Connect with us

Vijesti

Davor Vagić novi ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice

Objavljeno

on

isječak/

Upravno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice izabralo je u ponedjeljak za novoga ravnatelja Davora Vagića, pročelnika Zavoda za kirurgiju glave i vrata na Klinici za otorinolaringologiju te bolnice, koji je obećao da će “vratiti mir u bolnicu”.

Vagić je izabran između dvoje kandidata, protukandidatkinja mu je bila neurologinja Vanja Bašić Kes, dok je radiologinja Dijana Zadravec eliminirana iz natječaja jer nije ispunila uvjete natječaja, rečeno je na konferenciji za novinare nakon sjednice Upravnog vijeća.

“Zadravec nije dostavila ovjerenu potvrdu o nepostojanju sukoba interesa”, objasnio je predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva, o odbacivanju kandidature Dijane Zadravec, smijenjene predstojnice Zavoda za radiologiju, koja je kolege optužila za kriminal.

Između dvoje kvalitetnih kandidata Vagić je izabran zbog svog menadžerskog iskustva, pojasnio je Dulibić.

Vagić (1970.) je izabran na četverogodišnji mandat, a KBC Sestre milosrdnice je nakon godinu dana i dva vršitelja dužnosti ravnatelja dobio stalnog ravnatelja.

“Mislimo da je to bio najbolji kandidat, koji se dokazao vodeći stacionar Arene Zagreb tijekom koronakriz,e kao i sa svojim dosadašnjim životopisom”, rekao je Dulibić.

Vagić je u svom obraćanju zahvalio Upravnom vijeću i svojim prethodnicima. Svoj izbor, rekao je, shvaća kao veliku odgovornost i početak izlaska iz krize prouzročene potresom i koronom.

Nakon desetak dana oformit će se tim koji će voditi bolnicu

Kao prvi zadatak najavio je vraćanje mira u bolnicu, sigurnost djelatnicima i povjerenje pacijenata. Nakon primopredaje najavio je pisanje strategije bolnice za sljedećih 10 godina, te ekipiranje i razgovor sa svim dionicima unutar bolnice.

“Objedinjeni hitni bolnički prijem i dnevne bolnice trebalo bi završiti do kraja ove godine. Građevinski dio se bliži kraju i nakon toga ide opremanje i organizacija posla”, rekao je Vagić te najavio da će nakon desetak dana oformiti tim ljudi koji će voditi bolnicu.

Bivši v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk, referirajući se na odaziv novinara, rekao je kako je dobro što “KBC Sestre milosrdnice više nije glavna vijest u medijima”.

U svom obraćanju poželio je ministru Viliju Berošu “sve najbolje u izgradnji hrvatskog zdravstvenog sustava” bez nestašica, korupcije i kriminala.

“Sustav treba jačati da nam se ne ponovi situacija koju smo imali, da je pojedinac gotovo pa mobingirao sustav. Naravno, treba paziti da ne bude i obrnuto”, rekao je Vatavuk.

Upozorio je da u ovom trenutku nedostaje 14 radiologa. Očekuje novu situaciju na jesen kada će se birati novi predstojnik Zavoda za radiologiju.

Upitan za budućnost smijenjene predstojnice Zavoda za radiologiju Dijane Zadravec, Vagić je poručio kako očekuje da će nakon bolovanja vratiti na posao radiologa. “Koliko znam, ona je raspodijeljena na radno mjesto i kada dođe s bolovanja, radit će svoj posao”, rekao je Vagić.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari