Connect with us

Komentar

Davor Ivo Stier: Unitarizam destabilizira BiH

Objavljeno

on

“Ono što destabilizira BiH i to već duže vrijeme su s jedne strane unitarizam i s druge strane separatizam to su pravi problemi, a što se tiče Komšića njegov prvi problem je naravno legitimitet, odnosno nedostatak legitimiteta”, smatra Davor Ivo Stier iz HDZ-a Hrvatske koji je na taj način komentirao govor drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BIH u Ujedinjenim narodima.

“Naravno da Hrvatska ne destabilizira BiH, ona ju smatra svojom susjednom državom, priznaje njen suverenitet i teritorijalni integritet. Meni se više čini da je u ovom slučaju Komšić nastavlja svoj rat protiv HDZ-a u BiH i HDZ-a u Hrvatskoj. No ovaj put je uključio hrvatsku državu što mislim da mu je velika greška”, dodaje Joško Klisović, SDP.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je jasno poručio kako je drugi bošnjački član Predsjedništva BiH u New Yorku iznio privatne, a ne službene stavove.

Komšićev govor komentirao je ministar Goran Grlić Radman “Upravo Komšić svojim izjavama i ponašanjem pridonosi destabilizaciji BiH i pogoršanju odnosa sa susjedima”, dodavši da se Hrvatska ne može prepoznati u Komšićevim optužbama.

Ministar Grlić Radman: Upravo Željko Komšić pridonosi destabilizaciji BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari