Connect with us

Istaknuto

Davor Ivo Stier zasvirao na tamburici u Bad Homburgu (VIDEO)

Objavljeno

-

Čitatelji inozemnog izdanja Večernjeg lista osobom godine u hrvatskom iseljeništvu proglasili su bivšeg hrvatskog izbornika Niku Kovača koji od prošle godine uspješno vodi njemačkog bundesligaša Eintracht Frankfurt.

Pored Večernjakove domovnice za najpopularnijeg Hrvata u iseljeništvu, koja se već 11. godinu za redom dodjeljuje u organizaciji inozemnog izdanja Večernjeg lista, podijeljeno je još 18 Domovnica u kategoriji sporta, glazbe, showbiza i događaja godine među iseljenicima.

Kongresna dvorana smještena u srcu Bad Homburga, sinoć nije samo bila okupljalište iseljenih Hrvata iz cijelog svijeta, nego je bila i najveća smotra najuspješnijih hrvatskih iseljenika druge i treće generacije u svijetu, njihovih udruga i društava.

Dodjela Večernjakove domovnice bila je prigoda da u Bad Homburg na zajedničko druženje s iseljenicima dođu i brojni, predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života iz Hrvatske, piše Večernji list

Tako su dodjeli “Oscara” hrvatskog iseljeništva, kako u dijaspori tepaju Večernjakovoj domovnici, nazočili ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Ivo Stier, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, dr. Miro Kovač, predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je na Domovnicu došao i kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

Među iseljenicima toplo je primljen i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, kojega je, kao i sve ostale goste, dugotrajnim pljeskom i toplom dobrodošlicom pozdravilo više od 600 okupljenih uzvanika u Kristalnoj dvorani.

Na dosadašnje Domovnice dolazili su neki saborski zastupnici SDP-a, ali ovo je prvi put u 11 godina da na izbor najuspješnijih iseljenika osobno dolazi predsjednik najveće oporbene stranke.

Ovo okupljanje iseljenika u Njemačkoj vratilo me u moje mlade dane kada sam kao mladić s tamburicom nastupao na brojnim iseljeničkim priredbama u Buenos Airesu i maštao o zajedništvu domovinske i iseljene Hrvatske.

Zato pozdravljam gospodina Davora Bernardića koji je kao prvi predsjednik SDP-a došao među iseljenike na Večernjakovu domovincu i na taj način pokazao zajedništvo – rekao je ministar Davor Ivo Stier čije su riječi pozdravljenje dugotrajnim pljeskom.

Tijekom subote dana cijeli Bad Homburg disao je hrvatski. Na ulicama mogli su se vidjeti članovi brojnih kulturno umjetničkih društava u narodnim nošnjama koji su stigli na Večernjakovu domovnicu, a ispred Kristalne dvorane uz zvuke tamburice odlijegale su se hrvatske pjesme.

Pomalo neobično izdanje Davora Ive Stiera mogli smo vidjeti sinoć u Njemačkoj, naime ministar europskih i vanjskih poslova Davor Ivo Stier zasvirao je tamburicu

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari