Connect with us

Politika

Debakl udružene oporbe: za interpelaciju o vjetroparku Krš-Pađene uspjeli skupiti samo 51 glas!

Objavljeno

on

No to nije jedina naša pobjeda u Hrvatskom saboru, poručili su iz Vlade RH. Većinom glasova prihvaćeni su Godišnje izvješće o radu Vlade RH, rebalans proračuna i Izvješće o sastancima Europskog vijeća.

Ništa nisu naučili iz prošlog saziva Hrvatskog sabora. Udružena oporba svih boja i zastava doživjela je novi debakl: za interpelaciju o vjetroparku Krš-Pađene uspjeli su skupiti samo 51 glas! 2 zastupnika bila su suzdržana, a 76 – protiv.

Izborni gubitnici htjeli su pokazati da su živi, a demonstrirali su koliko su – politikantski jalovi!

Ključne odluke u mandatu SDP-a i Milanovića

Ministar gospodarstva i održivog razvoja (i član Sredipšnjeg odbora HDZ-a) dr. sc. Tomislav Ćorić istaknuo je da mu je drago da je saborska rasprava potvrdila da su ključne odluke za taj projekt donesene krajem 2013. godine, u mandatu SDP-a i premijera Milanovića:

– Mnogi zastupnici ljevice bili su dionici tih događaja, pa je šteta da se ostatak oporbe nije kod njih informirao. Nije dolazilo u obzir da se odgovornost za te postupke, 7 godina poslije, prebacuje na našu Vladu.

Moj obraz nema cijenu!

Drago mi je i da su odbačene sve maliciozne manipulacije iz ove „inicijative“. Kao što već rekoh, moj obraz nema cijenu! – dodao je Ćorić:

– Sva rješenja koja je 2017. donijelo tadašnje Ministarstvo zaštite okoliša i energetike bila su zakonita, usuglašena na prethodnim, višestrukim konzultacijama s DORH-om, što je u travnju 2019. pravomoćno i potvrđeno na sudu.

Za kraj, Ćorić je postavio pitanje zastupnicima Mosta, koji su – uz SDP i ostalu ljevicu – podržali interpelaciju koju je formalno pokrenuo Domovinski pokret: „Zašto ugovore o toj vjetroelektrani, ako su bili štetni, nije poništio moj prethodnik ministar Slaven Dobrović?“.

JOŠ JEDNA POBJEDA!

Odbacivanje interpelacije nipošto nije bila jedina naša pobjeda u Hrvatskom saboru. Većinom glasova prihvaćeni su rebalans proračuna, Godišnje izvješće o radu Vlade RH i premijerovo Izvješće o sastancima Europskog vijeća.

Vrijeme odgovornosti, požrtvovnost i solidarnosti cijele nacije

Kako je predstavljajući Godišnje izvješće pred zastupnicima istaknuo predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, „ova je godina po mnogo čemu posebna, a i mjeseci pred nama bit će teški, puni novih izazova“:

– Uvjeren sam da ćemo zajedno uspješno prebroditi sve poteškoće – kako bi Hrvatska ostala što sigurnija zemlja! Ovo je vrijeme požrtvovnosti i odgovornosti svakog od nas, solidarnosti cijele nacije. Čuvajući jedni druge pridonosimo zajedničkom uspjehu. Nastavljamo čuvati radna mjesta, štititi gospodarstvo i zdravlje naših građana, poručili su iz Vlade RH.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari