.

”Mađarski premijer Orban sada hvali Srbiju, a kritizira Hrvatsku, baš kao i svi ostali u EU. To je Milanovićeva zasluga. Njegova segregistička politika omogućila je da Srbi slave pobjedu. Najbolje bi zato bilo da što prije odu s vlasti. Bit će lakše, jer se sve može riješiti. Hrvatska više od ikoga ima iskustva s izbjeglicama. Dr. Andrija Hebrang i dr. Mate Graniću su se, kao ratni ministri, itekako bavili problematikom koja je i danas aktualna. I nije istina da je predsjednica smijenila Hebranga, a na njegovo mjesto postavila Granića, kao što režimski mediji pišu. To je laž na kvadrat. Obojica su u skupini za praćenje stanja s izbjeglicama, tijelu koje je nedavno oformila predsjednica. Zajedno s njima dvojicom, jučer sam bio u Pakracu, no to mediji – koji tvrde da je predsjednica na mjesto Hebranga postavila Granića, nisu ni zabilježili”, istaknuo je član Vijeća za domovinsku sigurnost Presjednice Republike Hrvatske.

Admiral Domazet na kraju je imao potrebu istaknuti da ga u zadnje vrijeme mnogi građani zaustavljaju na ulici, govoreći mu da preko našeg portala nastavi ukazivati na istinu. O izbjegličkoj krizi, ali i ostalim temama – jer drugi hrvatski mediji pravu sliku niti ne prikazuju.

”Slobodno napišite da mi ljudi masovno prilaze – u tramvaju, na ulici i daju podršku zbog analiza koje vi objavljujete na portalu Dnevno”, zaključio je Davor Domazet.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari