Connect with us

Reagiranja

Demanti – Jure Zovko: ‘Priznajem, jesam acostankovićijanac’

Objavljeno

-

Uredništvo portala sukladno Zakonu o medijima objavljuje demanti Jure Zovke, PhD, u cijelosti i bez izmjena:

Prijatelji na fejsu upozoriše me da me je na portalu Kamenjar opako napao Marko Ljubić. Ne sjećam se da sam ikada spomenuo dotičnoga niti ga smatram važnim da bih ga uopće spomenuo pa se čudim zašto bi me napadao.

Pročitam pažljivo „napad“ s desnog krila, i vidim da moji prijatelji s fejsa niš ne kuže, jer ni od koga nisam dobio takav kompliment kao od glavnog urednika Budnice, da sam naime „hegelovac i acostankovićijanac“.

Zovu me cijeli dan moji Širokobriježani i upozoravaju da je u vremenu kada sam ja branio doktorat na Sveučilištu u Freiburgu, glavni urednik Budnice bio u član Predsjedništva Saveza komunista “Opštine Lištica” (danas Široki Brijeg, moje rodno mjesto).

Svi su manje-više ponavljali isto: ako je netko svoju karijeru započeo kao sluga režima, velika je vjerojatnost da će ostati na tome.

Zadarski prijatelj Ivo Markulin, bio je barem duhovit, za razliku od mojih sterilnih Širokobriježana. Šjor Ive kaže da je Marko Ljubić „jednostavno ucijenjeni i kupljen kao bivši personal KPH KPJ. Ja sam vidio neke njegove emisije na tv Osijek ali sam odmah tu emisiju nazvao prvi B(L)UDNICA jer ništa drugo nije. Kako sam bivši pomorac lako nanjušim kurbe ili bolje rečeno kako biste vi fini rekli bludnice. On je ucijenjena i plaćena KURBA i ništa više! To je problem hrvatskog društva i sada su mu otvorena sva ‘rajska’ partijska vrata.“

Zvao me i predsjednik ne znam koje braniteljske udruge Mladen Pavković i čudio se kako sam ja dospio u njegove i Ljubićeve polemike. Odgovorio sam kao Pilat u kršćansko Vjerovanje.

Odlučio sam ipak napisati demantij te objasniti urbi et orbi da nitko nije tako proniknuo u moju narav kao vrli urednik Budnice rekavši da sam „acostankovićijanac“. A propos Aco Stanković mi je napisao SMS da mu se to sviđa. Bio sam prije više od tri godine kod Ace Stankovića.

JURE ZOVKO je u emisiji NU2 objasnio zašto Tita smatra zločincem

Priča sa hercegovačkom škijom također je točna. Carinici me u švercerskom „Imockom“ svaki put pitaju na graničnom prijelazu imam li duhana i za koga nosim.

Kod Ace sam u emisiji rekao da sam hegelovac, te u duhu Hegelova liberalizma smatram da svatko tko ima domovnicu ima pravo biti Hrvat. Očekujem sto tisuća Arapa koji će postati žestoki Hrvati i dvostruko više Kineza.

U knjizi “Hegel za buduća vremena“, koju uskoro objavljujem, iskritizirao sam Ustav Republike Hrvatske jer Srbe i ine manjince tretira kao građane, a nama Hrvatima to primarno pravo uskraćuje. Nakon Ljubićeva teksta shvatio sam da se pojam hegelovac može supsumirati pod pojam acostankovićijanac, jer sam kod Ace također rekao da je Tito jedan od najvećih zločinaca 20. stoljeća. Ne sjećam se da mi je Aco išta odgovorio.

Planiram osnovati „Udrugu acostankovićijanaca“. Već sam pozvao kolegu Marka Vučetića da mi se pridruži. Uvjet za pristupanje udruzi je sudjelovanje u emisiji kod Ace Stankovića. Udruga će promicati lik i djelo voditelja emisije. Nadam se da će nam se pridružiti i legendarni Maminjo. Trebat će nam love. Pozvat ćemo i Lepu Brenu da nam pjeva. Škoru nećemo zvati jer je odbio sudjelovati kod legendarnoga Ace.

Jure Zovko, PhD

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari