Pratite nas

Vijesti

Devastiranje osmrtnica u Sotinu ubijanje je već ubijenih Hrvata!

Objavljeno

na

Srbijanski ‘komšije’, iako su sigurno morali znati za mjesto zločina, šutjeli su o tome pune 22 godine!? Ali zato znaju oni nešto drugo jer ni mrtvima ne daju mira; figurativno rečeno ubijaju ih ‘srpski komšije’ po drugi put jer „BOG PRAŠTA, SRBI NE“ … praštaju ni mrtvima! Neposredno dva dana prije ukopa rastrgane su i pobacane sve osmrtnice s mjesta za oglašavanje a dan poslije ukopa to isto je učinjeno i s autobusne stanice s tim da je divljački razbijena i kompletna stanica.

Sotin sa 60-postotnim većinskim hrvatskim stanovništvom nije uživao naročitu podršku jugoslavenskih vlasti. No, marljivi Sotinčani nisu se dali pokolebati ni u gospodarskom, a tako i u nacionalnom pogledu.
Sotin se 1991. godine našao na udaru velikosrba kao jedno od mjesta gdje se čuvala hrvatska samosvojnost.
Prema popisu pučanstva iz 1991. g. u Sotinu, prigradskom naselju Vukovara živjelo je 59,6% Hrvata, 3,3% Mađara i 28,1% Srba; dakle, Hrvati su bili apsolutna većina (Izvor: ‘Stanovništvo Vukovara i vukovarskog kraja’, Alica Wertheimer-Baletić, Zagreb 1993.).

 

Nakon okupacije Vukovara Sotin je sasvim izmijenio svoju demografsku sliku, agresijom srbo-četničke vojske, dakle, ratnim zločinom, postao je etnički čisto, 100% srpsko naselje. Za vrijeme te, srbo-četničke agresije poginulo je i ubijeno 64 mještana mahom nedužnih civila, a na popisu zatočenih i nestalih osoba još i danas se nalazi 18 Sotinjana.
O masovnim grobnicama kod Sotina nezainteresirana hrvatska istražna tijela doznala su tek na temelju svjedočenja osobe iz Srbije, a ne Bajićeva DORH-a, protiv koje srbijansko a ne hrvatsko Tužiteljstvo za ratne zločine provodi istragu zbog sumnje na kazneno djelo ratnog zločina počinjenog u Sotinu 1991.g.

 

Konačno, njihova tijela su ekshumirana, dakle, poslije dugog niza godina i to privatne, a ne službene potrage odnosno tek nakon što je jedna od osumnjičenih osoba za taj ratni zločin, koja se tada nalazila u zatvoru u Srbiji, došla na mjesto zločina i pokazala gdje treba kopati.
Ubrzo je pronađena primarna grobnica, a odmah zatim i sekundarna koja se nalazila u krugu nekadašnje klaonice, a gdje su posmrtni ostaci ubijenih mještana Sotina bili pomiješani sa životinjskim ostacima kako bi se zločin prikrio; morbidno!
Naglasivši prilikom ukopa, 14. listopada og., da mještani Sotina svoje najmilije traže godinama na miran i ne nasilan način, nadbiskup Hranić kazao je kako se ‘manje od toga jednostavno ne može tražiti’, niti se može odustati od daljnje potrage za preostalim nestalim mještanima Sotina….

 

Srbijanski ‘komšije’, iako su sigurno morali znati za mjesto zločina, šutjeli su o tome pune 22 godine!?

 

Ali zato znaju oni nešto drugo jer ni mrtvima ne daju mira; figurativno rečeno ubijaju ih ‘srpski komšije’ po drugi put jer „BOG PRAŠTA, SRBI NE“ …praštaju ni mrtvima!
Neposredno dva dana prije ukopa rastrgane su i pobacane sve osmrtnice s mjesta za oglašavanje a dan poslije ukopa to isto je učinjeno i s autobusne stanice s tim da je divljački razbijena i kompletna stanica.
O tom morbidnom i barbarskom činu primitivne i nekulturne srpske manjine mahom su šutjeli i šute svi hrvatski mediji, osim ‘desničarskih’ portala, a šute i grlati i nadobudni hrvatski političari (zajedno s Pupovcem), koji danima galame o zakonitom postavljanju ‘ćirilice’.
Pa, neka se Josipović zbog problema sa srpskom manjinom ugleda u Putina ako ima m..a!
Dana 4. veljača 2013. g., Vladimir Putin, ruski predsjednik, obratio se Dumi (ruski parlament), te je održao govor o napetosti s manjinama u Rusiji, ponovimo još jedanput:
„U Rusiji žive Rusi.
Bilo koje manjine, u bilo kojem mjestu, ako žele živjeti u Rusiji, raditi i jesti u Rusiji, trebaju govoriti ruski i trebaju poštivati ruske zakone. Ako oni vole šerijatsko pravo, onda ćemo ih savjetovati da idu na ona mjesta gdje je to državni zakon.
Rusija ne treba manjine.
Manjine trebaju Rusiju, a mi im nećemo dati posebne povlastice ili pokušati promijeniti naše zakone kako bi odgovarale njihovim željama, bez obzira kako glasno viču ‘diskriminacija’.

 

Na nama je da se naučimo, gledajući samouništenje u Americi, Engleskoj, Nizozemskoj i Francuskoj, ako želimo preživjeti kao nacija.
Ruski običaji i tradicija nisu kompatibilni s izostankom kulture ili primitivnih načina života u većine manjina. Kada časno zakonodavno tijelo razmišlja o usvajanju novih zakona, mora prvenstveno imati na umu nacionalni interes obzirom da manjine nisu Rusi.“
Političari u Dumi su priredili Putinu pet minutne ovacije; sapienti sat!

dnevno.hr

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Uhićenje Hamdije Abdića ‘Tigra’ samo alibi za pogrom hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Nakon izricanja presude hercegbosanskoj šestorci te u iščekivanju posljedičnog pogroma hrvatskih branitelja u BiH, svjedočili smo trima slučajevima koji bi trebali pokazati navodnu nepristranost bh. pravosuđa, piše Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Tako je na području Konjica uhićeno 13 Bošnjaka koji se sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u toj općini, a potom i četvorica Srba za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima Donjeg Vakufa. Jučer je, pak, u Bihaću uhićen Hamdija Abdić zvani Tigar koji se sumnjiči za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića. Da je riječ o farsi govori činjenica da nije uhićen glavni čovjek tzv. ARBiH u Bihaću, zapovjednik 5. korpusa Atif Dudaković s kojim je general Šantić sjedio prije nego što je „odveden“.

Kako se bliže božićni blagdani, a time se rapidno povećava i mogućnost uhićenja hrvatskih branitelja, čini se kako bh. pravosuđe posljednje poteze vuče kako bi kasnije moglo kazati: „vidite da nismo selektivni, ne hapsimo samo Hrvate, pa priveli smo i 13 Bošnjaka iz Konjica, četvoricu Srba iz Mrkonjić Grada, pa čak i Hamdiju Tigra“.

Perfidna je to igra bh. pravosuđa koje kontroliraju bošnjačke političko-obavještajne strukture.

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Hrvatima se danas konstitutivnost ne može tek tako oduzeti jer još uvijek postoji veliki broj pojedinaca i organizacija koji bi se tomu žestoko usprotivili. Zbog toga se taj proces i pretvorio u mrcvarenje. No, aktiviranjem stotina optužnica protiv vojnog i političkog rukovodstva bosanskohercegovačkih Hrvata iz posljednjeg rata, doći će do novog (i posljednjeg?) vala odlaska Hrvata iz BiH.

Hrvati s razlogom ne vjeruju bh. pravosuđu koje Hrvate sudi po jednom, strožem, a Bošnjake po drugom, blažem, kaznenom zakonu. To je upravo ono što bošnjačka struktura i želi postići: njima je upravo cilj da Hrvati napuštaju BiH, a ne da im se sudi u BiH. Oni, naime, ne žele da Hrvati odsluže svoje kazne i ostanu u BiH, jer bi tako dobili stotine osoba koje bi se sutra mogle pobuniti protiv velikobošnjačke hegemonije.

Puno je pametnije, rezoniraju bošnjačke strukture, Hrvatima zaprijetiti optužnicama, neke nepravedno osuditi i time poslati poruku svima ostalima: bježite odavde dok još možete!

U cijeloj toj igri Hrvati su potpuno nespremni, ljudi su prepušteni sami sebi, te zbog nepostojanja bilo kakve strukturalne pomoći, radije biraju napuštanje BiH, nego ulazak u kafkijanske procese koji mogu skončati samo onako kako je skončao i proces Slobodana Praljka u Haagu.

Hrvati danas moraju biti organizirani i suglasni oko osnovnih problema s kojima se kao narod suočavaju u BiH: ne smije biti pregovora o konstitutivnosti vlastitoga naroda i ne smije biti kompromisa o procesuiranju branitelja.

Bosna i Hercegovina kakvu danas imamo nije onakva država kakvu želimo. Ako se Hrvati u današnjoj BiH ne osjećaju sigurno i slobodno, čemu onda služi takva BiH? Hoće li Hrvati i dalje nastaviti graditi monstruma koji jede njihove ljude, ili će se možda posvetiti zaštiti vlastitoga naroda, a o BiH neka skrbe oni koji su ju pretvorili u ono što je danas: dvije države pod jednim krovom, jedna za Srbe a druga za Bošnjake u kojoj su Hrvati očigledni višak!

Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari