Connect with us

Politika

Demokratski HSS: Svatko mora imati pravo na svoj stav i političko mišljenje

Objavljeno

on

Demokratski HSS OBŽ je na svojoj facebook stranici podržao izjavu Ivana Anušića uz komentar događanja u Borovu selu.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Kao najmlađa politička stranka u Hrvatskoj – Demokratski HSS, čiji su osnivači dugogodišnji članovi HSS-a i partner su HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima u svibnju u Osječko-baranjskoj županiji, u cijelosti podržavamo izjavu Ivana Anušića kao komentar na incident u Borovom Selu ali i na izjave čelnika SDSS-a.

Gnušamo se i osuđujemo svako fizičko i verbalno nasilje, pa tako i govor mržnje pojedinaca koji su izvikivali neprihvatljive parole i koje treba u skladu sa zakonom sankcionirati kako bi se poslala jasna poruka da govoru mržnje u Hrvatskoj nema mjesta. Međutim, govor mržnje ne treba se „opraštati“ niti onima koji kroz javni govor, a isključivo zbog svojega političkog probitka i dalje stvaraju netrpeljivost ili raspaljuju razdor, diskriminaciju i nasilje.

Nedvojbeno je da svatko mora imati pravo na svoj stav i političko mišljenje, međutim nema pravo proizvoditi neprijateljski odnos kao što to primjerice čini Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a i zastupnik u Hrvatskom saboru, te nekolicina njegovih suradnika. Iako mnogi računaju na to da javnost olako prelazi preko dijela činjenica, gospodin Pupovac ističe i indirektno optužuje „organe i institucije, bilo na lokalnoj ili nacionalnoj razini, koji su propustili sve ove godine napraviti…“ te pravilno zaključuje da „Poticanje na mržnju je zaprijećeno za svakoga, a kamoli za predstavnike vlasti. Vrijeme je da se stvari promijene.“

Točno, no to se i sada, a i u mnogim slučajevima prije odnosi upravo na vas gospodine Pupovac i nekolicinu vaših suradnika koji ne bi smjeli poticati neprijateljski odnos. Među ostalim, zaboravili ste da i SDSS participira u izvršnoj vlasti, i čudno je zašto mislite da vi osobno i SDSS nemate nikakvu odgovornost, svih ovih godina? Točno je da su organi i institucije propustili zbog „mira u kući“ kazniti sve one koji snose odgovornost za svoje zločinačke postupke jer da je to učinjeno do ovakvih ispada ne bi dolazilo.

Puno bi se dalo pisati o uzrocima, okolnostima i činjenicama vezanima uz ubojstva i pokolj hrvatskih policajaca u Borovom Selu 1991., a o čemu među ostalim svjedoče i brojni dokumenti tadašnje JNA dostupni hrvatskoj javnosti.

Jasan i otvoren politički stav ali i preuzimanje odgovornosti ne ugrožava, nego baš suprotno pridonosi rješavanju problema na svim razinama, a ne političko spletkarenje za koje se kao povod koristi neprihvatljiv incident.

DHSS OBŽ

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari