Connect with us

Najave

Davor Ivo Stier u Budnici

Objavljeno

-

DAVOR IVO STIER U BUDNICI

S Davorom Ivom Stierom, saborskim zastupnikom, bivšim ministrom vanjskih i europskih poslova u Budnici, četvrtak 14. 4. u 20 sati, pokušat ćemo odgovoriti na pitanje koje izaziva vrlo suprotstavljene javne reakcije

– Može li se, i treba li se, aktualna globalna kriza izazvana ruskom agresijom na Ukrajinu gledati kao izoliran međunarodni udar, izvan kontinuiteta globalnih poremećaja počevši od tzv. arapskog proljeća i nezapamćenog migrantskog vala prema Europi, ratova u Iraku, Afganistanu i Siriji te pandemije COVID-19.

Jesu li ti događaji međusobno uvjetovani i kakve su posljedice ostavili na svijet, Europu i Hrvatsku?

Kakva je pozicija Europe u očitom sudaru SAD i Rusije, te sve više zainteresirane Kine, tko će preuzeti i tko može preuzeti liderstvo u Europi, kakve će posljedice na europske integracije ostaviti nova njemačka lijeva vlast, kakve francuski izbori, a kakve Orbanov trijumf u Mađarskoj?

Koji su to elementi interesa najvažnijih europskih zemalja koji određuju njihovo ponašanje prema BiH, kakva je uloga SAD i Rusije u razrješenju BiH krize i kakva je pozicija Hrvatske, a kakva Srbije u tim procesima?

Prijeti li europskoj integraciji očita transformacija kršćanske paradigme koju nerijetki intelektualci već smatraju razorenom i gdje je ta točka bez koje nema demokršćanske politike?
Davor Ivo Stier u Budnici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari