Connect with us

Reagiranja

Davorin Karačić: Odvija se završni čin ponižavanja Hrvata u BiH

Objavljeno

-

Jedan od temelja i postulata  kršćanstva te katoličke vjere jest molitva za duše preminulih. Svako ulaženje u pitanje smije li se dopustiti misa za duše preminulih predstavlja nedopustiv upliv u slobodu vjeroispovjesti, a u našem kaznenom zakonu takav upliv te eventualno zabranjivanje održavanja mise pod izgovorima kakve danas pruža sarajevska čaršija predstavlja kazneno djelo.

Halabuka i pokušaj velikobosanskih expanzionista da zabrane ili spriječe odrzavanje svete mise zadušnice za žrtve Bleiburga i Križnog puta predstavlja kazneno djelo iz čl. 130 KZ RH.

Ja vidim da vlast kukavno šuti. Dio oporbe, onaj tifusarski,  također šuti jer se u sebi veseli a neki drugi dio oporbe, nominalno naše, također šute.
Meni a i cijelom NHR-u ne pada na pamet šutjeti.

Tu se ne radi o borbi protiv fašizma, koju frazu najčešče koriste ljudi koji sami u sebi nose fašistički odnos prema drugima. Pod tom krinkom se odvija završni čin ponižavanja Hrvata u BiH, kroz očigledan zahvat u slobodu izražavanja vjere.

Nemojte to raditi. I molite se da MI ne dođemo na vlast jer bi u tom slučaju oni koji oduzimaju Hrvatima pravo na slobodu vjere, mogli sami sebe nakon prelaska grane zateći s poukom o pravu na branitelja i da nisu dužni iskazivati.

Davorin Karačić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari