Connect with us

Iz Svijeta

Deseci tisuća Mađara na skupu potpore Viktoru Orbanu pred izbore u travnju

Objavljeno

-

Deseci tisuća pristaša mađarskog premijera Viktora Orbana izrazili su u četvrtak na ulicama Budimpešte potporu njegovoj kandidaturi za treći mandat na čelu vlade na izborima u travnju, a mnogi su posebno pozdravili njegovo odlučno protivljenje imigraciji.

Pridružile su im tisuće pristaša vladajuće poljske konzervativne stranke Pravo i pravda (PiS), koja je također u sukobu s Bruxellesom zbog imigracije i uvođenja kontrole nad sudovima i medijima.

Ljudi su se okupili unatoč kiši i u povorci prešli preko mosta na Dunavu noseći natpise “Mađarska brani Europu” i “Mi smo s tobom Viktore”.

“On se ne boji velikih sila EU-a i usuđuje se plivati protiv struje”, rekao je Imre Csordas (51), odjeven u tradicionalnu mađarsku nošnju iz 16. stoljeća. “Bori se za interese Mađara.”

Organizatori su doveli ljude iz provincije autobusima na skup koji se poklopio s mađarskim nacionalnim praznikom kojim se obilježava revolucija iz 1848. Orban bi im se trebao obratiti ispred parlamenta.

Oporba i studenti planiraju tijekom dana niz protuvladinih skupova.

“Danas, kao i toliko puta u našoj povijesti, moramo se ponovno boriti za svoju neovisnost, za našu naciju, kako bi Mađarska mogla ostati zemlja Mađara, a ne biti pretvorena u multikulturnu državu”, istaknuo je Građanski forum, organizator “Marša mira”, kojeg podržava Orbanov Fidesz.

“Srećom, za sada se ne moramo boriti oružjem… ali moramo… prosvjedovati i glasati, jer je puno toga u pitanju”, rekao je Zsolt Bayer, jedan od osnivača Fidesza, u video poruci objavljenoj na Facebooku pozivajući ljude na skup.

Orbanova stranka Fidesz vodi u anketama.

(Hina)

Orbanova stranka desnog centra Fidesz uvjerljivo vodi prema anketama

 

Postoje dvije vrste zemalja u Europi: One koje su zaposjeli migranti i one koje neće dozvoliti invaziju

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas