Connect with us

Vijesti

Dernek u Sarajevu: Studenti pozivaju na prosvjede u ponedjeljak

Objavljeno

-

[quote]Iako su studenti uzvikivali “izađite, izađite” nitko iz OHR-a im se nije obratio[/quote]

 

Sarajevski i zenički studenti u centru Sarajeva pozivali su građane da im se nakon današnjih pridruže i na prosvjedima u ponedjeljak u 12 sati na trgu Alije Izetbetovića.

studenti-pozivaju-prosvjede-ponedjeljak-slika-1067232U ponedjeljak ćemo se opet okupiti i ponovo uputiti prema Parlamentu BiH u kojem će, nadam se, biti bh. parlamentarci. Opet ćemo im prenijeti naša zahtjeve i to u većem broju – rekao je Ahmed Nurković, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Zato se studenti nadaju da će zbog većeg odziva 10. lipnja puno duže ostati ispred Parlamenta BiH nego što je to bio danas slučaj. S organizacijom današnjih protesta Nurković je, kaže, zadovoljan jer pri ovim događajima zna doći i do zloupotrebe prosvjeda.

Iako priznaje da 1.500 studenata nije veliki broj što se danas u Sarajevu okupilo na prosvjedima to je ističe pozitivan korak s obzirom na “našu svijest i stanje u zemlji”.

Studenti Univerziteta u Sarajevu prosvjedujući ispred zgrade OHR-a poručili su da nekolicina ljudi može blokirati napredak BiH, a da samo jedan čovjek može to da spriječi – visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko.

-Ako naši političari ne mogu da se dogovore, neka on iskoristi Bonske ovlasti, jer je međunarodna zajednica kriva za ovakvu situaciju – rekao je Amar Nurković, predstavnik Studentskog parlamenta Univeziteta u Sarajevu.

Iako su studenti uzvikivali “izađite, izađite” nitko iz OHR-a im se nije obratio, pa su se opet uputili pred zgradu Parlamentarne skupštine BiH.

FENA

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas