Pratite nas

Dijaspora zahtijeva osnivanje braniteljske vojske koja će biti u pripravnosti

Objavljeno

na

hv 3

Postrojbe Hrvatskih branitelja su nam potrebne u slučaju bilo kojeg iznenadnog napada na Hrvatsku iz brloga vjekovnih hrvatskih neprijatelja Srbije i Italije.

Prenosimo vam pismo Hrvatske akademske zajednice Domovine i dijaspore, sa sjedištem u švicarskom Baselu, koje se odnosi na želju iste udruge za formiranjem i jedne nove naoružane postrojbe hrvatskih branitelja, sa zadaćom zaštite hrvatskih građana od bilo kakvih vanjskih ili unutarnjih prijetnji.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Drage i poštovane Hrvatske braniteljice i Hrvatski branitelji!

Hrvatska akademska zajednica domovine i dijaspore moli sve hrvatske udruge proizašle iz Domovinskog obrambenog rata protiv srpske genocidne agresije na domovinu Hrvata, da osnuju naoružanu postrojbu pod jednim od niže predloženih naziva. Smatramo da je ista sada i ubuduće potrebna u Republici Hrvatskoj i u Republici BiH. Na primjer:

TERITORIJALNA STRAŽA HRVATSKIH BRANITELJA ili

POČASNA TERITORIJALNA STRAŽAHRVATSKIH BRANITELJA ili

HRVATSKA STRAŽA BRANITELJICA i BRANITELJA HRVATSKE.

Izaberite vi najbolji naziv oružane postrojbe prema nazivima sličnih postrojbi koje su Hrvati imali kroz povijest do našeg vremena uz uvjet da naziv najbolje odgovara svojoj svrsi i namjeni.

Povijesni nazivi naoružanih postrojba, koje su čuvale hrvatski narod od svih zala

Podsjećamo vas razvojačene hrvatske braniteljice i hrvatske branitelje na povijesna imena hrvatskih postrojbi koje su u nevolji branile narod hrvatskih sela i krajeva, mjesta i gradova od neprijatelja izvana i iznutra. Takve zaštitne postrojbe su bile:

Pučki ustaše, od 4. stoljeća (navodi Ferdo Šišić), Gusari (knez Domagoj), uskoci, senjski uskoci, seoske i mjesne patrole (razni povijesni izvori), pučki ustaše (1905. navodi Ivan Košutić), rakovički ili Kvaternikovi ustaše 1871. (navodi August Cesarec), seoske, mjesne i gradske straže Hrvatske seljačke stranke (Radić, Maček, itd.), općinski panduri ili redari, hrvatska teritorijalna obrana za vrijeme Socijalističke Republike Hrvatske (rasformirao komunist Ivica Račan i predao oružje neprijateljskoj JNA).

K tome su postojale dragovoljne posve civilne službe: poljari, šumari, nadzornici poljskih puteva i kanala, seoski i mjesni starješine, itd. Svi su oni bili naoružani od batine do kubure i austrijskih karabina.

photo-region-hrvatska-hrvatski_branitelji-Hrvatski_branitelji_03_u_385475646

Dakle, Hrvatska je uvijek imala pored regularne vojske i regularne policije još jedan ili više oblika oružanih postojbi u civilu ili u specijalnim odorama (Gradska straža) za zaštitu ljudi i svih dobara, a sada Hrvatska nema jake regularne vojne postrojbe, nego se oslanja na NATO. Upitne su i izvanredno jake policijske postrojbe pa se Hrvatska oslanjala na međunarodni institucije kao što je Interpol. Današnja Republika Hrvatska nema niti jednu zaštitnu postrojbu u smislu gore spomenutih. Ima zaštitare političara, ali to su najizvježbaniji prefesionalci.

Srbija je uvijek bila, jest i ostaje najveći hrvatski neprijatelj

Svjedoci smo da je najveći hrvatski neprijatelj Srbija naoružana do zuba, drži okupirano lijevo Hrvatsko podunavlje i ne vraća ga. Politika u Hrvatskoj ne brine dovoljno o čuvanju hrvatskog prostora. Kroz obe Jugoslavije Srbija nam je otela vjekovni Hrvatski Srijem do ušća Save u Dunav, a Crna Gora nam je otela Boku Kotorsku ponajjaču hrvatsku kolijevku. Političari Hrvatske nisu ništa, baš nista poduzeli, da ono “ŠTO JE NAŠE, DA NAŠE OSTANE I U DAN HUD I CRN” (Nazor, ulomak iz Šikare, spjevane upravo u vrijeme srpske i crnogorske otimačine hrvatskog prostora).

Već 23 godine Srbija drži okupirano Hrvatsko Podunavlje na lijevoj obali

U zadnjem srpskom genocidnom i agresorskom ratu na Hrvatsku, kojeg mi pogrešno nazivamo Domovinski rat i time štitimo genocidne i agresorske Srbe, okupirali su Srbi oko 1000 km/2 lijevog Hrvatskog Podunavlja, Slovenci Svetu Geru, Bošnjaci Zavalje i oko Martin Broda, a o povratku okupiranog Hrvatskog Podunavlja, Svete Gere i Zavalja…političari u Hrvatskoj šute.

Srbija može svakog dana napasti Hrvatsku, čak se i sprema na takav zločin novim SANU-memorandumima, obnovom četništva i pjesmama: “I kad postanemo Evropa // Klat ćemo Hrvate // Do srpske granice svete..”. Tako pjevaju ovih dana srpski politički pobjednici. Milorad Dodig na svoj način prijeti, odvođenjem Republike Srpske s desnom Hrvatskom Posavinom u Srbiju. Novoizabrani srpski čelnik Aleksandar Vučić je ovih dana izjavio preko javnih medija da su Ogulin i Karlovac srpski gradovi. Sada taj novoizabrani srpski čelnik Aleksandar Vučić je potencijalna opasnost za Hrvatsku, a starica Vesna Pusić mu se podređuje tropoljupcem.

Srpski fašistički četnici i hrvatski komunisti zajedno slave obljetnice

U Hrvatskoj velečetnik Milorad Pupovac slavi četničke jubileje u Srbu i pridružuju mu se hrvatski komunisti, agnostici i protuhrvati poput Vesne Pusić i Ive Josipovića, koji u Srbu hvali petokraku. Pritom vrhovni zapovjednik HV-a i predsjednik RH Ivo Josipović policijski izolira Hrvatske branitelje, koji su mirnim prosvjedom pokušali ukazati ne nepoželjne manifeste srbskog četništva i komunističke petokrake. Jedino su Slunjani omeli četnički dernek i nogirali Pupovca u Veljunu!

Isto sa slavljem četničkog jubileja na pokolju mirne osmeročlane hrvatske obitelji Mravunac i kažnjavanja četnika za taj zločin, pokušao je velečetnik Milorad Pupovac s dernrkom u Veljunu pa su ga omeli, nogirali i spriječili veterani Hrvatskog domobrana grada Slunja uz pomoć Hrvatskih branitelja iz Slunja.

Svi mediji u Hrvatskoj su stali uz Milorada Pupovca i pokrenuti su sudski postupci protiv hrvatskih branitelja, protiv invalida iz Domovinskog obrambenog rata, gospođe Lugarić i protiv predsjednika udruge Hrvatski domobran – Dragana Hazlera. Hrvatski sud nije kaznio tužene jer su bili u pravu rastjerati srpske fašističke četnike u Veljunu. Koliko u Hrvatskoj imamo sudova, koji osuđuju fašističke četnike Titove/Marxove koljače Hrvata?! Vrlo malo ili nimalo.

Pravosuđe u Hrvatskoj dozvoli međunarodnu kriminanizaciju hrvatskog pozdrava!

Svjedoci smo ovih dana da je FIFA kaznila hrvatskog nogometaša jer je pozdravio publiku s najljepšim starodrevnim hrvatskim pozdravom “Za dom spremni!” Taj stari hrvatski pozdrav je toliko lijep, da su ga rabili i ustaše za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Hrvatsko pravosuđe dozvoli da FIFA napravi od najljepšeg hrvatskog pozdrava međunarodno kažnjivi premet. Pitamo se što je sljedeće za listu zabrane u Hrvatskoj? Zabranjen je ustaški pravopis, koje je stvorio “ustaša” Ljudevit Gaj, Zabranjen je starodrevni “ustaški” pozdrav “Za dom spremni”! Sad valjda slijedi zabrana “ustaškog” pozdrava “Hvaljen Isus i Marija” i zabrana spomena BOGA jer su ustaše zazivale BOGA u pomoć.

Pravosuđe u Hrvatskoj nije Hrvatsko pravosuđe jer ne štiti Hrvate!

Pravosuđe u Hrvatskoj, koje zabranjuje starodrevni hrvatski pozdrav dozvoljava i promiče uporabu srpske ćirilice, pod kojom se je pjevalo u Hrvatskoj za vrijeme srbske okupacije: “Slobodane, šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate.” Pod srpskom ćirilicom silovali su srpski četnici oko 3.000 Hrvatskih majka i djevojaka. Nijedan srpski silovatelj hrvatskih majka, supruga, djevojaka i djevojčica nije kažnjen od Pravosuđa u Hrvatskoj.

Svi su oni bili označeni srpskom ćirilicom. Pod tom nasilnom srpskom četničkom ćirilicom ubijeno je 402 hrvatske djece.

Srpskom ćirilicom označene su srpske ubitačne mine, od kojih svakog dana pogibaju hrvatski vaditelji mina, hrvatska djeca, domaće i divlje životinje i zemlja se ne može obrađivati. Pod srpskom ćirilicom pjevaju Srbi u Hrvatskoj: “Bože spasi, bože hrani, srpske zemlje srpski rod”. Po ovoj himni, Hrvatska je srpska zemlja.

HTV, napose PRIZMA neštedimice vrijeđa Hrvatski narod s pozicija srpske nacionalne manjine. Čak u uvodu se prijeti – kome: Hrvatima. Još dalje u vrijeđanju Hrvata ide srpska novina “Novosti”. Po svemu sudeći, Hrvati se trebaju podrediti srpskoj nacionalnoj manjini.

Hrvatsko pravosuđe je gluho, slijepo i nemarno, kad je u pitanju bilo koja zaštita Hrvata, a zalaže se za zaštitui srpskih zločinaca. Obznanilo je “aboliciju i amnestiju” srpskim zločincima, uključuje ih u sve hrvatske vlasti (Stanimirović), a četnik i velikosrpski nacionalist Milorad Pupovac ide po “ključu” u parlament EU. U bivšoj hrvatsko-Mađarskoj Bačkoj, Banatu i u Hrvatskom Srijemu nema nijednog hrvatskog zastupnika u vlastima Srbije – niti po izboru niti po “ključu” kao Milorad Pupovac u Hrvatskoj.

Pravosuđe u Hrvatskoj nije još nikada zatražilo izručenje Srpske krajiške vlade i generalštaba iz Beograda, niti zločinca i lažnog svjedoka protiv Hrvata Savu Štrbca niti ozbiljno traži od Australije izručenje posredstvom Interpola “drugog” Miloševića – kapetana Dragana.

Pravosuđe u Hrvatskoj dozvoli da Srbija kindapira, zatvara i muči hrvatske branitelje. Veljko Marić, 12 godina robuje u Srbiji, a srpski ubojice, pljačkaši, mučitelji, silovatelji Hrvatica šeću po Hrvatskoj, grade im se nove kuće i dobivaju novčane i druge potpore.

Hrvatska treba pomoćne postrojbe iz redova hrvatskih braniteljica i branitelja

Kad bi postojale odgovarajuće postrojbe Hrvatskih branitelja ne bi četnik Milorad Pupovac i crvena Marina Lovrić Merzcel iz Siska (poznata po raskoši poput skupe limuzine i skupih crvenih derneka) niti udbaš Stjepan Mesić ni Golootočki sin Ivo Josipović slavili i to zajednički: fašističko četništvo i marksistički genocidni komunizam sa zvijezdom petokrakom – u Srbu, u Brezovici, u Kumrovcu i titovanje u najljepšem dijelu Zagreba na Trgu Hrvatskog narodnog kazališta, kojeg su komunistički zločinci preimenovali u Trg maršala Tita.

To je hrvatska nacionalna sramota, poniženje i uvreda svih poštenih Hrvatica i Hrvata da Republika Hrvatska njeguje kult komunističkom velezločincu Titu, desetom na listi najvećih zločinaca u svijetu 20. stoljeća ili četvrtom najvećem zločicu u Europi: Hitler, Staljin, Lenjin, Tito, Berija…

Postrojbe Hrvatskih branitelja su nam potrebne u slučaju bilo kojeg iznenadnog napada na Hrvatsku iz brloga vjekovnih hrvatskih neprijatelja Srbije i Italije. Mi zaboravljamo da u Italiji djeluju revanšistička društva: Nostra Istia, gradsko poglavarstvo talijanskog Zadra “ZARA italiana”…

Dok nam stignu UN ili EU, odnosno NATO trupe, može do zuba naoružana i uvježbana srpska četničko-fašistička vojska pregaziti pola Hrvatske, razarati sela i gradove, ubijati ljude i silovati žensku hrvatsku čeljad.

Da nas ovakvi ekscesi ne bi neugodno iznenadili Hrvatski branitelji moraju biti uvijek spremni braniti dom i domovinu Hrvatsku za što treba naoružanje, a ne goloruki.

Imamo unutrašnjih problema, koje treba sprječavati

Unutar granica Republike Hrvatske imamo raznih slučajeva kriminala, počevši od rasprodaje droga čak pred školama, krađe obiteljskih stanova za vrijeme ljetovanja i drugih izbivanja, krađa banaka, trgovina, itd. Za sprječavanje takvih kriminalnih zločina može biti od goleme pomoći naoružana postrojba hrvatskih braniteljica i branitelja.

Ima mnogo raznih promašaja i pogrješaka, koje naoružana postrojba može ispraviti

U ovome zamolbenom podnesku za hrvatske braniteljske udruge za osnivanje naoružane postrojbe izneseno je samo nekoliko primjera za potrebne djelatnosti, a vi Hrvatske braniteljice i branitelji znadete najbolje, gdje ćete i kako ćete djelovati za zaštitu Hrvatskog naroda i sebe u sustavu Hrvatskog naroda. Želimo vam uspjeh u opisanom potrebnom ustrojstvu.

Uz izraze osobitog poštovanja, najljepše hrvatske pozdrave i želje za ovaj i svaki uspjeh!

Mr.sc. Dragan Hazler u ime HAZUD-a i osobno

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Politika

Vlaho Orepić: Resetiranje MOST-a na polazne postavke je nužnost

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik Vlaho Orepić  nakon što je jučer istupio iz Mostova saborskog kluba, danas je preko facebooka uputio poruku Boži Petrovu i Nikoli Grmoji.

“Dragi ljudi, Žao mi je što su g. Petrov i g. Grmoja i dalje ustrajni u nepoduzimanju konkretnih koraka u smjeru nužnih promjena u MOST-u, kojih su sigurno svjesni, kao što su to i svi članovi predsjedništva, kluba zastupnika, i glavnog odbora MOST-a.

Komunikacija koja se zasniva na čuđenju i povezivanju moje odluke o istupanju iz kluba zastupnika uz, kako kažu, moje želje, strasti i ambicije, predstavlja neiskren i nekorektan pristup cijelom događaju.

Ne želim sudjelovati u “popularnom” političkom komuniciranju, na kojem, nažalost, i dalje inzistiraju, a koji se sastoji od tematske površnosti i osobne diskreditacije “druge” strane. Ni jedna odgovorna politika ne može se zasnivati na “SLUČAJNIM” a pogotovo ne na netočnim insajderskim informacijama kojima se netko osobno nastoji diskreditirati.

Bilo kako bilo, resetiranje MOST-a na polazne postavke je nužnost, a moj postupak je motiviran samo i isključivo tom potrebom. Kalkulacije nekakvim urotama i osobnim ciljevima samo je bijeg od odgovornosti onih koji za tim posežu. Ljude koji su mi dali povjerenje nikada neću iznevjeriti i ova moja odluka na tom je tragu!”

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari