Pratite nas

BiH

Davor Pavuna; „Hvala svima na kulturi ne-slaganja jer svi smo STUDENTI Života“

Objavljeno

na

Svaka Osoba ima svoju vlastitu svijest i savjest, dinamičku dimenziju percepcije i opseg znanja u specifičnom kontekstu. Zato i u znanstvenim konferencijama njegujemo kolegijalnost uz kritičku diskusiju, te se trudimo pokriti širok spektar metoda i spoznaja prirodoznanosti, od matematike i fizike do biokemije i suvremene medicine, jer tako postepeno dobijemo bolje uvide u zakone prirode.

 

EVERYTHING IS OK?( Is Not OK)

[vsw id=”7Q-GmY73W0Q” source=”youtube” width=”625″ height=”370″ autoplay=”no”]

2014 International Advisory Committee
seminar

Toshio Ando (Japan)
Wilhelm Ansorge (Switzerland)
Tome Antičić (Croatia)
Arun Bansil (USA)
Alan Bishop (USA)
Aleksa Bjeliš (Croatia)
Ivan Božović (USA)
Stefan Catsicas (Switzerland)
Claude Cohen-Tannouji (France)
C.W. Paul Chu (USA)
Marvin L. Cohen (USA)
Ivan Đikić (Germany)
Thomas Ebessen (France)
Henrik K. Flyvbjerg (Denmark)
Theo Geisel (Germany)
Ivar Giaever (USA)
Alan Heeger (USA))
Miklós S.Z. Kellermayer (Hungary)
Klaus Kern (Germany)
Anthony J. Leggett (USA)
Stjepan Marčelja (Australia)
Paolo Milani (Italy)
Slobodan Milošević (Croatia)
Karl-Alex Müller (Switzerland)
Pál Ormos (Hungary)
James C. Phillips (USA)
Rudolf Podgornik (Slovenia)
Jacques Prost (France)
Miroslav Radman (France)
John Ryan (UK)
Ana-Sunčana Smith (Germany)
Davor Solter (Singapore)
Marin Soljačić (USA)
Igor Štagljar (Canada)
Jeff Tallon (New Zealand)
Silvia Tomić (Croatia)
Bojan Žagrović (Austria)

In addition to the members of the Advisory Committee, most of whom will talk at the conference, here is the preliminary, incomplete list of invited speakers; the list is updated once per week; please inform the organizers, if your name is not yet included by the conference webmaster:

Patrick Aebischer (Switzerland)
Jean-Philippe Ansermet (Switzerland)
Neven Barišić (Austria)
Sven Bergmann (Switzerland)
Ante Bilušić (Croatia)
Aleksa Bjeliš (Croatia)
Sándor Bordács (Hungary)
Dolores Božović (USA)
Harald Brune (Switzerland)
Tanja Bosak (USA)
Fabrizio Carbone (Switzerland)
Paul Chaikin (USA)
Paolo De Los Rios (Switzerland)
Giovanni Dietler (Switzerland)
Tomislav Domazet-Lošo (Croatia)
Richard Ernst (Switzerland)
Ubbo Felderhof (Germany)
Gyula Feigel (Hungary)
Thomas Franosch (Germany)
Sylvain Gabriele (Belgium)
Slaven Garaj (Singapore)
Philippe Gillet (Switzerland)
Silvija Gradečak (USA)
Nicolas Grandjean (Switzerland)
Laura Greene (USA)
Rolf Grütter (Switzerland)
Jens Gundlach (USA)
Stefan Haacke (France)
Christopher Homes (USA)
Jean-François Joanny (France)
Bernhard Keimer (Germany)
Harold Kroto (USA)
Karoly Holczer (USA)
Christopher Homes (USA)
István Kézsmárki (Hungary)
Tobias Kippenberg (Switzerland)
Jané Kondev (USA)
Benoit Ladoux (France)
Guglielmo Lanzani (Italy)
Marko Loparić (Switzerland)
Vladimir Lorman (France)
Dragan Mihajlović (Slovenia)
Abraham Minsky (Israel)
Konstantin Novoselov (UK)
Ivana Petković (France)
Demetri Psaltis (Switzerland)
Nai Phuan Ong (USA)
Teuta Piližota (UK)
Galja Pletikapić (Croatia)
Marija Plodinec (Switzerland)
Gerald Pollack (USA)
Pier Paolo Pompa (Italy)
Danny Porath (Israel)
Aleksandra Radenovic (Switzerland)
Velimir Radmilović (Serbia)
Zoran Radović (Serbia)
Elie Raphael (France)
Paško Rakić USA)
Henrik Ronnow (Switzerland)
Aurélien Roux (Switzerland)
David Smith (Croatia)
Denis Sunko (Croatia)
Christoph Strunk (Germany)
Antonio Šiber (Croatia)
Iva Tolic-Norrelykke (Germany)
Igor Weber (Croatia)
Tonica Valla (USA)
Vlatko Vedral (Singapore)
Felix Vidal (Spain)
Janos Vörös (Switzerland)
Stanimir Vuk-Pavlović (USA)
Tomaso Zambelli (Switzerland)
Primož Ziherl (Slovenia)
Paško Županović (Croatia)

dr. Davor Pavuna

glasbrotnja.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Čović: Ne bude li Hrvata kao konstitutivnog naroda, niti bi bilo, niti će biti Bosne i Hercegovine

Objavljeno

na

Objavio

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i svečanom akademijom u Mostaru je večeras obilježena 28. godišnjica osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Obilježavanju je, pored utemeljitelja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, predstavnika braniteljskih udruga Domovinskog rata, predstavnika gradskih, županijskih, entitetskih i državnih institucija nazočilo i visoko izaslanstvo zakonodavne i izvršne vlasti, koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH, HNS-a i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović koji se i obratio na svečanoj akademiji.

-Uvaženi utemeljitelji Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, poštovani branitelji, ratni zapovjednici, predstavnici udruga Domovinskog rata, predstavnici političkog, kulturnog, gospodarskog, obrazovnog i vjerskog života hrvatskog naroda u BiH: od srca vam čestitam 28. obljetnicu Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Svi se s ponosom sjećamo žrtve i kako to i priliči, skrušeno prema žrtvi koja je podnesena, danas smo povezali sve ono što je kroz tu žrtvu očuvalo našu vjeru, naš jezik, našu kulturu, našu baštinu, Hrvatstvo, stoljetno Hrvatstvo kako u RH, tako i ovdje u BiH.

Pa neka naši dragi prijatelji ova atmosfera iz našega Doma, Kosače, ode u milion domova u BiH i u RH i drugih mjesta gdje se na isti način voli Hrvatska. Da nas učini toliko ponosnim, možda ponosnijim od onih najvećih nacionalnih uspjeha hrvatskog naroda koji povremeno bljesnu, kazao je predsjednik Čović na svečanoj akademiji povodom obilježavanja godišnjice osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne večeras u Mostaru.

-Kakva je ova akademija i kako to priliči Hrvatskoj zajednici Herceg-Bosne, organizirana na način da ja zadnji govorim, prije mene su govorili i uvaženi gospodin Šoljić, dr. Sesar, dr. Tuđman, razumjet će te da ću ja jedan dio svoga govora sada prilagoditi da ova Akademija bude na razini kako smo je i osmislili i uputiti vam nekoliko riječi koje mislim da danas trebaju otići iz ovoga Doma putem ovih sredstava našeg priopćavanja, Radiotelevizije HB u svaki dom koji danas sa čežnjom razmišlja o tome što je bilo prije 28 godina i vremenima kada to nije bio hir, nego krik kako bi se očuvalo ono što je do kraja bilo urođeno, a to je život, dom, hrvatski dom, istaknuo je dr. Čović

-Vrlo jasan prkos i odgovor svima onima koji tada još nisu prepoznali i nisu se pripremali kao ni 91. ni 92., bili su spremni negdje 93., pa nisu kroz institucije političke, zakonodavne i izvršne vlasti mogli odgovoriti na nijedno iskušenje koje nam je dolazilo od Derventskog, Brodskog kraja ili od našeg Ravnog, pa diljem onda BiH i Hrvatske. E to je odgovor Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, njezinih utemeljitelja, koji ste zaštitili dostojanstvo hrvatskog bića u svakom dijelu BiH u kojem su živjeli Hrvati, koji ste u osnovu očuvali sve žrtve koje su podnešene i hrvatski narod i BiH, naglasio je dr. Čović.

-Da se ne bi ponavljao s prethodnim govornicima koji su to na jedan vrlo vješt, profesionalan način uputili kao poruku danas, a da bi pomalo, ne odgovarali onima kojima smo mi stalno na ispitivanju savjesti, da i danas kao i prije tih 28 godina možemo biti ponosni što smo Hrvati, ponosni, što smo upravo organizirajući se na način na koji smo se organizirali kao Hrvatska zajednica, a potom kao i Hrvatska Republika Herceg Bosna, poslali poruku, da možemo skrbiti o svom narodu uz sve žrtve koje su podnešene.

Ponosni, iako su te prve godine bile godine užasa rata, a rat, sam po sebi donosi stradanja i to smo vidjeli u različitim brojkama iznešenim, krvavi potpis, a uistinu žalimo za svakom žrtvom, bez obzira gdje je i tko je. Jednako promišljano o svakome onome koji je izvršitelj zlodjela nad tim žrtvama, bez obzora tko je u pitanju. Ali time smo još snažni u uvjerenju da je Hrvatska zajednica Herceg-Bosna očuvala hrvatski narod i tamo gdje nije bilo institucija Hrvatske zajednice Herceg Bosne i Hrvatske republike Herceg Bosne, nije bilo pod kraj ovoga rata niti ih ima i danas, kazao je predsjednik Čović.

-Budimo ponosni i na ovo vrijeme Domovinskog rata, kao i svu onu povijest koju je hrvatski čovijek morao ispuniti svojom žrtvom, žrtvom pred oltarom, da bi mi danas s ponosom mogli govoriti da u svom Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača palimo svijeće za one kojih se rado sjećamo, na koje smo ponosni, u Vukovarskoj ulici, nedaleko odavde, kao i u tisućama takvih ulica diljem BiH i RH, naglasio je.

-Dragi prijatelji koliko se toga promjenilo od tog vremena u odnosu na vrijeme koje imamo danas, upitao je dr. Čović, te nastavio, vidjeli smo iz ovih opažanja koje nam je govorio dr. Sesar a potom dr. Tuđman kod one bitne zabilješke povijesti, kod onoga što smo činili kroz ovo vrijeme, mi na isti način moramo odgovarati onima s kojima gradimo danas ovo vrijeme i dijelimo BiH.

Opet vrlo jasno, dostojanstveno, ponosno, ne savijajući glavu, jer nijedan od vas ovdje nema razloga saviti glavu pred bilo kim. Takvim promišljanjima, ono što jesmo kao politički narod, ono što jesmo kao Hrvatska zajednica Herceg Bosne uz različite atribute koji se tome znaju pridodati, šaljemo im poruku kao što je to maloprije kazano: „Ne bude li Hrvata kao konstitutivnog naroda, niti bi bilo, niti će biti Bosne i Hercegovine“, zaključio je predsjednik HDZ-a BiH, HNS-a i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović.

Na akademiji su govorili Vlado Šoljić, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg Bosne, dr. Antonio Sesar, predsjednik sabora Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i dr. Miroslav Tuđman, saborski zastupnik HDZ-a RH.

 

Zdenko Ćosić: Ni danas se ne oprašta Hrvatima što 1991. nisu bili naivni

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

HDZ BiH: Pozivamo bošnjačke dužnosnike da pojasne je li haaška presuda Rasimu Deliću, presuda i ‘Republici BiH’

Objavljeno

na

Objavio

-Hrvatska zajednica Herceg Bosna osnovana na današnji dan 1991. od političkih predstavnika Hrvata u BiH, te je predstavljala zajednički odgovor na napade i srpsku agresiju na Hrvate u BiH, poručili su iz HDZ-a BiH.

U priopćenju za javnost HDZ-a BiH navodi se da je povod za osnivanje Hrvatske zajednice Herceg Bosne, bio je, između ostalog i pad grada heroja – Vukovara.

“U tome vremenu u BiH nije funkcionirala ni zakonodavna, ni izvršna vlast, nije bilo pravne sigurnosti”, navodi se.

Iz HDZ-a BiH ističu da se ne smije zaboraviti da je JNA u međuvremenu rat donijela i u BiH, te je 1. listopada iste godine sravnjeno hrvatsko selo Ravno, a tada bošnjački dužnosnici u Sarajevu govorili kako to nije njihov rat.

“Hrvati u tim trenutcima nisu tražili nikakvu etničku podjelu BiH. Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, a kasnije Hrvatska Republika Herceg-Bosna, predstavljala je hrvatsku upravnu jedinicu u sklopu BiH, kako bi hrvatski narod mogao imati pravo na predstavljanje u političkom, gospodarskom, kulturnom smislu”, priopćeno je te se dodaje:

-Herceg Bosna sinonim je opstojnosti u BiH za vrijeme agresije, što očito nekima u BiH i nakon skoro tri desetljeća smeta. I danas se prozivaju pojedinci, i danas se naziva zločinačkom tvorevinom, poručuju iz HDZ-a BiH.

Ističe se da presuda Haškog tribunala nije usmjerena protiv ideja Hrvatske zajednice Herceg Bosne, niti je Haški sud osudio Herceg-Bosnu, osudio je šest dužnosnika, s čijom se političkom konstrukcijom zajedničkog zločinačkog pothvata nikada nitko ne smije složiti.

HDZ BiH je prozvao bošnjački politički vrh postavivši im protupitanje.

“Pozivamo bošnjačke dužnosnike da pojasne javnosti znači li da je presuda Haaškog tribunala nekadašnjem načelniku Glavnog stožera Armije RBiH Rasimu Deliću, također presuda Republici BiH?”, navodi se u pozivu bošnjačkom političkom vrhu iz HDZ-a.

-Bošnjaci dužnosnici svoje logore nazivaju sabirnim centrima, što je sramotno i neprihvatljivo izvrtanje činjenica i negiranje zločina nad Hrvatima. Svaka obljetnica je nanovo povod za neku vrstu obračuna s ratnim događanjima, činjenicama i politikama – istaknuto je.Također, upućen je poziv političkom vodstvu Bošnjaka u BiH da se prestane “ratovati prošlošću”.

“Pozivamo bošnjačke dužnosnike da prestanemo svi u BiH “ratovati prošlošću”, krivim činjenicama iz povijesti. Zbog dobrobiti i napretka BiH važno je da se okrenemo budućnosti i gradimo nove vrijednosti u zajedničkoj nam domovini BiH”, stoji u priopćenju za javnost HDZ-a BiH

 

Zdenko Ćosić: Ni danas se ne oprašta Hrvatima što 1991. nisu bili naivni

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari