Connect with us

Politički rentgen

Davor Filipović, novi član Nadzornog odbora INE!

Objavljeno

-

Sjeća li se još tko bombastičnog naslova „Sve je počelo još 2003., dionice MOL-u, prodao je i Fond hrvatskih branitelja“?
Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Bez ikakve sumnje, istočni grijeh SDP-a na čelu s Ivicom Račanom, je prodaja 25% + jedna zlatna dionica udjela Ine mađarskom MOL-u, a u tom razdoblju zbivanja u i oko najveće hrvatske naftne kompanije pa sve do danas, često su izazivala burne reakcije na domaćoj političkoj sceni, kako zbog ekonomskih, tako i političkih razloga.

Te iste 2003. u prosincu, SDP je izgubio izbore od HDZ-a, a vrsni političar s prebogatim iskustvom i spoznajama , danas blago pokojni prof.dr. Zdravko Tomac, izravno mi je svjedočio da je Ivica Račan zapravo te godine poklonio izbore Ivi Sanaderu i na taj način u naručje HDZ-a gurnuo vrući krumpir Haškog sudovanja. Ako se netko sjeća Račanove izjave „bolje časno izgubiti, nego nečasno vladati“, onda je jasno kao bijeli dan da je nečasnu vladavinu u kontekstu Haškog sudovanja Račan sa zadovoljstvom prepustio HDZ-u, nadajući se da će Tuđman i HDZ biti osuđeni za udruženi zločinački poduhvat u kontekstu Domovinskog rata i stvaranja Hrvatske. Da nije bilo Bogom danog suca Merona u slučaju Gotovina-Markač, danas ne bi imali Hrvatsku!

Prije prepuštanja vlasti HDZ-u, 2003., bilo je potrebno učiniti operaciju INA, koja je oduvijek bila udbaška kasica prasica Mike Špiljka, njegovog sina i ostale zločinačke bulumente, zbog čega je Đureković dobio metak i sjekiru u glavu. Samo zato što je razotkrio tu antihrvatsku hobotnicu u INI iz koje su financirane sve ljevičarske kampanje. INA, kao ogroman izvor crnog novca nije smjela ostati u vlasništvu HDZ-a i Hrvatske!

U daljnjoj kronologiji bombastičnih afera u INI, ne pada mi na pamet ekskulpirati Ivu Sanadera i HDZ od političke i kaznene odgovornosti, a poštujući legalni pravni poredak o tome je sve kazalo Hrvatsko pravosuđe. No činjenica je, da iz istočnog grijeha Ivice Račana i SDP-a u kontekstu prodaje 25% + „zlatna dionica“ dionica INE, za smiješnih 505 milijuna kuna, baš onako biblijski, kao okidač, proizlaze svi budući grijesi, pa i oni Ive Sanadera. HDZ Andreja Plenkovića, nije se žalio Ustavnom sudu na konačni pravorijek u slučaju Ive Sanadera, već je gospodski platio Račanove i Sanaderove grijehe, čime je u pravnom i političkom smislu okončana ova trakavica s dubokim kontroverznim konotacijama.

U listopadu 2003. Tomislav Dragičević je predsjednik Uprave Ine, tadašnji njeni članovi bili su Mirko Zelić, Josip Petrović, Ivan Brusić, Zalan Bacs i Tomislav Thur. Nadzorni odbor činili su predsjednik Slavko Linić, Damir Kuštrak, Roman Nota Božidar Pankretić, Damir Pešut i Damir Vrhovnik! Dakle prvorazredna SDP-ova i Mesićeva ekipa!

Danas je član Nadzornog odbora INE Davor Filipović, imenovan od Vlade Republike Hrvatske, što je izazvalo žestoke reakcije današnjeg vladara SDP-a Peđe Grbina i SDP-ovih produženih medijskih megafonista, kao što je osebujna analitičarka Đurđica Klancir. Pa se onda veliki vođa malog i neprepoznatljivog SDP-a, koji bi zbog svojih gabarita mogao glumiti dizalicu Veli Jože u Puli, a zapravo je svezan na gordijski politički čvor kao Guliver u zemlji Liliputanaca, okomio s visoka vrijeđati Davora Filipovića.

Možda bi Davor Filipović bio puno draži Guliveru Grbinu da je umjesto menađmenta u SAD-u studirao ćirilicu, ili da je umjesto na ekonomskim znanostima doktorirao na liku i djelu Đorđa Balaševića? Davor Filipović za njega je „luzer“, a on je valjda SDP-ov veliki pobjednik, jer je toliko sposoban da je uspio stranku srozati sve do devetog kruga pakla!

Ima li Davor Filipović kompetencije obnašati dužnost predsjednika Nadzornog odbora INE? Ima, jer nitko ne može dokazati suprotno! Sve je već obavještajno proguglano! Ima li čiste ruke? Ima! Nije mu pronađen ni trun u oku! SDP-ova ekipa iz Istočnog grijeha INE bila je toliko sposobna, kompetentna i nacionalno osviještena, da je još uvijek kroz Nadzorni odbor potrebno kontrolirati svu štetu u INI nastalu na SDP-ovom izvoru. To mogu samo znalci s referencama, mladi neiskvareni stručnjaci, koji su svoj život posvetili znanju i znanosti, za razliku od onih koji razumiju samo politikantsku polemiku u javnom prostoru. Budućnost Republike Hrvatske leži u osloncu na mlade, kompetentne i neiskvarene ljude i to je jedini ispravan put kreacije proaktivnih politika.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari