Pratite nas

Pregled

Davor Štern: Ovo stanje je neodrživo

Objavljeno

na

Premijer Andrej Plenković na Badnjak je objavio da je Hrvatska izgubila arbitražni spor u Ženevi u slučaju INA-MOL.

Uz to, Vlada je odlučila vratiti vlasništvo Ine otkupom cjelokupnog udjela koji u njoj ima MOL.

Naftni stručnjak i bivši predsjednik Uprave Ine Davor Štern izjavio je u HRT-ovom Studiju 4 kako mu nije drago zbog odluke Arbitražnog suda u vezi s Inom.

No vijest me nije iznenadila. Sad trebamo čekati odluku druge arbitraže. Vjerujem da će se do tada cijela situacija s Inom razriješiti, napomenuo je.

Štern je istaknuo kako se slaže s odlukom da Hrvatska treba otkupiti MOL-ov udio u Ini.

Ovo stanje je neodrživo. Previše je zle krvi koje nije pomoglo nikome.

Kada brak ne funkcionira, bolje je da se raziđu. Budimo svjesni da to neće biti lak proces.

Tu će raditi vrhunski stručnjaci s mađarske strane, kazao je Štern.

Odgovarajući na tvrdnje kritičara koji kažu da će se Hrvatska u procesu otkupa Ine nepotrebno zadužiti, Štern je upitao – što to znači nepotrebno zadužiti.

Ako Ina stane na noge i ako će donositi profit, to onda nije nepotrebno bačen novac.

Treba tome pristupiti hladne glave i s maksimalnim znanjem, kazao je.

Govoreći o budućnosti Ine Štern je rekao da je Ina veliki sustav.

Ima mnoge dijelove koji su svi zapušteni, a njena je perjanica Crosco.

Rafinerije su zaostale u razvoju i trebaju modernizaciju. “Rijeka” je razvijenija i njoj malo treba da dođe do europske razine. “Sisak” bi trebao opstati jer mora opstati.

To je stvar državne politike. Čak bi i Domovinski rat bilo teže voditi bez sisačke rafinerije, kazao je Štern.

Lanac maloprodaje, veleporodaje, skladišta. Sve to treba staviti ponovo u funkciju u najboljoj mogućoj mjeri.

No treba naći kadrove koji neće doći po političkoj liniji i koji će moći u kratkom vremenu uhvatiti bika za rogove i izvesti Inu na pravi put, izjavio je između ostalog Štern u HRT-ovom Studiju 4.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Sjednica Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Od 18.-19. prosinca 2017. godine u Zagrebu će se održati konstituirajuća sjednica 2. saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Uz izbor predsjednika i potpredsjednika 2. saziva Savjeta, na sjednici će se razmatrati mogućnosti unapređenja i jačanja suradnje na gospodarskom, znanstvenom, kulturnom i svim drugim poljima između Republike Hrvatske i Hrvata koji žive izvan njezinih granica. Poseban naglasak bit će stavljen na dio vezan uz mogućnosti unapređenja sustava učenja hrvatskog jezika za Hrvate izvan Republike Hrvatske, mogućnostima suradnje u okviru EU fondova, postupak dobivanja državljanstva i druga statusna pitanja.

Tijekom prvog dana rada Savjeta, članovima će se obratiti g. Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Napominjemo da je Vlada Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 7. rujna 2017. donijela Odluku o osnivanju i imenovanju članova Savjeta.

Savjet čine predstavnici hrvatskih zajednica iz cijelog svijeta koji zajedno s predstavnicima državnih tijela i institucija, Katoličke crkve i organizacija civilnog društva u domovini imaju zadaću pomagati hrvatskoj vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Članovi Savjeta iz reda pripadnika Hrvata izvan Republike Hrvatske su predstavnici udruga, organizacija i institucija Hrvata izvan Republike Hrvatske. To su osobe koje su uvažene u sredinama u kojima žive, angažirane na očuvanju i jačanju hrvatskog identiteta svojih zajednica i na unapređenju odnosa sa svojom domovinom. Imenovani su na prijedlog hrvatskih zajednica iz država iz kojih dolaze, na mandat od 4 godine (članovi Savjeta ne primaju nikakvu novčanu naknadu za svoj rad).

Zastupljenost Hrvata izvan Republike Hrvatske u Savjetu Vlade RH određena je sukladno brojnosti i značaju Hrvata u dotičnoj državi, aktivnosti i povezanosti zajednice s Republikom Hrvatskom, kao i radu na afirmaciji ugleda i interesa Republike Hrvatske. Tako bosansko hercegovački Hrvati imaju 9, hrvatska manjina u europskim i susjednim zemljama 17, a hrvatsko iseljeništvo – 29 predstavnika. Članovi Savjeta po položaju su predstavnici državnih tijela i institucija u RH.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Sestre Ramljak: Treba nam vaša molitva da bude Bogu na slavu!

Objavljeno

na

Objavio

Međugorske glazbenice Anna Marija i Darija Ramljak, večeras nastupaju u finalnoj emisiji showa Supertalent, u programu NOVE TV.

Darija i Anamarija Ramljak sestre su koje su nas svojim iznimnim i nestvarnim vokalnim sposobnostima sve impresionirale. One dolaze iz Međugorje, a kažu kako je duhovna glazba ono što ih čini osobitima i da ih najbolje predstavlja. Uoči večerašnjeg nastupa na svom facebook profilu napisale su:

Dragi naši, evo nas u pripremama za večerašnji nastup. Treba nam vaša molitva da bude Bogu na slavu! 😊
Glasajte (sa hrv.brojeva) uz sadržaj TALENT09 na broj 666888 i budite uz nas!
Hvala što postojite! 💓

Sestre Ramljak ponovno oduševile nastupom u Supertalentu (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari