Connect with us

Analiza

DAYTONSKI SPORAZUM (raščlamba) II Dio

Published

on

II dio – DAYTONSKI SPORAZUM

Aneks 1A Daytonskog sporazuma.

Ovaj Aneks DS je najrazrađeniji dio sporazuma, „najširi“ njegov Aneks.

Temelji se na Odredbama poglavlja VII, Povelje UN,   točkama …   Rezolucije 1031 VS UN, Zaključcima  7. – 10.(koji se odnose na provedbu vojnog dijela DS),
Konferencije o provedbi mira, održane u Lancaster House, London 08. – 09.prosinca 1995.godine, te (poglavito9 članku 2. Općeg okvirnog sporazuma.
Pored Aneksa 10, Aneks 1A je, po metodama provedbe, najsramotniji dio Daytonskog sporazuma.

[ad id=”68099″]

Aneks 1A, (kao i svi drugi Sporazumi uz Opći okvirni sporazum za mir u BiH), provođen je u duhu gore navedenih pravnih temelja i dokumenata koji iz njih izviru, SVE DOK „svemoćni netko“, nije zaključio da se Daytonski sporazum provodi sporo i neučinkovito, sazvao „Bonnsku“ konferenciju Vijeća za implementaciju mira (PIC),m koja je održana 09. i 10. prosinca 1997.godine, i ocijenio dotadašnju provedbu mirovnog sporazuma (MS):

  1. održan je sastanak vijeća za implementaciju mira u Bonnu, 09. i 10. prosinca 1997.godine. Izvršen je pregled napretka u implementaciji mS za BiH i njegovih Aneksa, od mirovne konferencije održane u Londonu 3. i 4. prosinca 1996. i ministarskog sastanka Upravnog odbora Pic-a u Sintri 30. svibnja 1997. Vijeće je ponovno potvrdilo zaključke londonske konferencije iz 1996. i deklaracije iz Sintre 1997.
  2. Vijeće je potvrdilo da ne postoji alternativa MS, kao temelju političkog i ekonomskog razvitka BiH, njena dva multietnička entiteta i tri konstitutivna naroda (uz Ostale), te za trajan mir u cijeloj regiji.

3.Vijeće bilježi da je učinjen znatan napredak u provedbi mira i sigurnosti u BiH odn zadnjeg sastanka. Pozdravlja rezultate postignute u poboljšanju sigurnosne klime te u određivanju glavnih preduvjeta za pomirenje, toleranciju i demokraciju kao i slobodu kretanja te unaprjeđenje gospodarstva.

Značajan progres učinjen je, poglavito u slijedećim oblastima:

* općinski izbori u rujnu, te posebni izbori za skupštinu RS u studenom;

* mjere kontrole naoružanja i izgradnje povjerenja i sigurnosti,

* restrukturiranje i reforma policije,

* početak manjinskih povrataka u Federaciju, i, u manjoj mjeri u RS,

* ekonomski opravak u Federaciji,

* unaprjeđenje ne-partijskih profesionalnih medija,

*više od udvostručenja broja ratnih zločinaca osumnjičenih za počinjene ratne zločine od strane međunarodnog tribunala za bivšu jugoslaviju (ICTY).

OVO ŠTO SLIJEDI TREBA UPAMTITI!!!

  1. Međutim, mnogo više se moglo postići da su organi vlasti u BiH pridonijeli svoj puni udio u izgradnji civilnog i demokratskog društva u zemlji.

Ulazimo u treću godinu implementacije Ms i posljednju fazu perioda konsolidacije i potrebni su ogromni napori i obnavljanje obveze organa vlasti Bih i njenih entiteta, kako bi se postigao najviši cilj uspostave samoodrživog mira u BiH i njenim entitetima. Poglavito je potreban napredak u izgradnji funkcionalnih vladinih i administrativnih struktura ka daljnjoj demokratizaciji, kako bi se osigurala adekvatna zaštita ljudskih prava, policijske reforme i zakonodavstva, te osigurao odgovarajući menadžment gospodarstva, koji bi uključivao borbu protiv korupcije,izbjegavanje kontrole i finaliziranje uspješnog povratka izbjeglica i raseljenih osoba.

Mir i institucije civilnog društva koje ga podržavaju, su i dalje nestabilne. Rat je ostavio gorčinu i nepovjerenje. Vijeće podvlači slijedeća pitanja koja zabrinjavaju:

* većina zajedničkih institucija djeluje nedovoljno. Stalne lokacije (vojnih snaga) se još nisu utvrdile.

* nelegalne strukture vlade u Federaciji se još nisu raspustile ili integrirale,

* ozbiljni problemi sa lokalnom administracijom, poglavito u Mostaru još postoje. Implementacija općinskih izbora još se suočava sa otporima u nekoliko općina.

* nedostatak jakih multietničkih političkih stranaka i struktura civilnog društva.

* nedostatak legislative o razminiranju i o zabrani proizvodnje mina.

* ljudska prava još nisu adekvatno zaštićena. Državljanstvo nije zakonski riješeno. Ne postoji BiH putna isprava. Imovinska i stambena legislativa  blokiraju povratak stotine tisuća izbjeglica i raseljenih osoba svojim prijeratnim domovima. Policija se ponekad još uvijek koristi da se opstruira implementacija izbornih rezultata, ne rješava se efikasno politički i etnički motivirane zločine, te su odgovorni za dokumentirane slučajeve zlostavljanja osoba koje su privedene, te općenito nisu dovoljna obveza političkom čelništvu da unaprijede ciljeve MS. Kršenja ljudskih prava i dalje se šire usprkos poboljšanjima na nekim područjima.

* niti jedan entitet nije poduzeo neophodne korake ka osiguranju da su zakoni u skladu sa Europskom konvencijom o ljudskim pravima. I u Federaciji i u RS, se standardi pravičnog suđenja, postavljeni u Konvenciji se očigledno i često krše.

* Bih još uvijek nema zajednički dogovorene zastave.

*opsežni planovi za omogućavanje povratka još nisu razvijeni.

* Javne korporacije još uvijek ne funkcioniraju.

* BiH ne uspijeva financirati svoje zajedničke institucije, na vrijeme servisirati svoj vanjski dug, implementirati zajedničke politike o vanjskoj trgovini, primjeni zajedničke carinske tarife, izdavanju jedinstvene novčanice, postizanju transparentnosti i dobrog upravljanja  u uporabi javnih fondova, te uspostavi efikasne institucije za borbu protiv korupcije i izbjegavanja kontrole. Nedostatak okvira gospodarske politike sprječava realizaciju „stadby“ aranžmana sa MMF-om, prilagodbe zahtjevima Svjetske banke za zajmove, čine zemlju ranjivom na financijsku krizu.

* nije izvršena puna normalizacija odnosa sa susjedima.

Ovo su poštovani sunarodnjaci razlozi zbog kojih je Vijeće za implementaciju mira (PIC) odlučilo suspendirati Ustav, zakone, ljudska prava, državnost BiH, suverenitet, prava ravnopravne članice UN, i uvesti do tada neviđenu diktaturu Visokog Predstavnika, snagom svima poznate svjetske sile, delegirane na Vijeće za implementaciju mira. Usporedite ovaj popis (koji objavljuje Pic na bonnskoj konferenciji) sa sadašnjim stanjem u BiH i vidjet će te da je stanje danas po svim pitanjima gore nego te davne 1997.godine, unatoč neviđenom teroru, naličju demokracije, represalijama nižerazrednih aparatčika instaliranih od strane bezlične „međunarodne zajednice“, golim nasiljem, služeći se mehanizmima primitivne (u smislu prakticiranja) vojne, policijske, pravosudne, političke sile, izbornom inženjeringu preko granice kriminala  (Robert L. Barry: manipuliranje izborima i izbornim rezultatima), te civilnog dijela izvršne vlasti (u rukama Visokog Predstavnika koji vlada metodologijom srednjovjekovnih despota, izvan i iznad Ustava).

>>Uvod uz Raščlambu Daytonskog Sporazuma

>>DAYTONSKI SPORAZUM (raščlamba) I Dio

>Prilog uz Raščlambu

Ilija Vincetić/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari