Connect with us

Iz Svijeta

Davutoglu: Polomiti ruke onima koji ih dižu na žene

Objavljeno

on

Turski premijer Ahmet Davutoglu poručio je da je najveća kukavica onaj tko digne ruku na ženu i da te ruke treba polomiti, javlja Anadolu Agency (AA).

Premijer i lider AK Partije Davutoglu obratio se prisutnima na redovnom kongresu stranačkog ogranka žena u Antaliji i tom prilikom ponovio ogorčenost zbog nedavnog svirepog ubojstva žene u Mersinu.

Ističući da je osobno nazvao majku ubijene i izrazio joj sućut i obećao pomoć, Davutoglu je kazao da će novi omladinski centar koji se danas otvara u Antaliji nositi upravo ime ubijene Ozgecan Aslan.

Tijekom Davutogluovog obraćanja, prisutni u dvorani su uzvikivali slogan “Polomiti ruke onima koji ih dižu na žene”, a premijer je kazao da je to divan slogan i da želi posebno da se to proširi među muškom populacijom.

“Neka se polome ruke svakom t6ko ih digne na žene, ma tko to bio. Te ruke ćemo lomiti, hoćemo. Najveće kukavice koje je čovječanstvo vidjelo su upravo oni koji dižu ruke na žene. Rasli smo na kulturi i odgoju naših majki. Moja pokojna majka mi je govorila da su zli muškarci koji dižu ruku na žene, a da su zle žene koje ruke dižu na djecu. Zaštitit ćemo naše žene i djecu i raditi na širenju te kulture”, poručio je Davutoglu.

Premijer Davutoglu je istakao da je AK Partija tijekom proteklih godina realizirala brojne zakonske i druge reforme koje su vratile dostojanstvo i prava ženama. Kazao je da je u proteklih 12 godina broj ustanova za zbrinjavanje žena povećan s 11 na 131 i da je u tom razdoblju zbrinuto 72.500 žena.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari