Connect with us

Davor Ivo Stier: Spreman sam preuzeti nove i veće odgovornosti!

Objavljeno

-

ODGOVOR KARAMARKU S FEJSBUKA

Nakon niza smjena u hrvatskim strankama nije nikakvo čudo da je veliku pažnju javnosti izazvala smjena HDZ-ovog europarlamentarca Davora Ive Stiera s mjesta stranačkog međunarodnog tajnika. Službeno objašnjenje je da Stier nije mogao spojiti svoju (međunarodnu) dužnost u Bruxellesu i Strassbourgu s mjestom (međunarodnog) tajnika, koji navodno treba svaki dan sjediti u Zagrebu.

No, malo tko je prihvatio takvo objašnjenje, već i stoga što bi to značilo da se Stier dobrovoljno odrekao mjesta u predsjedništvu stranke, koje automatski dolazi s mjestom međunarodnog tajnika. 


Davor ivo Stier morao je prihvatiti ono što je odlučio sam predsjednik stranke i zatim to proveo na stranačkom predsjedništvu, gdje u načelu više nema opozicijskih stajališta. Stieru se tako i dalje zamjera što je svojedobno glasao protiv isključenja Jadranke Kosor. Sve odluke praktično se donose na relaciji Tomislav Karamarko – Milijan Brkić.
[pullquote_right]Hoće li se Stier na proljeće 2016. kandidirati za potpredsjednika ili za predsjednika stranke? [/pullquote_right]
Jasno je da Stier nije zadovoljan ovakvom naprasnom odlukom, bez obzira što nam neki u HDZ-u govore da ona za njih nije iznenađenje. Stier još nije otvoreno komentirao smjenu, no, da nije zadovoljan da se naslutiti i iz statusa kojeg je ostavio na svojem profilu na fejsbuku.

“Dragi prijatelji, svima puno hvala na vašim porukama i potpori. Nastavljam s jasnom nacionalnom i demokršćanskom politikom – za Hrvatsku koja se u Europi neće stidjeti svojih korijena, za ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH, za povratak proizvodnje i radnih mjesta u Hrvatskoj. Faza međunarodnog tajnika HDZ-a je sada završena. Vrijeme je da otvorim novo razdoblje, spreman preuzeti nove i veće odgovornosti. Bog vas blagoslovio i neka Bog čuva Hrvatsku!”, napisao je Stier  i time zaradio stotine lajkova.

davor-ivo-stier-facebook-102

Na kakve nove i veće odgovornosti Stier misli, možemo samo nagađati. Kao i je li Tomislav Karamarko doista ozbiljno mislio kad je rekao da i dalje računa da Stier brani boje HDZ-a u Bruxellesu te hoće li ga na predstojećim izborima za europski parlament staviti na mjesto na listi na kojem doista ima realne šanse. No, Stier bi sreću mogao okušati i na redovitim stranačkim izborima, koji bi se trebali održati za dvije godine, te se kandidirati za mjesto potpredsjednika stranke, ili – zašto ne – i za predsjednika stranke.

Ako Tomislav Karamarko, koji je izigrao obećanje o prijevremenim stranačkim izborima, na koncu doista na proljeće 2016. ostvari svoje obećanje o izborima po načelu jedan-član-jedan-glas, a situacija u Saboru mu ne bude išla u korist (već ovisno i o tome kad će se održati parlamentarni izbori), svi ishodi su mogući.

politika+

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari