Davos: Počinje 45. Svjetski ekonomski forum

0

Danas u Davosu, malom turističkom gradu na zapadu Švicarske počinje istoimeni 45. po redu Svjetski ekonomski forum (WEF), javlja Anadolu Agecny (AA).

Na ovogodišnjem forumu koji će trajati do 24. siječnja prisustvovat će visoki dužnosnici i lideri iz preko 40 zemalja svijeta.
Očekuje se da će na ovogodišnjem forumu prisustvovati generalni tajnik UN-a Ban Ki-moon, njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Francois Hollande, turski premije Ahmet Davutoglu, talijanski premijer Matteo Renzi, predsjednica švicarske konfederacije Simonetta Sommaruga, kineski premijer Li Kiciang, predsjednik Kurdske samouprave u Iraku Mesut Barzani, predsjednik Juznoafričke Republike Jacob Zuma, predsjednik Tunisa El-Baji Kaid es-Sibsi, pakistanski premijer Navaz Sherif te predstavnici sirijske vlade.

Na sastanku pod nazivom “Novi globalni uvjeti” o raznim temama će razgovarati 2.500 predstavnika iz preko 100 zemalja.
Na sastancima će biti govora i o događanjima na Bliskom istoku i Ukrajini, a među sudionicima se nalazi i egipatski predsjednik Abdulfettah Es-Sisi, irački premijer Haydar Al-Ibadi, te ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.
Tijekom tri dana foruma bit će održan i panel u svezi s vjerskom netrpeljivošću i islamofobijom pod naslovom “Vjera: Izgovor za sukob”, kao i paneli poput “Krize i suradnja”, “Rast i stabilnost”, “Noviteti i industrija”, “Društvo i sigurnost”.
Biće govora i o regionalnim problemima, sukobima, financijskoj krizi, klimatskim promjenama, borbom protiv ebole, ekonomskom porastu, sigurnosti i problemima okolice kao i o temama vjerske tolerancije. – See more at: http://www.pogled.ba/clanak/davos-pocinje-45-svjetski-ekonomski-forum/61646#sthash.nKoxneEC.dpuf

facebook komentari