Connect with us

Iz Svijeta

Deutsche Bahn naručio superbrze vlakove za dvije milijarde eura

Objavljeno

-

Foto: EPA

Njemačko državno željezničko poduzeće Deutsche Bahn objavilo je u srijedu da je naručilo 73 nova superbrza ICE vlaka, vrijedna dvije milijarde eura.

Narudžba uključuje 56 vlakova tipa ICE L koje će isporučiti španjolski proizvođač Talgo, a u početnoj će fazi voziti na liniji između Berlina i Amsterdama, maksimalnom brzinom od 230 kilometara na sat.

Naručeno je i 17 vlakova tipa ICE 3neo koji mogu razviti brzinu do 300 kilometara na sat i već povezuju velike njemačke gradove, poput Berlina i Muenchena. ICE 3neo proizvodi Siemensov Mobility.

Deutsche Bahn predstavio je javnosti Talgov ICE L u rujnu prošle godine, kada je naručio 23 vlaka s rokom isporuke u listopadu 2024. godine.

Novonaručenih 56 vlakova trebalo bi biti pušteno u promet 2026. godine, istaknuli su u Deutsche Bahnu, dodavši da bi svi vlakovi ICE L trebali biti isporučeni do 2030.

Zahvaljujući najnovijoj narudžbi prosječna starost flote superbrzih vlakova trebala bi se do 2030. spustiti sa sadašnjih 18 na 12 godina.

“Deutsche Bahn iz temelja će se pomladiti u idućih godinama”, rekao je direktor međugradskog prijevoza Michael Peterson. “Već od ove godine stizat će nam u prosjeku po tri nova ICE vlaka mjesečno”, dodao je Peterson. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas