Pratite nas

Komentar

Deset razloga zašto neću dati glas Josipoviću…

Objavljeno

na

Josipović je prije pet godina dobio čak 1,3 milijuna glasova na predsjedničkim izborima. Baš je pregazio Bandića. A za desetak dana doznat ćemo je li dr. Ivo, pučki kršten kao Pravednik, i dalje najveći narodni miljenik.

Osobno, smatram kako njegov reizbor nije dobar izbor za Hrvatsku. I barem je deset razloga zašto tako mislim.

1. Rezultat 1813 dana njegove vladavine jedna je velika ništica. Zemlja propada u bezdanu dugova i kolektivne depresije, omraženi premijer živi u oblacima, njegovi ministri hodajuća su sramota… A državni poglavar veli kako on ne bi ocjenjivao Vladu. Nezgodno mu je, eto, pljuvati u ruku koja ga hrani u kampanji…

2. Njegov program, taj bombastičan projekt “druge Republike”, ostvariv je koliko i ufanje da će BDP iduće godine porasti pet posto. Čak i da jest poluistina kako su ustavne promjene uvjet ekonomskog oporavka, šef države nema nikakav instrument moći da provede svoje zamisli. Ni Milanović ni Karamarko, to je bistro kao suza, neće dići ruke za smanjenje broja zastupnika, za regionalni preustroj, za uvođenje predsjedničkog veta na zakone. A kao dječji inat zvuči mi prijetnja kako će, odbije li parlament biti igračka u njegovim rukama, zatražiti da se taj, “Ivin ustav”, prihvati na referendumu. Uvrijeđeni šef države glumit će, dakle, Željku Markić. Možda u inačici show programa “Tvoje lice zvuči poznato”. U stvarnosti, taj film nećemo gledati.

3. Na Dan neovisnosti Hrvatske u srbijanskim medijima izlazi članak u kojem se tvrdi kako je Njemačka prerano priznala Hrvatsku. Savo Štrbac? Ma kakvi. Autor je dr. Dejan Jović, glavni savjetnik dr. Ive. Je li vi sad možete zamisliti Ružu Tomašić kao Nikolićevu glavnu analitičarku koja onda u “Jutarnjem” napada Srbiju zbog toga što još nije priznala Kosovo? I na posljetku, ne biva Jović smijenjen zbog toga što je nešto zgriješio, nego zato što je postao “remetilački faktor” u novom pohodu na Pantovčak.

4. Predsjednik je poželio da njegov drugi savjetnik, Saša Perković, bude čelnik SOA-e, i to u trenutku kad je njemačka tjeralica za njegovim ocem, šefom Udbe, već odavno na stolu. Nevjerojatno je da u tom plitkom manevru ne vidi nikakav sukob interesa. I još nam maže oči kamiličnom kremom: neće valjda sinovi odgovarati za zlodjela svojih očeva…

5. U načelu je miroljubiv, ali je pukao u Izraelu. Bacio molotovljev koktel na domovinu. Došao u židovski parlament i tamo zagrmio kako ustaška zmija još živi! Hrvatski predsjednik optužuje, dakle, u gostima vlastite građane da žele reinkarnirati Pavelića. Pa zar to isto ne govori i Šešelj? Samo, za njega kažemo da je lud i neuračunljiv…

6. Predsjednik govori o boljoj budućnosti, a nepopravljivo je opsjednut prošlošću i Maršalom. Da, Tito je bio veliki antifašist, ali i komunistički diktator koji bi na nekom današnjem Haagu bio optužen za zločine protiv vlastitog naroda. Ali, prije bi Josipović progutao žabu nego prihvatio i taj, drugi dio povijesne istine.

7. Već se razvidno počinje okoštavati kult ličnosti voljenog predsjednika. Samo se time može protumačiti otužan milicionarski refleks splitskih policajaca koji cijelu noć drže mladiće u pritvoru zbog bezazlenih plakata kontra Ive.

8. Josipović je za bolne rezove u društvu, ali ne kad je u pitanju i njegov “američki ured” sa 150 plaćenika. Na “Pravom putu” ni slovca o smanjenju troškova činovničke hobotnice koja godišnje proguta naših 44 milijuna kuna.

9. Prije ćete pronaći grumen zlata na Karepovcu nego se prisjetiti jednog državničkog poteza u minulih pet godina.

10. Neizbor dr. Ive, i to je najvažniji argument, značio bi stvaranje psiholoških uvjeta za prijevremeni pad uvjerljivo najnesposobnije Vlade od Tuđmana do danas…

DINO MIKULANDRA/SlobodnaDalmacija.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Objavljeno

na

Objavio

Je li konačno vrijeme da se tog Stankovića makne s državne televizije koju mi svi, a ne samo njegovi istmišljenici, pod prijetnjom ovrhe moramo plaćati? Neka peticija, prosvjed, nešto?

Osim što isljednički muči goste u studiju koji mu nisu istomišljenici, sad je počeo gnojiti i o građanskom ratu.

Milijun puta do sad uvjerljivim je argumentima dokazano da su Milošević i beogradska politika prvo htjeli unitarnu jugoslaviju pod dominacijom Srba, a kad to nije uspjelo onda su prešli na plan B, velika Srbija s zapadnim granicama Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a kad je realizacija i tog plana postala upitna onda je bilo “uzmimo najviše što možemo”.

I operacionalizacija tog plana je jasno vidljiva, u više faza, od operacije “RAM” odnosno agresije na Hrvatsku 1991. do druge faze u BiH u proljeće 1992. kad su velikim klještima planirali zatvoriti Sarajevo, a malim klještima Dalmacija preko Kupresa i Livna na sjeveru te Mostara i Čapljine na jugu.

Ako je rat bio građanski, što traži užički korpus prilikom napada na Dubrovnik, ili što banjalučki korpus traži prilikom napada na zapadnu Slavoniju i Banovinu? Što novosadski korpus ima napadati i bacati stotine tisuća granata na Vukovar?

Da bi Stanković to sveo na dio lokalnih Srba, koji su ovdje imali ulogu trojanskog konja, i s kojima bi posao završila naša policija sama, bez ZNG-a i HV-a, da im nije bilo otvorene i logističke i vojne potpore Beograda?

Dakle, Stanković može terorizirati i mog imenjaka Mišića, časnog čovjeka, vukovarskog branitelja koji voli svoju domovinu i koji ne moli Boga da grmi u Hrvatskoj a da kiša pada u Srbiji, kao i sve ostale svoje neistomišljenike.

A ja imam jako dobro pamćenje, i danas se živo sjećam kad je u njegovoj emisiji gostovao notorni Aleksandar Tijanić, Miloševićev “ministar informisanja” koji je u toj emisiji otvoreno veličao četništvo, a Stanković ne samo da mu se nije suprostavio, nego se pravio gluplji nego što jest.

U pola emisije Tijanić mu kaže “Nećete valjda da mi kažete da se slučajno zovete Aleksandar?” A Stanković odgovara “Molim, ne razumijem.”

Na kraju emisije Stanković postavi pitanje, a Tijanić njega pita:
“Jel vi to mene pitate kao Srbin Srbina?”
A Stanković ponovo odgovara:
“Molim, ne razumijem…”
Zanimljivo kako “razumije” kad mu u studio dođe netko tko voli Hrvatsku.

Taj Stanković već 17 godina tako gnoji otkad ga je na to mjesto postavila Račanova vlada nakon provedene najveće čistke u povijesti HTV-a. Taj Stanković je tv-simbol detuđmanizacije.

I zato ponavljam, nama je potrebna lustracija detuđmanizacije, potrebno je ukloniti i sankcionirati sve što se u tom bolesnom kovitlacu bolesne mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku popelo na gore u hijerahiji, bilo medijskoj, bilo političkoj, ili bilo kojoj drugoj.

A ne da mi iz tjedna u tjedan moramo slušati laži koje su milijun puta oborene uvjerljivim argumentima, da moramo gledati kako se s jedne strane titra jugoslavenčinama i kojekakvim probisvjetima i lažovima, dok se s druge strane isljeđuje ljude koji vole svoju zemlju, a posebno branitelje, dok drugi branite

lji koji to gledaju gube živce, i u nemoći da bilo što po tom pitanju učine dolaze na ideju da naude sami sebi.

Zbog tipa koji ima 50-ak tisuća kuna plaću, i pravi se gluplji nego što je, agresiju na Hrvatsku naziva građanskim ratom, a pravi građanski rat kao što je onaj između Hrvata i Muslimana u BiH naziva hrvatskom agresijom.
Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

Predrag Nebihi

NU2: Predrag Mišić Stankoviću: Ovdje nije bio nikakav građanski rat!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari