Connect with us

Vijesti

Desna oporba: Vojsku na ključne granične točke, lijeva: migranti nisu prijetnja

Objavljeno

-

Hina

Desna saborska oporba opetovala je u četvrtak, uoči rasprave o ilegalnim migracijama, da vojska treba izaći na ključne točke na granici i spriječiti ilegalne ulaske, a lijeva je uzvratila da migranti nisu Hrvatskoj prijetnja i da desnica „podriva“ strahove građana uoči izbora.

Vidimo što se događa u Europi, u Švedskoj, Danskoj, kako gori Francuska, želimo da Hrvatska ostane sigurna, neka vojska izađe na ključne granične točke i spriječi ilegalni ulazak, rekao je Marin Miletić (Most).

‘Mostovci’ argumentiraju i da vojska na granici nije nikakav izuzetak i da to već prakticira 14 europskih zemalja.

Suverenist Marijan Pavliček tvrdi da je hrvatska granica “propusna kao švicarski sir”, da migranti šetaju državom, da se ne zna gdje se nalaze. „Ograđujete premijera i Vladu, a ne želite staviti vojsku na kritične točke i ogradu prema BiH i Srbiji“, prozvao je vladajuće i ustvrdio da se dizanjem ograde neće dijeliti Hrvate iz BiH, jer oni prelaze preko legalnih graničnih prijelaza.

Njegov prijedlog odbacio je HDZ-ov Nevenko Barbarić koji je istaknuo da bi žica na granici s BiH, definitivno poremetila odnose i trajno narušila položaj Hrvata u toj državi. Uostalom, neka netko kaže koliko to košta, za koliko bi se godina postavilo, rekao je Barbarić.

Daniel Spajić (DP) zadovoljan je poslom koji radi hrvatska policija. Imate udruge koje dobivaju novac iz državnoga proračuna koje idu i prave vam probleme na granici, to su tzv. bubnjari, dođu na granicu i kažu da ste primijenili silu, poručio je policiji i pozvao je da „bude oštra i da čuva hrvatsku granicu“.

Dalija Orešković (Centar) ima drugačije mišljenje od desnog političkog spektra i kaže da migranti Hrvatskoj nisu prijetnja i da je tužno slušati kako se podrivaju strahovi građana uoči izbora.

Pravi problem i prijetnja su negdje drugdje, problem je što Hrvatska nije država u kojoj netko želi doći i ostati, kazala je.

Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) istaknuo je da granična policija uživa njegovo povjerenje, a da zazivanje vojske govori da im netko ne vjeruje da svoj posao rade kako treba. „Što će vojska raditi na granici, pucati po ljudima?“, upitao se.

Dario Zurovec (Fokus) smatra da je Hrvatska sama napravila određene krive poteze. Naša temeljna policija, koja se bavi migrantima, je realno potplaćena, sad smo u poziciji da MUP mora „žicati“ EU novac putem projekata, kazao je.

Rad policije pozdravlja i Emil Daus (IDS), no pita se je li ona dovoljno kadrovski i materijalno opremljena.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas