Pratite nas

Reagiranja

Delegacija hrvatske predsjednice u Australiji bez predstavnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske!

Objavljeno

na

Na  telefonski poziv Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Hrvatske javila se ljubazna gospođa. Pitanje je li gospodin Zvonko Milas, državni tajnik ureda, ili bilo koji predstavnik ureda, uključen u službenu posjetu predsjednice Australiji, ista ljubazna gospođa nije bila u stanju odgovoriti, a zamjenica gospodina Milasa, gospođa Ivana Perkušić  je odsutna na sastanku MUP-a.  Kratkim dogovorom obećan je brzi uzvratni telefonski poziv. Tako se i dogodilo, ljubazna gospođa me izvjestila kako gospodin Milas, niti bilo tko iz ureda, nije dio delegacije hrvatske predsjednice, razloge takovog stanja ne zna, ali zna da Ured planira posjetu  Australiji u dogledno vrijeme, piše Željko Maršić/Kamenjar.com

Upit istog sadržaja postavljen je uredu hrvatske predsjednice. Gospođa iza telefonske slušalice zatražila je pisani upit kako bi odgovorili na pitanje. Pisani upit je odaslan odmah. Nakon dvodnevnog čekanja čekanja odgovora nije bilo. Uslijedio je ponovni telefonski poziv uredu predsjednice. Gospođa u odjelu odnosa s javnošću izvjestila me da odgovora od gospodina Luke Đurića još nema, te ona kao tajnica ne može davati nikakove informacije.

Zaključak je jasan, Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske potvrdio je da u predsjedničkoj delegaciji nema njihova predstavnika. Ured predsjednice istu informaciju iz nekog razloga skriva od javnosti.

Što nam se to događa?

Hrvatska  predsjednica  proživljava fenomenalnu vanjskopolitičku posjetu.  Mnogobrojne zajednice Hrvata u Australiji dočekale su je na razini kraljice, dok u njezinoj delegaciji nema predstavnika ključne Vladine institucije za Hrvate izvan Hrvatske, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Je li posrijedi nekakv unutarstranački sukob koji se neprilično prelio na leđa naših iseljenika?

Ili je posrijedi filigransko podmetanje nogu na relaciji Vlada – Predsjednica?

Što god bilo, nedopustivo je.

Kakvi god međusobni ili unutarstranački  odnosi bili, ako ih uopće ima, predstavnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske je morao biti sastavni dio predsjedničine delegacije u Australiji.

Hrvatski jal koji se dade nazrijeti iz ovog neshvatljivog propusta, povijesno nas je koštao više no izravni nasrtaji naših neprijatelja.  Danas imamo sve mogućnosti ukloniti tu razornu pojavu iz našega društva.

Učinimo tako.

Željko Maršić-Zenga/Kamenjar.com

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HDZ traži da se Grmoja ispriča Jandrokoviću zbog prijetnji

Objavljeno

na

Objavio

Foto: fah

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u četvrtak je zatražio od zastupnika Mosta Nikole Grmoje da se ispriča predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću zbog prijetnji koje mu je izrekao na početku sjednice.

Bačić smatra da je Grmoja počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. Kaznenog zakona.

Osvrćući se na Grmojino “neprimjereno ponašanje”, Bačić je ustvrdio da je Mostovac dva puta potvrdno odgovorio na Jandrokovićevo pitanje prijeti li mu.

Saborski zastupnici imaju imunitet za izrečeno mišljenje, ali ne i za počinjenje kaznenog djela, kazao je Bačić. Najmanje što Grmoja može učiniti jest javno se ispričati predsjedniku Sabora, poručio je Bačić.

Ovime želimo zaštititi dignitet svakog zastupnika, a posebno predsjednika Sabora koji je danas provodio Poslovnik uvodeći red u sabornici, ali i “ovog visokog doma”, naglasio je šef Kluba HDZ-a.

Nakon jučerašnjeg dana, kada su pojedini zastupnici svojim raspravama i ponašanjem uspjeli djelomično od Sabora napraviti cirkus, mislili smo da će nam to svima biti dovoljna opomena i da ćemo nastaviti na drugačiji način, međutim, danas je Grmoja prijetnjom još dodatno urušio već poljuljani dignitet Sabora, kazao je.

Pozvao je sve zastupnike da se vrate radu za boljitak Hrvatske, za što su i dobili mandat.

Zastupnik Josip Borić konstatirao je kako su morali reagirati jer smo jučer svjedočili još gorem ponašanju predsjednika HSS-a Kreše Beljaka koji je zastupnike pozivao na fizički obračun, za razliku od HDZ-a koji je radio na smirivanju tenzija. Istaknuo je i da ne žele u Hrvatskom saboru scene koje se mogu vidjeti u parlamentima drugih zemalja.

Po Borićevu mišljenju, oporba je jučer radila kaos u sabornici zbog nedostatka argumenata na prijedlog proračuna za 2018. godinu. Bačić je dodao da se SDP nije pripremio za kvalitetnu raspravu o proračunu.

“U nedostatku argumenata kojim bi pobijali jedan sjajan proračun, koji je i razvojan i socijalan, htjeli su opstrukciju rada Sabora, kako bi proračun bacili u drugi plan”, rekao je.

‘Spreman sam se ispričati predsjedniku Sabora i klečati na kukuruzu, ali imam nekoliko uvjeta. Pozivam premijera da se ispriča zbog Ive Sanadera, Fimi Medije, Planinske, zbog predaje Ine Molu, Hypa. Pozivam i Branka Bačića da se ispriča što je nosio torbe u aferi Fimi medija, pozivam ih da se ispričaju zbog Vladimira Šeksa, kuma ove Vlade”, izjavio je Nikola Grmoja koji je u Saboru održao konferenciju za novinare nakon konferencije HDZ-a. Dodao je kako ih sve poziva da se ispričaju i zbog “Todorićevog čovjeka – ministra Zdravka Marića i zbog ministra Kujundžića koji je dio Todorićevog projekta, zbog Agencije za lijekove, presude Horvatinčiću, i pravosuđa zbog kojeg stradavaju mali ljudi”. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Srpska pravoslavna crkva uprla sve svoje snage protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

“Sramota je za hrvatsku državu da je Hrvatska pravoslavna crkva beskućnik i da svoje liturgijske obrede mora održavati na ulici”, rekao je te od hrvatske države zatražio da registrira Hrvatsku pravoslavnu crkvu i da joj nađe prostor za održavanje liturgijskih obreda, Marko Jurič u siječnju, prilikom javnog obreda  “posvećivanja vode povodom blagdana Bogojavljanja”, koje je organizirala Hrvatska pravoslavna crkva  na zagrebačkom Cvjetnome trgu. Od tada počinje njegov sudski progon:

Jučer je protiv mene na Prekršajnom sudu održano peto ili šesto ročište. Zagrebačka policija me progoni i tuži da sam organizirao protuzakoniti skup 6. siječnja 2017. godine kada je Hrvatska pravoslavna crkva na Cvjetnomu trgu održala obred posvećenja vode.

Policija je po prijavi Srpske pravoslavne crkve uprla sve svoje snage kako bi dokazala protuzakonite, opasne i rušilačke namjere tog vjerskog obreda na Cvjetnom. Do sada je ta zagrebačka policija poslala čak pet policajaca koji iz ročišta u ročište siluju činjenice kako bi dokazali svoju optužnicu dostojnu milicijskih pendrekaša propale Jugoslavije.

Spoznaja da ću možda biti osuđen ne boli toliko koliko je bilo mučno gledati te, tzv. hrvatske policajce, koji zajedno s pjevačima četničkih pjesama pušu u isti rog i gaze po istini, pravdi, pravnom sustavu i temeljima hrvatske države. U konačnici, svojim sluganskim ponašanjem pljuju na stradanja Hrvata od četničke ruke u zadnja dva rata i poraća. 
Takvi policajci nemaju pravo nositi časnu odoru hrvatske policije! Napisao je Marko Jurič.

Marko Jurič se ovog časa nalazi na sudu jer je upro prstom u Pupovca

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari