Connect with us

Politika

Deur: Hrvatska 91 kao Ukrajina danas. Oni koji govore protiv pomoći Ukrajini ne razumiju vrijednosti Domovinskog rata

Objavljeno

-

Ante Deur, saborski zastupnik & hrvatski branitelj Vukovara: Milanović bi mogao pitati svog ministra Kotromanovića na koji je način i od koga Hrvatska vojska bila pripremana i obučavana za Oluju. A i trebao bi imati bar malo empatije za Ukrajinu – jer mrak i zlo napadaju ukrajinski narod, kao što su mrak i zlo napadali i hrvatski narod! Upravo smo mi Hrvati prošli ono što sada prolaze Ukrajinci. Cijeli demokratski i civilizirani svijet pomaže Ukrajini, iskazuje solidarnost. To je svjetlo. I tko god podupire ili relativizira svirepu rusku agresiju – to je mrak! Neshvatljivo mi je ovo što čine Milanović i njegovi zastupnici u Saboru RH… I činjenica za koju oni ne znaju ili ne žele znati: ako bi na obuku ili vježbu u Hrvatsku došao samo vod, onda po zakonu to može odobriti ministar obrane, nije potrebna suglasnost predsjednika RH. Potrebna je ako je riječ o satniji ili bojni, komentirao je Deur.

‘Način na koji predsjednik i oporba komuniciraju pokazuje da ne razumiju što ukrajinski narod prolazi’

HDZ-ov Ante Deur slaže s Plenkovićevom ocjenom da su oporbeni zastupnici trabanti.

– Prošli smo Domovinski rat i zato nakon 30 godina ne smijemo biti narod bez empatije. Ja kao hrvatski branitelj suosjećam s onim što ukrajinski narod prolazi u agresiji Rusije, a način na koji predsjednik države i pojedini čelnici oporbe komuniciraju pokazuje da ne razumiju i da nisu živjeli uz svoj narod ni imali empatiju koju smo mi tada imali kroz vapaj, bez oružja, bez vojnog znanja, s takvim agresorom. Kao članica NATO-a i EU, ali i narod koji je prošao mrak, zlo, agresiju, dužni smo pokazati empatiju. Zato mi nije jasan način na koji poruke šalju i predsjednik države, a i njegovi zastupnici u Saboru – rekao je.

Ako je riječ samo o vodu koji bi došao na obuku, onda po Zakonu o obrani može odlučivati ministar obrane i suglasnost predsjednika tu nije potrebna, a ako je riječ o satniji ili bojnoj, onda je potrebna suglasnost i Sabora i predsjednika, istaknuo je. – A predsjednik može pitati svog ministra Kotromanovića na koji način je hrvatska vojska bila pripremana i obučavana za Oluju. Mi ovdje imamo svjetlo i mrak. Hrvatska Vlada je u forumu svjetla kao suosjećajnosti i realnosti kroz ono što prolazi hrvatski narod. Jasno je da cijeli Zapad pomaže Ukrajini, a ne na strani agresora i onoga što radi Rusija, poput onoga što smo mi prošli od Slobodana Miloševića i Rusije. Mrak je sila i agresor, bez obzira na to otkuda dolazi i sve ono što daje podršku agresoru pokazuje stranu mraka. Nema potrebe nikoga imenovati, ali tko god pokazuje podršku agresoru to je mrak jer ukrajinski narod napada mrak, kao što je i hrvatski narod napadao mrak – rekao je naglasivši kako u Hrvatsku ne bi došla čitava vojska nego ljudi koji bi bili obučeni da bi mogli obučavati svoje vojnike u Ukrajini.

– Predsjednik bi morao imati empatiju zbog svega što je prošao njegova narod i da je sada pokaže za ukrajinski narod – rekao je Deur.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari