Pratite nas

Pregled

Davorin Karačić: Onima kojima nije prihvatljiv ZDS nije prihvatljiva niti ova država

Objavljeno

na

Odvjetnik Marka Perkovića Thompsona kaže na sud pokušavaju utjecati osobe koje nisu sklone Domovinskom ratu

Odvjetnik pjevača Marka Perkovića Thompsona, Davorin Karačić, rekao je za RTL da još uvijek nisu dobili otpravak presude Visokog prekršajnog suda prema kojoj uzvik “Za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave”, ne predstavlja nezakonito ponašanje.

Vijest o presudi objavio je Jutarnji list pozivajući se na neslužbene izvore bliske sudu.

“Jedino što mogu reći je da mi nije drago i smatram da nije u redu da odluke izlaze sa sudova prije nego što ih dobiju sudionici postupka. Ne znam na koji način je list došao do presude. Sam članak smatram tendencioznim i vršenjem pritiska na sam sud.

U članku se osjeti politički naboj kojim se, po mom mišljenju, pokušava utjecati na sud da donese drugu odluku i to od strane, po mom mišljenju, osoba koje nisu sklone ni Domovinskom ratu niti hrvatskoj državi”, kazao je Karačić za RTL.

Ističe i kako se u članku navodi da je došlo do preokreta nakon niza presuda koje nisu Thompsonu išle u korist, no Karačić to opovrgava.

“Ne znam do kakvog je preokreta došlo jer je moj klijent u svim predmetima oslobođen. I ovakva odluka, ako takvu i dobijemo, samo potvrđuje kontinuitet ispravnosti sagledavanja na tu stvar.

Sama problematika nije u izrazu ‘Za dom spremni’, već u tome da je izraz koji je bio prihvatljiv u hrvatskoj državi i Domovinskom ratu ne može tek tako postati neprihvatljiv i nelegalan jer neke strukture smatraju da tako ne bi trebalo biti. Mene ustaše uopće ne zanimaju, ali ovdje je riječ o Domovinskom ratu.

Očito nekima kojima to nije prihvatljivo, nije prihvatljiva niti ova država”, kazao je Karačić dodajući da Thompson do sada ima dvije oslobađajuće presude – suda u Karlovcu i Kninu.

 

Velika pobjeda Marka Perkovića Thompsona: Može slobodno koristiti uzvik ‘ZDS’

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

MVEP poziva naše državljane u inozemstvu da odgode putovanja u Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu, u utorak je ponovo uputilo apel hrvatskim državljanima koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje da do daljnjega odgode putovanja u Hrvatsku koja nisu nužna.

“Savjetujemo da hrvatski državljani ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu. Preporuča se izbjegavanje svih putovanja u svrhu kratkotrajnog boravka u Hrvatskoj koja nisu žurna”, priopćio je MVEP.

Ministarstvo skreće pozornost da će svi koji ulaze u Hrvatsku iz drugih zemalja biti upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana.

“Istim postupkom bit će podvrgnuti i pri povratku u države iz kojih su doputovali”, ističe MVEP.

Ministarstvo također upozorava na učestale promjene situacije u drugim državama, uključujući i pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu, što može otežati ili onemogućiti povratak hrvatskim državljanima u države u kojima žive i rade. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

U Hrvatsku bi se moglo vratiti čak 50.000 iseljenih

Objavljeno

na

Objavio

Zbog krize prouzročene koronavirusom počeli su se u Hrvatsku vraćati iseljenici koji su ostali bez posla u državama EU, ali i oni koji sada žele biti uz obitelj, u sigurnosti doma, svjesni da će im u inozemstvu biti i teže i skuplje ako se razbole, piše u ponedjeljak Večernji list.

Ako kriza dulje potraje, broj iseljenih koji će se vraćati samo će rasti jer će kao stranci među prvima gubiti poslove, navodi dnevnik.

Demograf Stjepan Šterc ističe da nije izvjesno da će se vraćati u Hrvatsku druga i treća generacija iseljenika jer su se etablirali vani i neće napuštati svoja prebivališta.

Vraćat će se iseljenici koji su posljednjih godina napustili Hrvatsku jer zbog krize ostaju bez posla i ne mogu plaćati skupe najamnine u EU. Očekivano je da se ljudi u ovoj situaciji vraćaju u sigurnost svog doma. Teško je procijeniti koliko će ih biti, ali ako pretpostavimo da se od ulaska Hrvatske u EU iselilo oko 350 tisuća građana i da će u krizi veliki broj njih ostati bez posla, potencijalno će se u Hrvatsku vratiti do 50-tak tisuća ljudi, smatra Šterc.

Dodaje da to ne znači da će se svi vratiti odmah, nego ove godine te u nekoliko sljedećih godina. Broj povratnika, dodaje, ovisit će i o tome kako će Hrvatska reagirati na krizu u gospodarskom smislu i hoće li razviti modele za njihov povratak, donosi Večernji list. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari