Connect with us

Komentar

Davor Gjenero: Ostojić je radio prljavi posao za svojeg šefa Zorana Milanovića i uništio si ugled

Objavljeno

-

Politički analitičar Davor Gjenero rekao je u srijedu kako smatra da su u vrijeme vlasti Kukuriku koalicije policija i USKOK bili pod utjecajem stranaka, točnije SDP-a.

 [ad id=”93788″]

To je bilo očito, policija je u vrijeme gospodina Ostojića djelovala kao agencija pod kontrolom vlasti koja maksimizira dobiti za bivšeg predsjednika vlade i njegov unutarnji krug . Pod pritiskom su se nalazile ne samo oni koji su morali biti pod pririskom policije, niti samo oni koji su pripadali opoziciji, nego i oni iz krugova vladajuće koalicije koji su iz nekog razloga bili nepoćudni bivšemu premijeru – rekao je Gjenero za  HRT .

Vjeruje kako je Ostojić radio prljavi posao za svojeg šefa Zorana Milanovića te da je trebao biti svjestan da sam sebe kontaminira i tako uništava svoj ugled koji je imao iz davnih vremena te za taj posao neće biti nagrađen niti pohvaljen. Smatra da je problem u sustavu i da ga treba mijenjati. – Jednu ambiciju u političkom sustavu je moguće ograničiti samo tako da joj se suprostavi druga jednako snažna ambicija. Unutar policije, recimo, mora se postaviti neovisna stručna kontrola , koja će na neki način biti u stalnom neprijateljstvu s ostalim djelovima policije, ali mora imati ambiciju hvatanja svakog kršenja zakona bez obzira tko ga čini – rekao je Gjenero.

Podsjetimo, u utorak je ministar policije Vlaho Orepić smijenio šefa Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Marija Bertinu, a potom su najavljene i smjene ravnatelja policije Vlade Dominića te i načelnika Uprave krim policije u Ravnateljstvu, Vitomira Bijelića. Smjene u policiji komentirao je i Tomislav Karamarko , prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a. – Mi ne čistimo, mi postavljamo bolje i kvalitetnije ljude. Svi koji misle da mogu koristiti aparat u korist svoje stranke, ne mogu to raditi. MUP je u funkciji svih građana. Ako se dokaže da su bili stranački angažirani, da su se koristili dijelom sustava za SDP-ove potrebe, čin njihove smjene je opravdan – kazao je Karamarko.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari