Pratite nas

Vijesti

‘Dijete sam samohranog roditelja sedmeročlane obitelji! Dobio sam otkaz jer sam net.hr-u rekao da mi smeta baner PROTIV BUDALA’

Objavljeno

na

Nakon dvodnevne torture i šoka koji traje i danas, panike cijele obitelji i kolega na poslu muka nije privedena kraju već je naš čitatelj dobio izvanredan otkaz. “Izvaredni otkaz sad povlači i pitanje moje životne egzistencije, stanovanja, školovanja, brige o obitelji jer sam i sam dijete samohranog roditelja već 20 godina u sedmeročlanoj obitelji.”, zaključuje naš preplašeni čitatelj.

Uoči referenduma kojim se ustavno definirao brak u hrvatskom društvu, podjela je bila osjetna. Svoju stranu zauzeli su političari, javne osobe, svi oni za koje ne znamo, kao i oni za koje znamo tko su osjetili su potrebu izreći svoj stav o referendumu. Kako to obično u Lijepoj našoj biva brojni aktivisti prije referenduma izjasnili su se PROTIV. Među njima su se našli Alka Vuica, Barbara Nola, Iva Šulentić, Severina, Mile Kekin i mnogi drugi. Jednako tako, brojne javne ličnosti obznanile su da će glasovati za. Marko Perković Thompson, Dario Šimić, Tomislav Bralić, Hrvoje Hitrec i mnogi drugi objasnili su radi čega će podržati inicijativu ‘U ime obitelji’.

Osim što se podijelila javnost, učinili su to i mediji. U to vrijeme javio nam se čitatelj koji je na portalu Net.hr, u srijedu 27. studenog, primijetio natpis ‘PROTIV BUDALA’, označen prepoznatljivom bojom onih koji su građane pozivali da na referendumu glasaju protiv. “Na rigidnost hrvatskih portala kontaktirao sam hrvatsku policiju, ali oni ne reagiraju”, rekao nam je čitatelj koji je uspio pohraniti fotografiju kao dokaz ovoga čina.

No, čini se kako reakcije na referendum ne jenjavaju pa nam se čitatelj Benedikt, čiji su podaci poznati redakciji, ponovno obratio. Tek kada je izašao iz pritvora, vidio je da je jedino naš portal pisao o slučaju sa spomenutim natpisom te je s nama odlučio podijeliti svoju priču koja se počela događati kobnog 28. studenog, a do danas se nastavlja. Benedikt je, kako kaže, reagirao telefonski na baner ‘PROTIV BUDALA’. Poslije toga, 28. studenoga, bio je pritvoren na 35 sati zbog ukazivanja i primjedbe, ali i zamolbe za uklanjanjem banera kojega je objavio spomenuti medij.

“Nakon primjedbe info službi i ne spajanja s programerom koji radi takve stvari, tj. postavlja banere, nakon 15 minuta nazvala me tajnica i rekla da netko želi pričati sa mnom. S druge strane bio je predsjednik uprave grupacije pod kojom je i navedeni portal, predstavio sam se imenom i prezimenom te uputio primjedbu da je sramotan baner postavio na portal i da me vrijeđa kao čitatelja i korisnika te da nije u redu ako opravdava taj sramotan čin. Osvrnuo sam se na neobjektivnosti portala. Nakon moje prosvjedne note vezane na navedeni baner, dotični gospodin me provocira i proziva budalom, kao i većinu stanovništva Hrvatske i to radi tri puta. Nastavlja s provokacijama, smatrajući i nazivajući me budalom”, kaže naš čitatelj. Dodaje kako je nakon minute razgovora bio iznerviran njegovim ponašanjem i, potaknut reakcijom provokacija, dotičnom je na kraju razgovora rekao ‘Mrš u k…., baš ste zaslužili dva šamara’. Ta prepirka trajala je jednu minutu. “Na upit treba li to smatrati prijetnjom i da se razgovor snima, rekao sam jasno da tu nema mjesta prijetnji, (predstavio sam se, a i zovem s radnog mjesta) i da samo hoću reći  da nije u redu što rade pojedini mediji zadnjih nekoliko tjedana u Hrvatskoj. Potiču na mržnju, dijele narod, a sad su oni još stavili taj baner i nazvali većinu građana budalama. I tu sam iznerviran njegovim provokacijama, stavom, bahatošću poklopio slušalicu”, ističe čitatelj Benedikt.

Sudeći prema riječima našeg čitatelja, prepirka tu nije stala. “Nakon par minuta odlučujem se ispričati i za ovo malo riječi uvreda što sam izrekao, naravno, dotični je i dalje bezobrazan i vrijeđa moje građansko dostojanstvo; rekao sam mu tada da će snositi odgovornost i krivnju zbog mogućih nemira koje će nas zahvatiti ako mediji nastave širiti mržnju i podjelu naroda.  Poslije sam otišao na predavanje u školu. Zaboravio sam razgovor u potpunosti, a drugi dan ujutro otišao na posao. Oko 8.30h majka mi javlja da me traži policija i da su bili nekoliko puta. Naravno, kad sam došao na posao, oko 9 sati, zovem policiju. Rekao sam službeniku da ću oko 15 sati doći u postaju vidjeti u čemu je problem. U međuvremenu dolaze policajci i uhićuju me na radnom mjestu i odvode na obavještajni razgovor u Heinzelovu, gdje saznajem da je dotični prijavio prijetnju pod člankom 139. st. 3. ,kako zbog uplašenosti, tj. zbog uznemiravanja novinara bivam zadržan 35 sati. Ispitivanje u stanici, izjave,  provjera i razgovori s rodbinom, susjedima, kolegama i direktorom  na poslu, pretresi stana, policijski auto parkiran ispred zgrade. Prebacivanje iz stanice u pritvor pa u stanici pa u stan pa u pritvor pa u stanicu pa u DORH pa u pritvor. Na kraju torture bio sam oslobođen deset minuta nakon iznošenja svoje obrane u DORH-u. Naravno, tada i saznajem da dotični gospodin nije predao snimku razgovora, nego je prijavu sročio svojim riječima i dobro je nafrizirao. Vozeći se doma, gledam na Glavnom kolodvoru kako dvije djevojke leže dok ih čuvaju sedam interventnih policajaca. Upravo sam to i dotičnom govorio da će se, zbog njihovog poticanju na mržnju, takve stvari događati u Hrvatskoj”, uznemiren je čitatelj.

Nakon dvodnevne torture i šoka koji traje i danas, panike cijele obitelji i kolega na poslu, muka nije privedena kraju, već je naš čitatelj dobio izvanredan otkaz. “Izvaredni otkaz sad povlači i pitanje moje životne egzistencije, stanovanja, školovanja, brige o obitelji jer sam i sam dijete samohranog roditelja već 20 godina u sedmeročlanoj obitelji”, zaključuje naš preplašeni čitatelj.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Uhićenje Hamdije Abdića ‘Tigra’ samo alibi za pogrom hrvatskih branitelja

Objavljeno

na

Objavio

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Nakon izricanja presude hercegbosanskoj šestorci te u iščekivanju posljedičnog pogroma hrvatskih branitelja u BiH, svjedočili smo trima slučajevima koji bi trebali pokazati navodnu nepristranost bh. pravosuđa, piše Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Tako je na području Konjica uhićeno 13 Bošnjaka koji se sumnjiče za ratne zločine počinjene nad Srbima u toj općini, a potom i četvorica Srba za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima Donjeg Vakufa. Jučer je, pak, u Bihaću uhićen Hamdija Abdić zvani Tigar koji se sumnjiči za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića. Da je riječ o farsi govori činjenica da nije uhićen glavni čovjek tzv. ARBiH u Bihaću, zapovjednik 5. korpusa Atif Dudaković s kojim je general Šantić sjedio prije nego što je „odveden“.

Kako se bliže božićni blagdani, a time se rapidno povećava i mogućnost uhićenja hrvatskih branitelja, čini se kako bh. pravosuđe posljednje poteze vuče kako bi kasnije moglo kazati: „vidite da nismo selektivni, ne hapsimo samo Hrvate, pa priveli smo i 13 Bošnjaka iz Konjica, četvoricu Srba iz Mrkonjić Grada, pa čak i Hamdiju Tigra“.

Perfidna je to igra bh. pravosuđa koje kontroliraju bošnjačke političko-obavještajne strukture.

Pravi cilj pogroma hrvatskih branitelja u BiH, posebno sad nakon izricanja presude šestorci i potvrđivanja postojanja udruženog zločinačkog pothvata, je dovesti bh. Hrvate u situaciju da se nema tko pobuniti kad im konačno bude oduzimana konstitutivnost.

Hrvatima se danas konstitutivnost ne može tek tako oduzeti jer još uvijek postoji veliki broj pojedinaca i organizacija koji bi se tomu žestoko usprotivili. Zbog toga se taj proces i pretvorio u mrcvarenje. No, aktiviranjem stotina optužnica protiv vojnog i političkog rukovodstva bosanskohercegovačkih Hrvata iz posljednjeg rata, doći će do novog (i posljednjeg?) vala odlaska Hrvata iz BiH.

Hrvati s razlogom ne vjeruju bh. pravosuđu koje Hrvate sudi po jednom, strožem, a Bošnjake po drugom, blažem, kaznenom zakonu. To je upravo ono što bošnjačka struktura i želi postići: njima je upravo cilj da Hrvati napuštaju BiH, a ne da im se sudi u BiH. Oni, naime, ne žele da Hrvati odsluže svoje kazne i ostanu u BiH, jer bi tako dobili stotine osoba koje bi se sutra mogle pobuniti protiv velikobošnjačke hegemonije.

Puno je pametnije, rezoniraju bošnjačke strukture, Hrvatima zaprijetiti optužnicama, neke nepravedno osuditi i time poslati poruku svima ostalima: bježite odavde dok još možete!

U cijeloj toj igri Hrvati su potpuno nespremni, ljudi su prepušteni sami sebi, te zbog nepostojanja bilo kakve strukturalne pomoći, radije biraju napuštanje BiH, nego ulazak u kafkijanske procese koji mogu skončati samo onako kako je skončao i proces Slobodana Praljka u Haagu.

Hrvati danas moraju biti organizirani i suglasni oko osnovnih problema s kojima se kao narod suočavaju u BiH: ne smije biti pregovora o konstitutivnosti vlastitoga naroda i ne smije biti kompromisa o procesuiranju branitelja.

Bosna i Hercegovina kakvu danas imamo nije onakva država kakvu želimo. Ako se Hrvati u današnjoj BiH ne osjećaju sigurno i slobodno, čemu onda služi takva BiH? Hoće li Hrvati i dalje nastaviti graditi monstruma koji jede njihove ljude, ili će se možda posvetiti zaštiti vlastitoga naroda, a o BiH neka skrbe oni koji su ju pretvorili u ono što je danas: dvije države pod jednim krovom, jedna za Srbe a druga za Bošnjake u kojoj su Hrvati očigledni višak!

Jurica Gudelj Dnevnik.ba

Hamdija Abdić Tigar uhićen zbog ubojstva generala Vlade Šantića

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari