Connect with us

Balkan

Dejana Dizdar: Teško je slušati negiranje crnogorske nacije

Objavljeno

-

Stanje u Cetinju se potpuno smirilo i stabiliziralo, ni po čemu se ne može zaključiti da je proteklih dana u Cetinju bilo dramatično. Crnogorsko društvo duboko je podijeljeno, a posljednja burna zbivanja samo su dodatno produbila taj jaz.

– Ukoliko bude volje i snage s druge strane, mislim da se stvari trebaju riješiti dijalogom, da se napravi jasna strategija u kojem pravcu da se ide i da se problem, koji godinama postoji u ovom društvu krene rješavati iz korijena jer scene koje smo imali prethodnih dana nikome ne služe na čast, rekla je Dejana Dizdar, predsjednica Skupštine Prijestolnice Cetinje, gostujući u Dnevniku HTV-a.

– Posebno je bilo zastrašujuće za nas mlađe koji moramo nositi ovo breme i odgovornost za ono što je netko drugi stvorio.

Naglasila je kako je teško slušati negiranje postojanja crnogorske nacije, jezika i kulture.

– To je srž cijelog problema. Nije problem ustoličenje kao takvo, nego što nas negiraju kao naciju, to je što se mora iz korijena promijeniti. Nitko ne želi ratove ni sukobe. Kao društvo moramo biti zreliji. Mi smo kao lokalna uprava pozivali na razum, mudrost, poštovanje ljudskih prava koja su u prethodnim danima prekršeni, poručila je Dizdar, piše HRT.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari