Connect with us

Komentar

Devet država EU: Za nas 8.5. nije dan oslobođenja, već zamjena jednog totalitarizma s drugim!

Objavljeno

on

Demokracija se u Hrvatskoj štitila nasiljem

Bugarska, Češka, Estonija, Mađarska, Letonija, Litva Poljska, Rumunjska i Slovačka – devet država EU potpisalo je izjavu u kojoj se kaže kako za njih 8. svibnja “nije dan oslobođenja, već zamjena jednog totalitarizma drugim”. Nacionalsocijalizam zamijenjen je komunizmom. Zašto među potpisnicima nema Hrvatske?

Svima je jasno – Hrvatska je poslije 2. svjetskog rata živjela u demokraciji, i to demokracji koju je vlast odlučno štitila progonima onih koji su joj se protivili, logorima, zatvorima, mučenjima i ubijanjem.

Demokraciju su besprijekorno branili i mediji koji su žigosali nedemokratske pojave i ljude koji su je ugrožavali, stvarajući kult Partije i Tita koji su je utjelovljavali.

Javnom su tužiteljstvu olakšavali posao jer su se optužnice protiv tisuća političkih nepoćudnika, među njima Marka Veselice, Vlade Gotovca, Dražena Budiše, Ivana Zvonimira Čička, Franje Tuđmana, Joze Ivičevića… jednostavno mogle prepisivati iz novina.

Mediji tu tradiciju nastavljaju i danas, kada demokraciju štite i tako što gotovo svi osim dva-tri portala koji ne pripadaju mainstreamu, prešućuju spomenutu izjavu. Tako je očito zašto Hrvatske nema među potpisnicama.

Milan Ivkošić / Večernji list

Zbog čega Republika Hrvatska nije potpisala Izjavu o svršetku II. svjetskog rata?

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari