Deur savjetnik – Prvi radni dan predsjednica Grabar Kitarović posjetit će branitelje u Savskoj

0

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, doznaje Večernji List, prvog će radnog dana na Pantovčaku posjetiti hrvatske branitelje koji pred Ministarstvom branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu prosvjeduju već 4 mjeseca. Ona je kao kandidatkinja stalno davala potporu braniteljima, no ovo će biti njezin prvi posjet prosvjednicima kao nove predsjednice RH.

Predsjednica će imenovati i savjetnika za branitelje, a to će biti kako se i spominjalo, Ante Deur.

savska 66 kolinda

Deur je bio i ostao izbor predsjednice, a o detaljima ćemo definirati odmah nakon primopredaje dužnosti, potvrđuju u Uredu predsjednice RH. Postojala je, naime opcija da Deur ne bude savjetnik, nego predsjednik Savjeta za branitelje, što bi bila volonterska funkcija, jer je i Savjet vanjsko savjetodavno tijelo. Čini se da je odlučeno da Deur ipak bude formalni savjetnik, čime predsjednica braniteljskoj populaciji daje očekivani dignitet, no da bi Deur mogao biti savjetnik u statusu “volontera”, što, međutim isključuje savjetničku plaću. No, braniteljima je važnije da on ima status savjetnika, a i sam Deur ima vojnu mirovinu, jer ga je MORH umirovio 2000. Ovakav izbor pozdravit će braniteljske udruge, posebice branitelji koji već četiri mjeseca prosvjeduju u Savskoj jer je Deur bio jedan od organizatora prosvjeda.

Deur je predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba, rođen u Stankovcima 1971. pored Šibenika, s nepunih 20 godina javlja se u Specijalnu policiju u Rakitju, ratuje u Slavoniji, preživljava pakao Vukovara te poslije Zadra i južnog bojišta. Sa suprugom i sedmero djece, u dobi od tri do 18 godina, živi u zagrebačkim Sesvetama.

[ad id=”40551″]

facebook komentari