Pratite nas

Politika

DESNO: Dosta je terora Beljaka, Kapovića, Stazića… i svih onih koji i dalje žele crvenu zvijezdu petokraku!

Objavljeno

na

Stranka DESNO priopćenjem za medije izrazila je zabrinutost stanjem državnih i društvenih vrijednosti u Hrvatskoj. Navode kako su ponudili rješenja i temeljno rješenje bez kojega nema slobodne i snažne Hrvatske.

Mi u stranci DESNO smo s većim zanimanjem pratili reakcije s hrvatske političke desnice, uključujući pripadnike HDZ-a i najavljene aspirante na poziciju predsjednika stranke s deklariranih desnih pozicija u odnosu na liberalnog Plenkovića, pa sve do najmanjih inicijativa nacionalno-kršćanskog predznaka i javnih osoba i desnih medija, nego sami čin otvaranja projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture ili Beljakovo “antifašističko” političko barbarstvo.

Reakcije na te događaje dubinski su razlog naše zabrinutosti realnim stanjem državnih i društvenih vrijednosti u Hrvatskoj, a ne sami događaji, i to želimo poručiti hrvatskom narodu.

Natjecati se u iskazivanju iznenađenja, negodovanja ili zgražanja eksplozijom kulturno političkog aktivističkog primitivizma na kulturološkom izvorištu najnižih socrealističkih masovki iz obitelji bivših jugoslavenskih sletova i priredbi u čast industrijalizaciji i elektrifikaciji, nakon što trideset godina sve hrvatske politike izručuju svojim neradom i nezainteresiranošću hrvatsku Rijeku naslijeđenoj i umjetno naseljenoj strukturi koja čini manje od 15 posto građana Rijeke, licemjerno je i cinično.

Natjecati se u zgražanju i negodovanju, čuditi se crvenoj zvijezdi petokraci, protagonistima perverznog javnog profila, nadrealističkoj sceni s kombinezonima umjetno namnoženoga proletarijata, stvaranog na temeljima lažne ekonomije i s namjerom uništenja sela kao hrvatske nacionalne baštinske esencije, a ne izraziti zgražanje pred činjenicom da je trideset godina nakon uspostave samostalne Hrvatske i danas vladajuća paradigma u društvu i državi, začudna je činjenica i temeljni razlog naše zabrinutosti.

Ne može se Hrvatska uspješno obraniti pred sve učestalijim izljevima ubilačke mržnje i otvorenim pozivima na nastavak masakra nad hrvatskim narodom bez otklanjanja dubinskih političkih razloga koji pogoduju takvom divljaštvu, mržnji i ubilaštvu.

Ne možemo se iščuđavati nekakvom Beljaku, prije njega Kapoviću, Staziću, raznim Markovinama, Klasićima, Jakovinama, Pupovcima ili Porforijima i svaki put se natjecati javnim zgražanjem na sve užem medijskom i društvenom prostoru, predstavljati se nositeljima autentične nacionalno-kršćanske vrijednosti i nuditi nadu narodu vičući na nevolje, a ne uviđati činjenicu da što god snažnije i ogorčenije vičemo ili čak prijetimo nevaljalcima, da su oni sve agresivniji i društveno snažniji.

Ne mogu se problemi otklanjati baveći se posljedicama, potpuno zanemarujući uzroke. Mi u DESNO smo u svojim “Vukovarskim tezama” unazad godinu i pol dana, koje smo kandidaturom u predsjedničkim izborima jasno profilirali i oko tih polazišta okupili, mnogim kritičarima mizernih, a nama dragocjenih četiri tisuće svojevrsnih političkih vojnika, novih HOS-ovaca, s kojima upravo završavamo snažnu i pobjedničku nacionalnu infrastrukturu, jasno definirali uzročnika svih, pa i spomenutih društvenih devijacija u Hrvatskoj danas. I ponudili smo rješenja i temeljno rješenje bez kojega nema slobodne i snažne Hrvatske.

Ne može pretežita i službena državna i društvena paradigma Hrvatske biti antifašizam, a nažalost jest. Ne može današnja Hrvatska počivati na ideološko-političkoj matrici pobjednika iz 1945. godine koji se danas skrivaju pod platformom antifašizma, a očekivati afirmaciju bilo koje nacionalne ili kršćanske vrijednosti.

To se jednostavno ne može. Zato je izraz gubitništva groziti se na komunjarsku nekulturu, primitivni aktivizam vladajuće oligarhije u kulturi i medijima i provokativni performans nad hrvatskom Rijekom ili pokazivati verbalnu odlučnost prema političkim primitivcima tipa Beljaka.

Odlučnost i stvarni pobjednički potencijal mora počivati na potpunoj svijesti o uništenju antifašističkog društvenog sklopa vrijednosti i na promociji te političkom nametanju jedine stvarne razvojne i hrvatskom narodu imanentne vrijednosne platforme, a to je kršćanstvo.

To je vrijednosni temelj naših “Vukovarskih teza”, to je credo našeg političkog programa, a ovisno o razvoju te ideje, pojave kao Beljak ili primitivizam u Rijeci, bivat će sve više pojedinačni incidenti, a ne kao danas zakonitosti i svakodnevnica.

Još jednom pozivamo sve nacionalno- kršćanske skupine, organizacije i političare, prestanite se bojati osuditi zloćudnu antifašističku paradigmu i prestanite govoriti o kršćanskoj Hrvatskoj, a bježati od postavljanja kršćanstva u centar i izvorište svih društvenih vrijednosti i platforme naše slobode.

Nino Raspudić: Rijeka – europska prijestolnica torture

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Marijana Petir: Ne želim da ljevica dođe na vlast

Objavljeno

na

Objavio

Bivša europarlamentarka Marijana Petir istaknula je u utorak da na parlamentarne izbore izlazi kao nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a u 6. izbornoj jedinici te naglasila kako se na sudu još uvijek bori za stranku HSS iz koje ju je, kako je rekla, izbacio predsjednik Krešo Beljak.

“Točno je da ću biti kao nezavisna zastupnica na listi HDZ-a u 6. izbornoj jedinici. Na kraju krajeva, ja živim u Sisačko-moslavačkoj županiji i mislim da je to onda i pošten odnos prema mojim biračima jer oni znaju mene, ja znam njih i možemo računati ustvari jedni na druge”, rekla je Petir u Dnevniku HRT-a.

Potvrdila je da su joj i HDZ i Domovinski pokret ponudili suradnju i da su o tome razgovarali. Rekla je da je sa predsjednikom Domovinskog pokreta Miroslavom Škorom imala konstruktivne i prema budućnosti okrenute razgovore i da on želi dobro Hrvatskoj jednako kao i ona, ali se njihovi putevi kako to ostvariti i ciljevi i programi ipak ponešto u tom dijelu razlikuju.

Na pitanje što je na kraju presudilo u njezinoj odluci, što joj je ponudio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, Petir je odgovorila da je s Plenkovićem razgovarala o programima i projektima koji su važni za Hrvatsku, koji se podosta odnose i na sektor koji dugo prati, a to je poljoprivreda i ruralni razvoj. Smatra da u tom segmentu ima još puno posla za napraviti i da Hrvatska svoju poziciju kao države članice EU može tu iskoristiti tako da se, u suradnji s drugim državama, pomogne sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja i cijelom gospodarstvu.

Petir: Ne želim da ljevica dođe na vlast

Mislim da je ovo prijeloman trenutak za Hrvatsku i nikako ne bih željela svojim djelovanjem i svojim izlaskom na izbore pridonijeti da se glasovi od centra prema desno rasipaju. Znamo kakav izborni zakon imamo i da bi ti glasovi na kraju možda završili u rukama onih koje ne želim na vlasti. Mogu otvoreno reći da ne želim da ljevica dođe na vlast, poručila je Petir.

Na pitanje što se sad promijenilo budući da na izborima za Europski parlament nije htjela biti na listi HDZ-a, Petir je odgovorila da se tada od nje tražilo da se učlani u HDZ, što za nju nije bilo prihvatljivo.

Rekla je i da se još uvijek bori za HSS i to na Visokom upravnom sudu smatrajući da je sve što je napravio Krešo Beljak “sramotno, pogubno i vodi uništenju jedne od najstarijih stranaka u Hrvatskoj”.

“To je djelo ili nedjelo gospodina Beljaka i njegovog užeg tima koji su ustvari svi do jednog uhljebnici na listi SDP-a. SDP zna da oni ne vrijede sami po sebi ništa jer to vidite po broju glasova koje su osvojili – ja sam sama na europarlamentarnim izborima osvojila 48 tisuća glasova, a oni svi zajedno nisu bili u stanju osvojiti pet tisuća glasova. Dakle, oni SDP-u trebaju jer časno ime HSS-a u kolektivnom pamćenju hrvatskog naroda nešto znači i samo zbog toga dobivaju ta mjesta. Ali, to je izdaja i prodaja, i to je neoprostivo”, ustvrdila je Petir. (Hina)

Marijana Petir: Idem na izbore s HDZ-om

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Ministar Medved: Spremni smo na snažan obračun sa svakim oblikom koruptivnih djelatnosti

Objavljeno

na

Objavio

‘Spremni smo na snažan obračun sa svakim oblikom koruptivnih djelatnosti’, kazao je Medved u RTL-u Danas

Odluka o izborima upravo je danas stupila na snagu, ulazimo u predizborno vrijeme, jedno od najturbulentnijih do sada.

U fokus afere “Vjetroelektrane” došao je ministar energetike Tomislav Ćorić nakon što se doznalo da je upravo on, mjeseci i pol po dolasku u ministarstvo, poništio rješenje kojim se traži nova procjena utjecaja na okoliš i dao za pravo investitoru vjetroelektrane.

No premijer Plenković poručuje: Ćorić nije uteg, dapače, bit će na HDZ-ovoj listi, dok pritom ponovno ulazi u žestok sukob s predsjednikom Milanovićem.

Premijer je u obilasku terena cijeli dan, a pratila ga je reporterka RTL-a Damira Gregoret koja je u RTL-u Danas razgovarala s zamjenikom predsjednika HDZ-a Tomom Medvedom.

Na početku, reporterka RTL-a pitala je Medveda kako će nakon svega ovoga sanirati štetu.

“Što se tiče odgovornosti, to je pojedinačna odgovornost, to se ne može povezivati s HDZ-om, ni s dužnostima koje su obnašale te osobe. HDZ je promptno reagirao. Organizacije kojima pripadaju će pokrenuti stegovni postupak. Isti dan je Vlada donijela odluku da se te osobe smijene s dužnosti. Spremni smo na snažan obračun sa svakim oblikom koruptivnih djelatnosti”, kazao je Medved.

Na pitanje zašto Damir Krstičević nije htio biti na listi u 10. izbornoj jedinici, Medved odgovara:

“Krstičević ostaje u HDZ-u. Podupirat će ministra Vilija Beroša. Poznato vam je da je uslijed nesreća kao odgovoran član HDZ-a iz moralnih razloga, iako ne zbgo odgovornosti, podnio ostavku… Apsolutno će dati potporu svim nositeljima lista”, jasno će Medved.

Prije 4 godine osvojio je gotovo 33 tisuće glasova… Hoće li Vili Beroš nadoknaditi Krstičevićev gubitak?

“Ja sam uvjeren da će kao i u svim drugim jedinicama, kolega Vili Beroš uz potporu svih biti pobjednik na izborima. General Markač neće biti na listi, ali daje punu podršku HDZ-u”, istaknuo je zamjenik predsjednika HDZ-a.

Medved će nositi listu u 7. izbornoj jedinici. S njim na listi bit će i Tomislav Ćorić čija se uloga proteklih dana problematizira i oko vjetroelektrana i oko memoranduma…

“Tomislav Ćorić je kolega, izrazito uspješan ministar, a cjelokupna lista za 7. izbornu jedinicu biti uskoro objavljena. Uvjeren sam da će svi na listama HDZ-a biti prepoznati, kao jamac rješavanja svih izazova pred nama”, poručio je na kraju razgovora za RTL Tomo Medved.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari