Connect with us

Pregled

Davor Ivo Stier: Ne mogu podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije

Objavljeno

-

Davor Ivo Stier, politički tajnik HDZ-a, nakon povratka iz Argentine, komentirao je najavu skore ratifikacije Istanbulske konvencije.

“Moj stav je vrlo jasan. Iz kršćansko-demokratkih pozicija ne mogu podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije, ali sam za borbu protiv nasilja nad ženama”, kazao je Davor Ivo Stier.

“Kao zastupnik u Europskom parlamentu sudjelovao sam u raspravi u Klubu Europske pučke stranke i svakome je omogućeno da glasa po svojoj savjesti, a ja sam glasovao protiv amandmana koji su tražili ratifikaciju Istanbulske konvencije”, kazao je Stier.

“Ne znam zašto bi zastupnik HDZ-a u EP imao manje slobode nego zastupnik u Saboru”, kazao je Stier i dodao da su po savjesti glasovali i u Europskom parlamentu kada se odlučivalo o Istanbulskoj konvenciji.

“Definicije prirodnog zakona su poznate. Naravni zakon i naravni poredak, poštivanje bioloških činjenica… Nije problem da se negdje koristi riječ rod, pitanje je kada se značenje nekih riječi se stavlja različito ili u kontradikciji sa biološkim činjenicama”, rekao je Stier.

“Ova tema s obzirom na svjetonazorski karakter dijeli društvo u Hrvatskoj”, rekao je Stier, ali i dodao da u HDZ-u neće biti raskola zbog ratifikacije Istanbulske konvencije.

“Ne očekujte nikakvih raskola u HDZ-u”, kazao je Stier i dodao da u HDZ-u treba sačuvati prostor pluralizma stajališta. Smatra da pitanje ratifikacije Istanbulske konvencije ne može ugroziti parlamentarnu većinu. “Što se tiče kršćanskih-demokrata u HDZ-u, oni nisu klerikalci, ali poznaju kršćansku doktrinu. Dijalog s Crkvom je dobar i požaljan”, kazao je Stier i dodao da poštuju poziciju Hrvatske biskupske konferencije.

Na pitanje da se prvi puta HDZ javno podijelio, Stier je kazao da je to dio širine koju ima HDZ.

“Bitno je da se ne nameće da je moguć samo jedan pristup. Svi smo za borbu protiv nasilja nad ženama, kršćanski-demokrati imaju svoju poziciju, a liberali imaju svoju. To ne znači da i jedni i drugi ne mogu biti u HDZ-u”, kazao je Stier.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas